2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hjt. bevezetésének tapasztalatairól egyeztettek

Hosz  |  2014. 01. 29., 09:42

A Honvédelmi Minisztérium szakemberei és a Hosz delegáltjai 2014. január 23.-án – a Honvédségi Érdekegyeztető Fórum legutóbbi ülésén elhangzottaknak megfelelően – a Hjt bevezetésének fél éves tapasztalatairól folytattak szakértői megbeszélést.

A Hosz képviselői Czövek János elnök vezetésével úgy kerültek összeállításra, hogy minden állomány kategória és rendfokozati csoport képviseltesse magát, így a tagjai voltak: Bácskai István, Bálint Ákos, Gyulai István, Borbély Bánk Dénes és a Liga képviseletében dr. Mészáros Melinda. A HM részéről a megbeszélésen Kovács Tamás a HM főosztályvezetője, illetve a jogállási törvény előkészítésében részt vevő és a tapasztalatok feldolgozásáért felelős szakemberek alkották: Elek József alezredes személyi juttatások és munkakör-gazdálkodási osztály osztályvezetője, Turányik László humánstratégiai és személyzetfejlesztési osztály osztályvezetője és Káli Norbert alezredes humánstratégiai és személyzetfejlesztési osztály kiemelt főtisztje.

A Honvédszakszervezet 2013. július 01-től folyamatosan gyüjtötte tagjaitól az új Hjt.-vel kapcsolatos tapasztalatokat és észrevételeket. Az eltelt fél éves időintervallum nem csak eredmény oldalú megközelítésben bizonyult számottevőnek, hanem a változtatások igényének megfogalmazásához is elegendő tapasztalatot ad. A rendfokozatban eltöltött várakozási idő, a váltásos munkarendben dolgozók helyzete, az előmeneteli rendszer, a laktanyai készenlét szabályozottsága valamint a korkedvezményes nyugdíjrendszer várható átalakításához kapcsolódó javaslatok jelentették azokat a legfontosabb témaköröket, amelyeket a Hosz kezdeményezésére a tárgyaló felek áttekintettek. A Hjt.-vel kapcsolatos első szakmai egyeztetés során a tárgyaló felek arról állapodtak meg, hogy e tárgykörben a megbeszéléseket tovább folytatják. A Hosz vállalta, hogy a katonák tapasztalatait és észrevételeit a törvénnyel kapcsolatban tovább gyüjti és összegzi, a HM oldal pedig fogadókészségéről, a tárgyalások folytatásáról és az indokolt változtatások esetleges kezdeményezéséről biztosította a jelenlévő érdekvédőket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.