2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hjt. bevezetésének tapasztalatairól egyeztettek

Hosz  |  2014. 01. 29., 09:42

A Honvédelmi Minisztérium szakemberei és a Hosz delegáltjai 2014. január 23.-án – a Honvédségi Érdekegyeztető Fórum legutóbbi ülésén elhangzottaknak megfelelően – a Hjt bevezetésének fél éves tapasztalatairól folytattak szakértői megbeszélést.

A Hosz képviselői Czövek János elnök vezetésével úgy kerültek összeállításra, hogy minden állomány kategória és rendfokozati csoport képviseltesse magát, így a tagjai voltak: Bácskai István, Bálint Ákos, Gyulai István, Borbély Bánk Dénes és a Liga képviseletében dr. Mészáros Melinda. A HM részéről a megbeszélésen Kovács Tamás a HM főosztályvezetője, illetve a jogállási törvény előkészítésében részt vevő és a tapasztalatok feldolgozásáért felelős szakemberek alkották: Elek József alezredes személyi juttatások és munkakör-gazdálkodási osztály osztályvezetője, Turányik László humánstratégiai és személyzetfejlesztési osztály osztályvezetője és Káli Norbert alezredes humánstratégiai és személyzetfejlesztési osztály kiemelt főtisztje.

A Honvédszakszervezet 2013. július 01-től folyamatosan gyüjtötte tagjaitól az új Hjt.-vel kapcsolatos tapasztalatokat és észrevételeket. Az eltelt fél éves időintervallum nem csak eredmény oldalú megközelítésben bizonyult számottevőnek, hanem a változtatások igényének megfogalmazásához is elegendő tapasztalatot ad. A rendfokozatban eltöltött várakozási idő, a váltásos munkarendben dolgozók helyzete, az előmeneteli rendszer, a laktanyai készenlét szabályozottsága valamint a korkedvezményes nyugdíjrendszer várható átalakításához kapcsolódó javaslatok jelentették azokat a legfontosabb témaköröket, amelyeket a Hosz kezdeményezésére a tárgyaló felek áttekintettek. A Hjt.-vel kapcsolatos első szakmai egyeztetés során a tárgyaló felek arról állapodtak meg, hogy e tárgykörben a megbeszéléseket tovább folytatják. A Hosz vállalta, hogy a katonák tapasztalatait és észrevételeit a törvénnyel kapcsolatban tovább gyüjti és összegzi, a HM oldal pedig fogadókészségéről, a tárgyalások folytatásáról és az indokolt változtatások esetleges kezdeményezéséről biztosította a jelenlévő érdekvédőket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.