2024. 02. 22. csütörtök
Gerzson
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Honvédszakszervezet közleménye a honvédség altiszti és legénységi állományának havi 10 ezer forintos kiegészítő juttatásával kapcsolatban

Hosz  |  2014. 02. 11., 09:36

„Az új közszolgálati életpályamodell teljes körű bevezetéséig havi bruttó 10 ezer forintos kiegészítő juttatást kap a Magyar Honvédség altiszti és legénységi állománya - jelentette be Hende Csaba honvédelmi miniszter hétfőn, éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén.A miniszter elmondta: az érintett mintegy 12 600 katona januárig visszamenőlegesen márciussal kezdődően kapja meg emelt juttatását egészen addig, amíg életbe nem lép az új, magasabb illetményrendszert tartalmazó életpályamodell. Mint Hende Csaba kiemelte: a kormány múlt szerdai döntésében vállalta, hogy az illetménykiegészítéshez szükséges - 1,8 milliárd forintos - többletforrást biztosítja a honvédelmi költségvetés számára.”(MTI)

A 2014. január 28-i a BM évértékelő értekezletén hasonló bejelentés történt a Belügyminisztérium tiszthelyettesi állománya számára. Ezt követően a katonák egyetlen reprezentatív, érdekvédelmi szervezete 2014. január 29-én közleményt jelentetett meg arról, hogy üdvözli a Kormány újabb kereseti intézkedését és hasonló bejelentést vár a katona állomány vonatkozásában. A mai évértékelő és feladatszabó értekezleten Hende Csaba Magyarország honvédelmi miniszterének bejelentésével megvalósult a fegyveres és rendvédelmi szektorban egy újabb kereseti intézkedés az altiszti és a szerződéses legénységi állomány vonatkozásában.

Ezzel összefüggésben a Honvédszakszervezet hangsúlyozza, hogy jelentős lépés a mintegy 12.600 fő katona részére biztosított 10.000 Ft-os kiegészítő juttatás, mely segítség a mindennapos problémák megoldásához. A Hosz úgy értékeli, hogy a Kormány ezzel a döntéssel a katonák kiemelkedő teljesítményét és áldozatos munkavégzését ismerte el. Megítélésünk szerint a teljes megoldás azonban a közszolgálati életpálya-modell bevezetéséhez kapcsolódó magasabb illetményrendszer életbe léptetése lehet. A Honvédszakszervezet célja továbbra sem változott, kiáll a 20%-os béremelés szükségessége mellett, valamint elengedhetetlennek tartja a szolgálati nyugdíjrendszer újragondolását.

A katonák az esküjükben vállalt kötelezettségeiknek maradéktalanul eleget tesznek, a nemzetközi feladataikat kiválóan hajtják végre. Erejükön felül vállalnak részt az országot ért természeti katasztrófák idején az állampolgárok és javaik megvédésében. Továbbra is a legmagasabb felkészültségi szinten végzik a törvényekben meghatározott feladataikat.

A Honvédszakszervezet álláspontja szerint az illetményeket is olyan szintre kell emelni, hogy a személyi állomány érezze a társadalom megbecsülését a haza fegyveres szolgálata iránt.

Budapest, 2014. február 10. 

                                                                                                 Czövek János                                                                                                       elnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 21. újabb mérföldkőként vonul be a Török Légierő történetébe, hiszen teljesítette első repülését az ötödik generációs, KAAN harci repülőgép prototípusa. Mutatjuk a videót!

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.