2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Honvédszakszervezet közleménye a honvédség altiszti és legénységi állományának havi 10 ezer forintos kiegészítő juttatásával kapcsolatban

Hosz  |  2014. 02. 11., 09:36

„Az új közszolgálati életpályamodell teljes körű bevezetéséig havi bruttó 10 ezer forintos kiegészítő juttatást kap a Magyar Honvédség altiszti és legénységi állománya - jelentette be Hende Csaba honvédelmi miniszter hétfőn, éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén.A miniszter elmondta: az érintett mintegy 12 600 katona januárig visszamenőlegesen márciussal kezdődően kapja meg emelt juttatását egészen addig, amíg életbe nem lép az új, magasabb illetményrendszert tartalmazó életpályamodell. Mint Hende Csaba kiemelte: a kormány múlt szerdai döntésében vállalta, hogy az illetménykiegészítéshez szükséges - 1,8 milliárd forintos - többletforrást biztosítja a honvédelmi költségvetés számára.”(MTI)

A 2014. január 28-i a BM évértékelő értekezletén hasonló bejelentés történt a Belügyminisztérium tiszthelyettesi állománya számára. Ezt követően a katonák egyetlen reprezentatív, érdekvédelmi szervezete 2014. január 29-én közleményt jelentetett meg arról, hogy üdvözli a Kormány újabb kereseti intézkedését és hasonló bejelentést vár a katona állomány vonatkozásában. A mai évértékelő és feladatszabó értekezleten Hende Csaba Magyarország honvédelmi miniszterének bejelentésével megvalósult a fegyveres és rendvédelmi szektorban egy újabb kereseti intézkedés az altiszti és a szerződéses legénységi állomány vonatkozásában.

Ezzel összefüggésben a Honvédszakszervezet hangsúlyozza, hogy jelentős lépés a mintegy 12.600 fő katona részére biztosított 10.000 Ft-os kiegészítő juttatás, mely segítség a mindennapos problémák megoldásához. A Hosz úgy értékeli, hogy a Kormány ezzel a döntéssel a katonák kiemelkedő teljesítményét és áldozatos munkavégzését ismerte el. Megítélésünk szerint a teljes megoldás azonban a közszolgálati életpálya-modell bevezetéséhez kapcsolódó magasabb illetményrendszer életbe léptetése lehet. A Honvédszakszervezet célja továbbra sem változott, kiáll a 20%-os béremelés szükségessége mellett, valamint elengedhetetlennek tartja a szolgálati nyugdíjrendszer újragondolását.

A katonák az esküjükben vállalt kötelezettségeiknek maradéktalanul eleget tesznek, a nemzetközi feladataikat kiválóan hajtják végre. Erejükön felül vállalnak részt az országot ért természeti katasztrófák idején az állampolgárok és javaik megvédésében. Továbbra is a legmagasabb felkészültségi szinten végzik a törvényekben meghatározott feladataikat.

A Honvédszakszervezet álláspontja szerint az illetményeket is olyan szintre kell emelni, hogy a személyi állomány érezze a társadalom megbecsülését a haza fegyveres szolgálata iránt.

Budapest, 2014. február 10. 

                                                                                                 Czövek János                                                                                                       elnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.