2018. 02. 19. hétfő
Zsuzsanna
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti egyeztetés a Mercedes-es szakszervezettel

Hosz  |  2014. 02. 14., 14:14

A MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőtérbázis alapszervezetének képviseletében Jáger Lajos és Csontos László, míg a MH Légijármű Javítóüzem alapszervezetének képviseletében Szijártó Zsolt bemutatkozó látogatást tett a kecskeméti Mercedes Benz Autógyár Üzemi Tanácsának, valamint az ott működő Vasas Szakszervezethez tartozó alapszervezet vezetőjénél, Kovács Balázsnál és munkatársánál, Balla Istvánnál…

A találkozásnak több apropója is volt. A szakszervezet helyi vezetői fontosnak tartják a városi szintü kapcsolatok kialakítását a LIGA vagy más konföderációhoz tartozó szervezetekkel annak érdekében, hogy a jövőben helyi szinten, vagy akár a régióban is különböző előnyöket, lehetőségeket teremtsenek a megállapodásokban szereplő szakszervezeti egységek tagjai számára.

Egyik ilyen lehetőség lehet a fogadó szervezet és a Hosz alapszervezetek együttmüködésével szervezett Mercedes gyárlátogatás is. Folyamatosan szervezni szeretnének kb. 30 fős csoportokat és az érdeklődés függvényében természetesen a repülőtérre is lesz lehetőség ellátogatnia az ottani Vasas Szakszervezet tagjainak.

Ezen kívül a megjelentek egyeztettek arról is, hogy Kecskemét szinten milyen közös szolgáltatási ajánlatokat tudnak egymás tagjai számára elérhetővé tenni annak érdekében, hogy a megnövekedett felhasználói kör miatt nagyobb kedvezmények érjék a tagokat, vagy olyan lehetőséghez jussanak, melyet eddig még csak az egyik alapszervezet tagjai tudtak kihasználni.

Szó esett még arról is, hogy közös programokat terveznek, melynek szervezésébe a városban müködő többi szakszervezet  közremüködését és részvételét is szívesen látják.

A közel három órás megbeszélésen a vendéglátó tisztségviselők átfogó képet adtak a Mercedes gyár építéséről, kialakításáról, a munkavállalók és szakszervezeti tagok létszámának alakulásáról, az alapszervezet jelenlegi és jövőbeni terveiről.

Szijártó Zsolt 

Fotó: Jáger Lajos

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.