2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti egyeztetés a Mercedes-es szakszervezettel

Hosz  |  2014. 02. 14., 14:14

A MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőtérbázis alapszervezetének képviseletében Jáger Lajos és Csontos László, míg a MH Légijármű Javítóüzem alapszervezetének képviseletében Szijártó Zsolt bemutatkozó látogatást tett a kecskeméti Mercedes Benz Autógyár Üzemi Tanácsának, valamint az ott működő Vasas Szakszervezethez tartozó alapszervezet vezetőjénél, Kovács Balázsnál és munkatársánál, Balla Istvánnál…

A találkozásnak több apropója is volt. A szakszervezet helyi vezetői fontosnak tartják a városi szintü kapcsolatok kialakítását a LIGA vagy más konföderációhoz tartozó szervezetekkel annak érdekében, hogy a jövőben helyi szinten, vagy akár a régióban is különböző előnyöket, lehetőségeket teremtsenek a megállapodásokban szereplő szakszervezeti egységek tagjai számára.

Egyik ilyen lehetőség lehet a fogadó szervezet és a Hosz alapszervezetek együttmüködésével szervezett Mercedes gyárlátogatás is. Folyamatosan szervezni szeretnének kb. 30 fős csoportokat és az érdeklődés függvényében természetesen a repülőtérre is lesz lehetőség ellátogatnia az ottani Vasas Szakszervezet tagjainak.

Ezen kívül a megjelentek egyeztettek arról is, hogy Kecskemét szinten milyen közös szolgáltatási ajánlatokat tudnak egymás tagjai számára elérhetővé tenni annak érdekében, hogy a megnövekedett felhasználói kör miatt nagyobb kedvezmények érjék a tagokat, vagy olyan lehetőséghez jussanak, melyet eddig még csak az egyik alapszervezet tagjai tudtak kihasználni.

Szó esett még arról is, hogy közös programokat terveznek, melynek szervezésébe a városban müködő többi szakszervezet  közremüködését és részvételét is szívesen látják.

A közel három órás megbeszélésen a vendéglátó tisztségviselők átfogó képet adtak a Mercedes gyár építéséről, kialakításáról, a munkavállalók és szakszervezeti tagok létszámának alakulásáról, az alapszervezet jelenlegi és jövőbeni terveiről.

Szijártó Zsolt 

Fotó: Jáger Lajos

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.