2024. 05. 30. csütörtök
Janka, Zsanett
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti egyeztetés a Mercedes-es szakszervezettel

Hosz  |  2014. 02. 14., 14:14

A MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőtérbázis alapszervezetének képviseletében Jáger Lajos és Csontos László, míg a MH Légijármű Javítóüzem alapszervezetének képviseletében Szijártó Zsolt bemutatkozó látogatást tett a kecskeméti Mercedes Benz Autógyár Üzemi Tanácsának, valamint az ott működő Vasas Szakszervezethez tartozó alapszervezet vezetőjénél, Kovács Balázsnál és munkatársánál, Balla Istvánnál…

A találkozásnak több apropója is volt. A szakszervezet helyi vezetői fontosnak tartják a városi szintü kapcsolatok kialakítását a LIGA vagy más konföderációhoz tartozó szervezetekkel annak érdekében, hogy a jövőben helyi szinten, vagy akár a régióban is különböző előnyöket, lehetőségeket teremtsenek a megállapodásokban szereplő szakszervezeti egységek tagjai számára.

Egyik ilyen lehetőség lehet a fogadó szervezet és a Hosz alapszervezetek együttmüködésével szervezett Mercedes gyárlátogatás is. Folyamatosan szervezni szeretnének kb. 30 fős csoportokat és az érdeklődés függvényében természetesen a repülőtérre is lesz lehetőség ellátogatnia az ottani Vasas Szakszervezet tagjainak.

Ezen kívül a megjelentek egyeztettek arról is, hogy Kecskemét szinten milyen közös szolgáltatási ajánlatokat tudnak egymás tagjai számára elérhetővé tenni annak érdekében, hogy a megnövekedett felhasználói kör miatt nagyobb kedvezmények érjék a tagokat, vagy olyan lehetőséghez jussanak, melyet eddig még csak az egyik alapszervezet tagjai tudtak kihasználni.

Szó esett még arról is, hogy közös programokat terveznek, melynek szervezésébe a városban müködő többi szakszervezet  közremüködését és részvételét is szívesen látják.

A közel három órás megbeszélésen a vendéglátó tisztségviselők átfogó képet adtak a Mercedes gyár építéséről, kialakításáról, a munkavállalók és szakszervezeti tagok létszámának alakulásáról, az alapszervezet jelenlegi és jövőbeni terveiről.

Szijártó Zsolt 

Fotó: Jáger Lajos

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

„Köszönöm az elmúlt öt-hat esztendőben végzett munkáját mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ezt az emlékművet itt a bekötőút elején felállíthattuk” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, május 29-én, a 8-as számú főút és a szentkirályszabadjai repülőtérre vezető út találkozásánál felállított Mi-24 harci helikopter-emlékmű avatóünnepségén.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.