2024. 06. 20. csütörtök
Rafael
: 396 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakértői egyeztetés a béren kívüli juttatásokról

Hosz  |  2014. 02. 14., 14:36

Budapesten a HM-II. objektumban február 14-én került megtartásra a béren kívüli juttatásokról szóló tárgyalások első köre.

A tárcát, dr. Balla Tibor ezredes, dr. Bársony Kirsztina ezredes, Mészáros Gabriella alezredes és Szécsi László őrnagy képviselte, érdekképviseleti oldalon a BEOSZ, és a HODOSZ, képviselői mellett, szakszervezetünk nevében tárgyalóasztalhoz ült Bazsik István alelnök, Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő, és Dr. Hajós Dezső szolgáltatás és tagszervező.Napirend előtt, a Honvédelmi Miniszter által már bejelentett altiszti és legénységi állománynak juttatott 10.000;- Ft-os illetménykiegészítés folyósításával kapcsolatos hozzászólások, szakmai kérdések hangzottak el. A legrászorultabbak nevében Bazsik István kifejezte köszönetét, majd hozzátette, hogy ez az intézkedés ugyan némileg enyhített a szorító problémákon, de összességében az életpályamodell bevezetésével párhuzamosan kialakítandó bértábla, és az azzal belépő jelentős mértékü béremelés jelenthet megnyugtató megoldást a jelenlegi helyzetre. A téma tárgyalása során tisztázódott többek között, hogy a korábban bevezetett illetmény-kompenzációs rendszerben kapott juttatást ez a kifizetés nem terheli, összegét nem változtatja meg, mivel a 10.000;- Ft juttatás egy új, béren kívüli illetményelemként került rögzítésre a Hjt-ben,  valamint az is világossá vált, hogy legkésőbb a márciusi illetményekkel együtt – januárig visszamenőleg –mindenképpen kézhez kapják az érintettek ezt a juttatást.

Egyetlen napirendi pontként az érdekképviseletek igényeinek előterjesztését tárgyalták a felek. Ennek keretében a Honvédszakszervezet megfogalmazta saját igényeit, amelyek között az 1000;-Ft-os bankszámla költségtérítés havi rendszeres folyósítása, az EMC kártya egyenlegfeltöltés 2-3 ezer Ft-os emelése, valamint ruházati csekk-könyvekben évek óta halmozódó keretösszeg terhére történő nagyobb összegü kifizetés fogalmazódott meg fő követelésként.

Mindemellett a rétegérdekeket is figyelembe véve szakszervezetünk szót emelt a 200.000;- Ft-os béren kívüli juttatást teljes összegben kihasználni nem tudók mellett. Kértük, hogy az érintett személyek esetében nyilatkozat alapján 2014. évben legyen lehetőség a várhatóan fennmaradó keretösszeg felhasználására. Felvetésre került az egészségügyi béremelésben nem részelsült állomány elvándorlása, illetve ezt a kört jelenleg nem érintő juttatások rájuk történő kiterjesztése.

A tárca képviselői az igényeket meghallgatták, azok költségvetési kihatásait értékelik, majd előre láthatólag a 1-2 héten belül újabb ülésen adnak tájékoztatást a tárca hivatalos álláspontjáról.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Amerikai és magyar katonák részvételével – az előző évhez hasonlóan – az MH 47. Bázisrepülőtéren landolt egy amerikai KC-135 Stratotanker légi utántöltő repülőgép, hogy egy esetleges vészhelyzetet szimuláljanak.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.