2017. 12. 13. szerda
Luca, Otília
: 314 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakértői egyeztetés a béren kívüli juttatásokról

Hosz  |  2014. 02. 14., 14:36

Budapesten a HM-II. objektumban február 14-én került megtartásra a béren kívüli juttatásokról szóló tárgyalások első köre.

A tárcát, dr. Balla Tibor ezredes, dr. Bársony Kirsztina ezredes, Mészáros Gabriella alezredes és Szécsi László őrnagy képviselte, érdekképviseleti oldalon a BEOSZ, és a HODOSZ, képviselői mellett, szakszervezetünk nevében tárgyalóasztalhoz ült Bazsik István alelnök, Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő, és Dr. Hajós Dezső szolgáltatás és tagszervező.Napirend előtt, a Honvédelmi Miniszter által már bejelentett altiszti és legénységi állománynak juttatott 10.000;- Ft-os illetménykiegészítés folyósításával kapcsolatos hozzászólások, szakmai kérdések hangzottak el. A legrászorultabbak nevében Bazsik István kifejezte köszönetét, majd hozzátette, hogy ez az intézkedés ugyan némileg enyhített a szorító problémákon, de összességében az életpályamodell bevezetésével párhuzamosan kialakítandó bértábla, és az azzal belépő jelentős mértékü béremelés jelenthet megnyugtató megoldást a jelenlegi helyzetre. A téma tárgyalása során tisztázódott többek között, hogy a korábban bevezetett illetmény-kompenzációs rendszerben kapott juttatást ez a kifizetés nem terheli, összegét nem változtatja meg, mivel a 10.000;- Ft juttatás egy új, béren kívüli illetményelemként került rögzítésre a Hjt-ben,  valamint az is világossá vált, hogy legkésőbb a márciusi illetményekkel együtt – januárig visszamenőleg –mindenképpen kézhez kapják az érintettek ezt a juttatást.

Egyetlen napirendi pontként az érdekképviseletek igényeinek előterjesztését tárgyalták a felek. Ennek keretében a Honvédszakszervezet megfogalmazta saját igényeit, amelyek között az 1000;-Ft-os bankszámla költségtérítés havi rendszeres folyósítása, az EMC kártya egyenlegfeltöltés 2-3 ezer Ft-os emelése, valamint ruházati csekk-könyvekben évek óta halmozódó keretösszeg terhére történő nagyobb összegü kifizetés fogalmazódott meg fő követelésként.

Mindemellett a rétegérdekeket is figyelembe véve szakszervezetünk szót emelt a 200.000;- Ft-os béren kívüli juttatást teljes összegben kihasználni nem tudók mellett. Kértük, hogy az érintett személyek esetében nyilatkozat alapján 2014. évben legyen lehetőség a várhatóan fennmaradó keretösszeg felhasználására. Felvetésre került az egészségügyi béremelésben nem részelsült állomány elvándorlása, illetve ezt a kört jelenleg nem érintő juttatások rájuk történő kiterjesztése.

A tárca képviselői az igényeket meghallgatták, azok költségvetési kihatásait értékelik, majd előre láthatólag a 1-2 héten belül újabb ülésen adnak tájékoztatást a tárca hivatalos álláspontjáról.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2017. 12. 12., 13:58
A LIGA Szakszervezetek szolgáltatáscsomagja a HungaryCard Turizmus kártyával bővült. Közel 770 partner 1000 elfogadóhelyén érvényes kártyákat a LIGA Szakszervezetek tagjai (kártyától függően) 25-75 százalékos kedvezménnyel tudják megvásárolni.
2017. 12. 12., 14:07
A külföldön munkát vállalók ezentúl egyszerűbben vehetnék igénybe a társadalombiztosítási ellátásokat – legalábbis, ha elfogadják a Bizottság előterjesztését Európai Társadalombiztosítási Szám bevezetéséről.
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017-12-04 13:22:51
Az MH 86. Szolnok Helikopterbázis alapkiképzésén résztvevő állomány részére a tartottak tájékoztatót a Honvédszakszervezet tisztségviselői 2017. november 27-én. Szendrei Zoltán alelnök és Mészáros Tibor alapszervezeti vezető tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy milyen előnyökkel jár részükre a szakszervezeti tagság.
2017-11-28 12:31:40
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
2017-11-28 12:28:20
Vasárnap kora délután a Vörösmarty téren és környékén szolgálatot teljesítő katonák arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi összeesik az utcán. Az MH Katonai Rendészeti Központ állományába tartozó Bagyura János törzszászlós és Dusnoki István szakaszvezető azonnal értesítette az adventi vásár egészségügyi biztosításáért felelős szakembereit.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Orosz Védelmi Minisztérium megbízásából ez év augusztusában az „Orosz Helikopterek” konzorcium belekezdett egy hosszú távú projektbe, mely a jövő nagysebességű harci helikopterét hivatott kifejleszteni.

  Háború Művészete magazin

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légitámaszpontra.