2018. 02. 19. hétfő
Zsuzsanna
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jubileumi beszámoló Borsodban

Hosz  |  2014. 02. 21., 13:55

A Honvédszakszervezet nyugállományú tagozatának Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alapszervezete 2014. február 18-án tartotta beszámoló taggyűlését a helyőrségi művelődési otthonban. A rendezvényen a résztvevők nemcsak a 2013. évben elvégzett munkát összegezték, hanem egyben kettős jubileumot is ünnepeltek, mégpedig a miskolci csoport megalakulásának 15-ik, és az alapszervezet fennállásának 5-ik évfordulóját. 

A Közgyülés tisztségviselőinek megválasztása után az alapszervezet vezetője köszöntötte a meghívott vendégeket: Szombati Emese őrnagyot, az MH HKNYP 4. sz. Irodavezetőjét, Czövek Jánost a Hosz elnökét, Sörös Istvánt, a nyugállományú tagozat elnökét, a NYOK társelnökét, Fekete Dénes nyá. alezredes klubelnököt, Magyar Géza nyá. ezredes, Orosz Lajos nyá. ezredes urakat leköszönt klubelnököt illetve titkárt, valamint a két alapítványi elnököt, akik egyben tagtársaink is: Sárossy Gábor és Zvolenszki István nyá. alezredes urakat…

Szombati Emese Irodavezető tájékoztatta a jelenlévőket az egészségügyi, üdülési, kegyeleti ügyintézés lehetőségeiről, majd átadta ajándékait a jubileumi születésnaposoknak. A tájékoztatót Sörös István tagozat elnök gyakorlati tudnivalókkal egészítette ki.

A folytatásban az alapszervezet vezetője beszámolt az elmúlt évben elvégzett munkáról, amelyben kitért az alapszervezetnek a tagozatban és a Honvédszakszervezetben betöltött szerepére, a tevékenységet befolyásoló külső körülményekre, a Küldöttgyülésen végzett tevékenységre. Tájékoztatott az Idősek napi rendezvény sikeres lebonyolításáról, a jubileumi születésnapos tagtársak köszöntéséről.Ezután a tagság egyperces néma tiszteletadással adózott az elhunyt bajtársak emléke előtt.Pásztor Zsolt köszöntötte az újonnan belépett tagokat, majd ismertette a 2014. év fő feladatait. Az elhangzott beszámolót a tagság egyhangúlag elfogadta, ugyanúgy, mint a 2013-as pénzügyi beszámolót, valamint a 2014. évi pénzügyi tervet és a munkatervet is.

A következőkben Czövek János Hosz elnök részletes tájékoztatást adott az elnökség által a tagság érdekében végzett munka eredményéről - amit csak kompromisszumok árán sikerült elérni - majd átadta a jubileumi születésnapos tagtársaknak a jutalmukat, az alapító tagoknak az okleveleket.

Az alapszervezet vezetője megköszönte az értékes tájékoztatókat, majd a hivatalos rész lezárását követően baráti beszélgetéssel zárult az alapszervezet rendezvénye.

Pásztor ZsoltFotó: Pásztor Zsolt

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.