2024. 02. 29. csütörtök
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jubileumi beszámoló Borsodban

Hosz  |  2014. 02. 21., 13:55

A Honvédszakszervezet nyugállományú tagozatának Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alapszervezete 2014. február 18-án tartotta beszámoló taggyűlését a helyőrségi művelődési otthonban. A rendezvényen a résztvevők nemcsak a 2013. évben elvégzett munkát összegezték, hanem egyben kettős jubileumot is ünnepeltek, mégpedig a miskolci csoport megalakulásának 15-ik, és az alapszervezet fennállásának 5-ik évfordulóját. 

A Közgyülés tisztségviselőinek megválasztása után az alapszervezet vezetője köszöntötte a meghívott vendégeket: Szombati Emese őrnagyot, az MH HKNYP 4. sz. Irodavezetőjét, Czövek Jánost a Hosz elnökét, Sörös Istvánt, a nyugállományú tagozat elnökét, a NYOK társelnökét, Fekete Dénes nyá. alezredes klubelnököt, Magyar Géza nyá. ezredes, Orosz Lajos nyá. ezredes urakat leköszönt klubelnököt illetve titkárt, valamint a két alapítványi elnököt, akik egyben tagtársaink is: Sárossy Gábor és Zvolenszki István nyá. alezredes urakat…

Szombati Emese Irodavezető tájékoztatta a jelenlévőket az egészségügyi, üdülési, kegyeleti ügyintézés lehetőségeiről, majd átadta ajándékait a jubileumi születésnaposoknak. A tájékoztatót Sörös István tagozat elnök gyakorlati tudnivalókkal egészítette ki.

A folytatásban az alapszervezet vezetője beszámolt az elmúlt évben elvégzett munkáról, amelyben kitért az alapszervezetnek a tagozatban és a Honvédszakszervezetben betöltött szerepére, a tevékenységet befolyásoló külső körülményekre, a Küldöttgyülésen végzett tevékenységre. Tájékoztatott az Idősek napi rendezvény sikeres lebonyolításáról, a jubileumi születésnapos tagtársak köszöntéséről.Ezután a tagság egyperces néma tiszteletadással adózott az elhunyt bajtársak emléke előtt.Pásztor Zsolt köszöntötte az újonnan belépett tagokat, majd ismertette a 2014. év fő feladatait. Az elhangzott beszámolót a tagság egyhangúlag elfogadta, ugyanúgy, mint a 2013-as pénzügyi beszámolót, valamint a 2014. évi pénzügyi tervet és a munkatervet is.

A következőkben Czövek János Hosz elnök részletes tájékoztatást adott az elnökség által a tagság érdekében végzett munka eredményéről - amit csak kompromisszumok árán sikerült elérni - majd átadta a jubileumi születésnapos tagtársaknak a jutalmukat, az alapító tagoknak az okleveleket.

Az alapszervezet vezetője megköszönte az értékes tájékoztatókat, majd a hivatalos rész lezárását követően baráti beszélgetéssel zárult az alapszervezet rendezvénye.

Pásztor ZsoltFotó: Pásztor Zsolt

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.