2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvédszakszervezet „a legmagasabb” katonai szervezetnél!

Hosz  |  2014. 02. 27., 09:59

A Hosz alelnöke Szendrei Zoltán tartott tájékoztatót 2014. február 26.-án a MH 54. Veszprém Radarezred Bánkúti bázisán. Itt Észak-Magyarország egyik legszebb részén, a Bükki Nemzeti Park területén több mint 900 méterrel a tengerszint felett üzemel a RAT-31 DL típusú 3D-s radarok egyike.

A katona állományt érintő a közelmúlt eseményeit, történéseit felelevenítő előadás alatt lehetőség volt kérdéseket feltenni, melyekre azonnali válaszokat is kaptak az érdeklődök. A többi katonai szervezettől való távolság és a speciális feladat valamint az eltérő munkakörnyezettől függetlenül a bánkútiak is hasonló felvetéseket, javaslatokat említettek a beszélgetés során, mint más katonai szervezetek állománya. Szóba került a szolgálati nyugdíjrendszer megszünése után kialakult helyzet, és az ebből adódó jövőben bekövetkező problémák. Említették a résztvevők a bérek jelenlegi helyzetéből adódó megélhetési gondokat, a kiáramlás – pályán tartás helyzetét. Természetesen téma volt a bánkúti katonai szervezet előtt álló ez évi feladatok megoldásából adódó helyzetek kezelésének lehetőségei is. Az Egység újság postai úton történő terjesztésének megszünése miatt a résztvevők számára a helyszínen került kisosztásra a lap februári száma. Fotó és szöveg: Jakubik András

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.