2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvédszakszervezet „a legmagasabb” katonai szervezetnél!

Hosz  |  2014. 02. 27., 09:59

A Hosz alelnöke Szendrei Zoltán tartott tájékoztatót 2014. február 26.-án a MH 54. Veszprém Radarezred Bánkúti bázisán. Itt Észak-Magyarország egyik legszebb részén, a Bükki Nemzeti Park területén több mint 900 méterrel a tengerszint felett üzemel a RAT-31 DL típusú 3D-s radarok egyike.

A katona állományt érintő a közelmúlt eseményeit, történéseit felelevenítő előadás alatt lehetőség volt kérdéseket feltenni, melyekre azonnali válaszokat is kaptak az érdeklődök. A többi katonai szervezettől való távolság és a speciális feladat valamint az eltérő munkakörnyezettől függetlenül a bánkútiak is hasonló felvetéseket, javaslatokat említettek a beszélgetés során, mint más katonai szervezetek állománya. Szóba került a szolgálati nyugdíjrendszer megszünése után kialakult helyzet, és az ebből adódó jövőben bekövetkező problémák. Említették a résztvevők a bérek jelenlegi helyzetéből adódó megélhetési gondokat, a kiáramlás – pályán tartás helyzetét. Természetesen téma volt a bánkúti katonai szervezet előtt álló ez évi feladatok megoldásából adódó helyzetek kezelésének lehetőségei is. Az Egység újság postai úton történő terjesztésének megszünése miatt a résztvevők számára a helyszínen került kisosztásra a lap februári száma. Fotó és szöveg: Jakubik András

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.