2024. 06. 23.
Zoltán
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az EUROMIL 2014-2015. évi képzési programjának első ülése

Hosz  |  2014. 03. 05., 09:32

A Katonaszövetségek Európai Szervezetének (EUROMIL) Elnöksége által 2013. áprilisában elfogadott programnak megfelelően, 2014. február 21-22-én Brüsszelben, az EUROMIL székházában került megrendezésre a „Kelet-európai tagszervezetek” felkarolását célul tűző képzési ülésszak első találkozója, melyen a Honvédszakszervezet képviseletében e sorok írója, Bácskai István, Légierő Képviseletvezető, elnökségi tag vett részt…

Az EUROMIL ezen 2014-2015. évi képzési programjának ülései során szeretné elősegíteni a Kelet-európai katonai szervezetek szakszervezetté válását, az ehhez szükséges törvényi változások előkészítését, illetve ezen szervezetek helyzetének megerősítését, megerősödését. A most megrendezett első ülés fő célja az volt, hogy lehetőséget biztosítson a résztvevő EUROMIL tagszervezetek számára a saját szervezetük törvényi helyzetének, müködésük jogszabályi környezetének bemutatására, illetve a szervezetek képviselői közötti információ cserére. Az ülésen a Honvédszakszervezet mellett, az albán AKUSH, a lett LSA, a litván KTGC, a macedón SOB, a szlovák ZV-SR, és a szlovén SVS képviselői vettek részt. A vendéglátó EUROMIL részéről a szervezet elnöke, alelnöke és kincstárnoka segítette, irányította az ülés lefolyását.

Az EUROMIL elnökének rövid köszöntőjét, illetve az EUROMIL részéről megjelent tisztségviselők bemutatását követően a résztvevők bemutatkozására került sor, majd ezután k megkezdődött a munka. Az előadások sorában elsőként az EUROMIL múltjával, jelenével, céljaival, küldetésével ismertette meg a résztvevőket Emmanuel Jacob, az EUROMIL elnöke. Az európai társadalmi párbeszéd különböző szintjeinek bemutatására került sor, az előadó külön hangsúlyozta a társadalmi párbeszéd adta lehetőségek kihasználásának fontosságát. A második napon bemutatkoztak a képzési programon résztvevő szervezetek. Ismertették szakszervezetük múltját, jelenét, szervezettségét, struktúráját, müködésük jogszabályi környezetét. Bemutatták az érdekvédelmi, érdekképviseleti területen folytatott együttmüködési tevékenységüket, valamint a szervezetek céljait, fő kihívásait. Minden egyes prezentációt követően a szervezetek helyzetének szélesebb körü megismerése érdekében lehetőség nyílt kérdések feltevésére és rövid eszmecserék lefolytatására is.

Az első ülés zárásaként a résztvevők megállapodtak a következő, 2014. június 6-7-én Brüsszelben megtartandó ülés témaköreiről, mint az érdekképviseleti szervezetek hatékonyságának növelése, a más ágazatoknál müködő érdekképviseleti szervezetekkel történő együttmüködés lehetőségei, valamint a lobbi tevékenység felhasználási lehetőségeinek megvitatása.

Az első ülésen elhangzottakról, a megvitatott témakörökről bővebb tájékoztató az Egység újság következő számában olvashatnak.

Bácskai István – Hosz Légierő KépviseletvezetőFotó: EUROMIL

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.