2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az EUROMIL 2014-2015. évi képzési programjának első ülése

Hosz  |  2014. 03. 05., 09:32

A Katonaszövetségek Európai Szervezetének (EUROMIL) Elnöksége által 2013. áprilisában elfogadott programnak megfelelően, 2014. február 21-22-én Brüsszelben, az EUROMIL székházában került megrendezésre a „Kelet-európai tagszervezetek” felkarolását célul tűző képzési ülésszak első találkozója, melyen a Honvédszakszervezet képviseletében e sorok írója, Bácskai István, Légierő Képviseletvezető, elnökségi tag vett részt…

Az EUROMIL ezen 2014-2015. évi képzési programjának ülései során szeretné elősegíteni a Kelet-európai katonai szervezetek szakszervezetté válását, az ehhez szükséges törvényi változások előkészítését, illetve ezen szervezetek helyzetének megerősítését, megerősödését. A most megrendezett első ülés fő célja az volt, hogy lehetőséget biztosítson a résztvevő EUROMIL tagszervezetek számára a saját szervezetük törvényi helyzetének, müködésük jogszabályi környezetének bemutatására, illetve a szervezetek képviselői közötti információ cserére. Az ülésen a Honvédszakszervezet mellett, az albán AKUSH, a lett LSA, a litván KTGC, a macedón SOB, a szlovák ZV-SR, és a szlovén SVS képviselői vettek részt. A vendéglátó EUROMIL részéről a szervezet elnöke, alelnöke és kincstárnoka segítette, irányította az ülés lefolyását.

Az EUROMIL elnökének rövid köszöntőjét, illetve az EUROMIL részéről megjelent tisztségviselők bemutatását követően a résztvevők bemutatkozására került sor, majd ezután k megkezdődött a munka. Az előadások sorában elsőként az EUROMIL múltjával, jelenével, céljaival, küldetésével ismertette meg a résztvevőket Emmanuel Jacob, az EUROMIL elnöke. Az európai társadalmi párbeszéd különböző szintjeinek bemutatására került sor, az előadó külön hangsúlyozta a társadalmi párbeszéd adta lehetőségek kihasználásának fontosságát. A második napon bemutatkoztak a képzési programon résztvevő szervezetek. Ismertették szakszervezetük múltját, jelenét, szervezettségét, struktúráját, müködésük jogszabályi környezetét. Bemutatták az érdekvédelmi, érdekképviseleti területen folytatott együttmüködési tevékenységüket, valamint a szervezetek céljait, fő kihívásait. Minden egyes prezentációt követően a szervezetek helyzetének szélesebb körü megismerése érdekében lehetőség nyílt kérdések feltevésére és rövid eszmecserék lefolytatására is.

Az első ülés zárásaként a résztvevők megállapodtak a következő, 2014. június 6-7-én Brüsszelben megtartandó ülés témaköreiről, mint az érdekképviseleti szervezetek hatékonyságának növelése, a más ágazatoknál müködő érdekképviseleti szervezetekkel történő együttmüködés lehetőségei, valamint a lobbi tevékenység felhasználási lehetőségeinek megvitatása.

Az első ülésen elhangzottakról, a megvitatott témakörökről bővebb tájékoztató az Egység újság következő számában olvashatnak.

Bácskai István – Hosz Légierő KépviseletvezetőFotó: EUROMIL

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.