2024. 02. 25.
Géza
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az EUROMIL 2014-2015. évi képzési programjának első ülése

Hosz  |  2014. 03. 05., 09:32

A Katonaszövetségek Európai Szervezetének (EUROMIL) Elnöksége által 2013. áprilisában elfogadott programnak megfelelően, 2014. február 21-22-én Brüsszelben, az EUROMIL székházában került megrendezésre a „Kelet-európai tagszervezetek” felkarolását célul tűző képzési ülésszak első találkozója, melyen a Honvédszakszervezet képviseletében e sorok írója, Bácskai István, Légierő Képviseletvezető, elnökségi tag vett részt…

Az EUROMIL ezen 2014-2015. évi képzési programjának ülései során szeretné elősegíteni a Kelet-európai katonai szervezetek szakszervezetté válását, az ehhez szükséges törvényi változások előkészítését, illetve ezen szervezetek helyzetének megerősítését, megerősödését. A most megrendezett első ülés fő célja az volt, hogy lehetőséget biztosítson a résztvevő EUROMIL tagszervezetek számára a saját szervezetük törvényi helyzetének, müködésük jogszabályi környezetének bemutatására, illetve a szervezetek képviselői közötti információ cserére. Az ülésen a Honvédszakszervezet mellett, az albán AKUSH, a lett LSA, a litván KTGC, a macedón SOB, a szlovák ZV-SR, és a szlovén SVS képviselői vettek részt. A vendéglátó EUROMIL részéről a szervezet elnöke, alelnöke és kincstárnoka segítette, irányította az ülés lefolyását.

Az EUROMIL elnökének rövid köszöntőjét, illetve az EUROMIL részéről megjelent tisztségviselők bemutatását követően a résztvevők bemutatkozására került sor, majd ezután k megkezdődött a munka. Az előadások sorában elsőként az EUROMIL múltjával, jelenével, céljaival, küldetésével ismertette meg a résztvevőket Emmanuel Jacob, az EUROMIL elnöke. Az európai társadalmi párbeszéd különböző szintjeinek bemutatására került sor, az előadó külön hangsúlyozta a társadalmi párbeszéd adta lehetőségek kihasználásának fontosságát. A második napon bemutatkoztak a képzési programon résztvevő szervezetek. Ismertették szakszervezetük múltját, jelenét, szervezettségét, struktúráját, müködésük jogszabályi környezetét. Bemutatták az érdekvédelmi, érdekképviseleti területen folytatott együttmüködési tevékenységüket, valamint a szervezetek céljait, fő kihívásait. Minden egyes prezentációt követően a szervezetek helyzetének szélesebb körü megismerése érdekében lehetőség nyílt kérdések feltevésére és rövid eszmecserék lefolytatására is.

Az első ülés zárásaként a résztvevők megállapodtak a következő, 2014. június 6-7-én Brüsszelben megtartandó ülés témaköreiről, mint az érdekképviseleti szervezetek hatékonyságának növelése, a más ágazatoknál müködő érdekképviseleti szervezetekkel történő együttmüködés lehetőségei, valamint a lobbi tevékenység felhasználási lehetőségeinek megvitatása.

Az első ülésen elhangzottakról, a megvitatott témakörökről bővebb tájékoztató az Egység újság következő számában olvashatnak.

Bácskai István – Hosz Légierő KépviseletvezetőFotó: EUROMIL

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.