2017. 12. 11. hétfő
Árpád
: 314 Ft   : 266 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az EUROMIL 2014-2015. évi képzési programjának első ülése

Hosz  |  2014. 03. 05., 09:32

A Katonaszövetségek Európai Szervezetének (EUROMIL) Elnöksége által 2013. áprilisában elfogadott programnak megfelelően, 2014. február 21-22-én Brüsszelben, az EUROMIL székházában került megrendezésre a „Kelet-európai tagszervezetek” felkarolását célul tűző képzési ülésszak első találkozója, melyen a Honvédszakszervezet képviseletében e sorok írója, Bácskai István, Légierő Képviseletvezető, elnökségi tag vett részt…

Az EUROMIL ezen 2014-2015. évi képzési programjának ülései során szeretné elősegíteni a Kelet-európai katonai szervezetek szakszervezetté válását, az ehhez szükséges törvényi változások előkészítését, illetve ezen szervezetek helyzetének megerősítését, megerősödését. A most megrendezett első ülés fő célja az volt, hogy lehetőséget biztosítson a résztvevő EUROMIL tagszervezetek számára a saját szervezetük törvényi helyzetének, müködésük jogszabályi környezetének bemutatására, illetve a szervezetek képviselői közötti információ cserére. Az ülésen a Honvédszakszervezet mellett, az albán AKUSH, a lett LSA, a litván KTGC, a macedón SOB, a szlovák ZV-SR, és a szlovén SVS képviselői vettek részt. A vendéglátó EUROMIL részéről a szervezet elnöke, alelnöke és kincstárnoka segítette, irányította az ülés lefolyását.

Az EUROMIL elnökének rövid köszöntőjét, illetve az EUROMIL részéről megjelent tisztségviselők bemutatását követően a résztvevők bemutatkozására került sor, majd ezután k megkezdődött a munka. Az előadások sorában elsőként az EUROMIL múltjával, jelenével, céljaival, küldetésével ismertette meg a résztvevőket Emmanuel Jacob, az EUROMIL elnöke. Az európai társadalmi párbeszéd különböző szintjeinek bemutatására került sor, az előadó külön hangsúlyozta a társadalmi párbeszéd adta lehetőségek kihasználásának fontosságát. A második napon bemutatkoztak a képzési programon résztvevő szervezetek. Ismertették szakszervezetük múltját, jelenét, szervezettségét, struktúráját, müködésük jogszabályi környezetét. Bemutatták az érdekvédelmi, érdekképviseleti területen folytatott együttmüködési tevékenységüket, valamint a szervezetek céljait, fő kihívásait. Minden egyes prezentációt követően a szervezetek helyzetének szélesebb körü megismerése érdekében lehetőség nyílt kérdések feltevésére és rövid eszmecserék lefolytatására is.

Az első ülés zárásaként a résztvevők megállapodtak a következő, 2014. június 6-7-én Brüsszelben megtartandó ülés témaköreiről, mint az érdekképviseleti szervezetek hatékonyságának növelése, a más ágazatoknál müködő érdekképviseleti szervezetekkel történő együttmüködés lehetőségei, valamint a lobbi tevékenység felhasználási lehetőségeinek megvitatása.

Az első ülésen elhangzottakról, a megvitatott témakörökről bővebb tájékoztató az Egység újság következő számában olvashatnak.

Bácskai István – Hosz Légierő KépviseletvezetőFotó: EUROMIL

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 10. 13., 11:33
A Honvédszakszervezet hagyományaihoz híven ez év végén 2017. december 09-én 15 órai kezdettel ismét megrendezi a Fővárosi Nagycirkuszban tartandó rendezvényét megköszönve ezzel Tagjainknak az egész éves munkát…
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017. 11. 28., 12:31
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
2017-11-22 11:05:03
2017.12.31-ig érvényes Vodafone Flotta promóció keretében kedvező, kamatmentes készülék részletfizetési lehetőségekkel és korlátlan belföldi és EU-n belüli beszélgetéssel készülnek az ünnepekre.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A megújult szabályoknak köszönhetően minden eddiginél eseménydúsabbnak ígérkezik a Red Bull Air Race 2018-as versenysorozata Master és Challenger kategóriában egyaránt.

  Háború Művészete magazin

Új segítőkre lelt a Kecskeméti Szent László Lions Club a Durgó Tamás őrnagy vezette Bács-Kiskun megyei toborzó iroda katonái személyében, hisz mostantól több esetben közös programokon fognak együtt jótékonykodni.