2018. 02. 18.
Bernadett
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az EUROMIL 2014-2015. évi képzési programjának első ülése

Hosz  |  2014. 03. 05., 09:32

A Katonaszövetségek Európai Szervezetének (EUROMIL) Elnöksége által 2013. áprilisában elfogadott programnak megfelelően, 2014. február 21-22-én Brüsszelben, az EUROMIL székházában került megrendezésre a „Kelet-európai tagszervezetek” felkarolását célul tűző képzési ülésszak első találkozója, melyen a Honvédszakszervezet képviseletében e sorok írója, Bácskai István, Légierő Képviseletvezető, elnökségi tag vett részt…

Az EUROMIL ezen 2014-2015. évi képzési programjának ülései során szeretné elősegíteni a Kelet-európai katonai szervezetek szakszervezetté válását, az ehhez szükséges törvényi változások előkészítését, illetve ezen szervezetek helyzetének megerősítését, megerősödését. A most megrendezett első ülés fő célja az volt, hogy lehetőséget biztosítson a résztvevő EUROMIL tagszervezetek számára a saját szervezetük törvényi helyzetének, müködésük jogszabályi környezetének bemutatására, illetve a szervezetek képviselői közötti információ cserére. Az ülésen a Honvédszakszervezet mellett, az albán AKUSH, a lett LSA, a litván KTGC, a macedón SOB, a szlovák ZV-SR, és a szlovén SVS képviselői vettek részt. A vendéglátó EUROMIL részéről a szervezet elnöke, alelnöke és kincstárnoka segítette, irányította az ülés lefolyását.

Az EUROMIL elnökének rövid köszöntőjét, illetve az EUROMIL részéről megjelent tisztségviselők bemutatását követően a résztvevők bemutatkozására került sor, majd ezután k megkezdődött a munka. Az előadások sorában elsőként az EUROMIL múltjával, jelenével, céljaival, küldetésével ismertette meg a résztvevőket Emmanuel Jacob, az EUROMIL elnöke. Az európai társadalmi párbeszéd különböző szintjeinek bemutatására került sor, az előadó külön hangsúlyozta a társadalmi párbeszéd adta lehetőségek kihasználásának fontosságát. A második napon bemutatkoztak a képzési programon résztvevő szervezetek. Ismertették szakszervezetük múltját, jelenét, szervezettségét, struktúráját, müködésük jogszabályi környezetét. Bemutatták az érdekvédelmi, érdekképviseleti területen folytatott együttmüködési tevékenységüket, valamint a szervezetek céljait, fő kihívásait. Minden egyes prezentációt követően a szervezetek helyzetének szélesebb körü megismerése érdekében lehetőség nyílt kérdések feltevésére és rövid eszmecserék lefolytatására is.

Az első ülés zárásaként a résztvevők megállapodtak a következő, 2014. június 6-7-én Brüsszelben megtartandó ülés témaköreiről, mint az érdekképviseleti szervezetek hatékonyságának növelése, a más ágazatoknál müködő érdekképviseleti szervezetekkel történő együttmüködés lehetőségei, valamint a lobbi tevékenység felhasználási lehetőségeinek megvitatása.

Az első ülésen elhangzottakról, a megvitatott témakörökről bővebb tájékoztató az Egység újság következő számában olvashatnak.

Bácskai István – Hosz Légierő KépviseletvezetőFotó: EUROMIL

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.