2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megállapodás a 2014. évi béren kívüli juttatásokról

Hosz  |  2014. 03. 11., 10:12

A honvédelmi miniszter és az érdekképviseleti szervezetek között 2014. március 11-én megállapodás került aláírásra „a Magyar Honvédség személyi állománya 2014. évi egyes illetményen kívüli juttatásairól”.

A megállapodást kézjegyével látta el Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Czövek János a Honvédszakszervezet elnöke, Dr. Zsiga Imre a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének elnöke és Kelemen József a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke. Az eseményen részt vett Dr. Dankó István közigazgatási államtitkár, Dr. Benkő Tibor vezérezredes Honvéd Vezérkar főnök, Sulyok János dandártábornok, Dr. Balla Tibor ezredes és dr. Bársony Krisztina ezredes, a Honvédszakszervezet részéről Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök…

A megállapodás aláírásakor a honvédelmi miniszter megköszönte a katonák elmúlt évben végzett áldozatos munkáját, külön kiemelte a katasztrófahelyzetek során tanúsított helytállást, részletesen ismertette a 2014. évi egyes illetményen kívüli juttatásokat, majd hangsúlyozta, hogy 2014-től a bankkártya költségtérítést emelt összegben, havi 1000 Ft-ban tudja a Honvédelmi Minisztérium biztosítani. Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter az aláírást megelőzően megköszönte a Honvédelmi Minisztérium és a szakszervezetek közötti négyéves konstruktív együttmüködést.

A Honvédszakszervezet elnöke a Honvédelmi Minisztériummal aláírt együttmüködési megállapodás kapcsán hangsúlyozta, hogy a Honvédszakszervezet álláspontja nem változott, a jelenlegi megállapodás a korábbi 20%-os illetményemelés felé vezető út egy jelentős állomása.

A Honvédszakszervezet hosszabb távon azt szeretné elérni, hogy a közszolgálati életpályamodell bevezetésével együtt béremelés a katonákra is vonatkozzon. Ennek megfelelően a közelmúltban bevezetett katonai életpályamodellhez is társuljon illetményfejlesztés. A Honvédszakszervezet tisztában van az ország gazdasági helyzetével és az ebből következő honvédelmi költségvetés megvalósítható nagyságrendjével. Ennek figyelembevételével jelentős eredményként értékeli, a 2014. január 01-től az altisztek és a szerződéses legénységi állomány számára bevezetett 10.000 Ft-os kiegészítő juttatás.

A jelenlegi megállapodásnak része a tárcánál müködő béren kívüli juttatási rendszer 2013. évi szintjének megőrzése, melyet a Honvédszakszervezet szintén eredményként értékel, kiegészítve azzal, hogy a tárca minden alkalmazottja számára további havi 1.000 Ft-os banköltség térítést biztosít, valamint a szerződéses legénységi állománynak – mivel ők nem rendelkeznek utánpótlási ruházati utalványfüzettel – 10.000 Ft ruházati költségtérítést fizetnek ki.A megállapodás aláírásával a korábban említett célok és eredmények elérésén illetve hangsúlyozásán túl a Honvédszakszervezet célja az is, hogy a katonák érdekében a tárca vezetésével tárgyalóképes partneri viszonyt tartson fenn, az állomány érdekeinek képviseletében, illetve védelmében.

A megállapodást kézjegyével látta el Dr. Hende Csaba Magyarország honvédelmi minisztere, Czövek János a Honvédszakszervezet elnöke, Dr. Zsiga Imre Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének elnöke és Kelemen József a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke.

HoszFotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.