2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évadnyitó a KEMPP-ben

Hosz  |  2014. 03. 11., 10:10

Az ötödik évad megnyitó ünnepségén tárlatvezetéssel és érdekes programokkal várta a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely az érdeklődőket. Az eseményen többek között részt vett L. Simon László kormánybiztos, Kovács József altábornagy a HM Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatója,  Fucsku Sándor vezérőrnagy a MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, Takács János Pákozd polgármestere, a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte…

Görög István nyá. ezredes a létesítmény ügyvezetője köszöntőjében felidézte a Katonai Emlékpark létesítésének történetét, beszámolt sikereiről, nemzeti emlékhellyé történt nyilvánításáról. L. Simon László kormánybiztos, országgyülési képviselő hangsúlyozta, hogy a történelmi emlékhely jól szolgálja az ifjúság hazafias nevelését, a hagyományok ápolását, bemutatja a Magyar Nemzet sorsfordító eseményeit az 1848-as kiállítástól napjainkig.

Takács János Pákozd polgármestere arról beszélt, hogy Pákozd település nagyon büszke az Emlékparkra és reméli, hogy az egész ország hasonlóan érez.Az ünnepség végén az elmúlt években végzett eredményes munkájukért többen emlékplakettet vehettek át.

A rendezvény után Kelemen Marián Éva festőmüvész „Kossuth és Meszlényi Terézia” címü festmény kiállításának megnyitójára került sor. Egész napos programok, múzeumlátogatás, hagyományőrzők bemutatója színesítette a programot.

HoszFotó: Simon Erika

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.