2024. 06. 14. péntek
Vazul
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évadnyitó a KEMPP-ben

Hosz  |  2014. 03. 11., 10:10

Az ötödik évad megnyitó ünnepségén tárlatvezetéssel és érdekes programokkal várta a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely az érdeklődőket. Az eseményen többek között részt vett L. Simon László kormánybiztos, Kovács József altábornagy a HM Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatója,  Fucsku Sándor vezérőrnagy a MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, Takács János Pákozd polgármestere, a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte…

Görög István nyá. ezredes a létesítmény ügyvezetője köszöntőjében felidézte a Katonai Emlékpark létesítésének történetét, beszámolt sikereiről, nemzeti emlékhellyé történt nyilvánításáról. L. Simon László kormánybiztos, országgyülési képviselő hangsúlyozta, hogy a történelmi emlékhely jól szolgálja az ifjúság hazafias nevelését, a hagyományok ápolását, bemutatja a Magyar Nemzet sorsfordító eseményeit az 1848-as kiállítástól napjainkig.

Takács János Pákozd polgármestere arról beszélt, hogy Pákozd település nagyon büszke az Emlékparkra és reméli, hogy az egész ország hasonlóan érez.Az ünnepség végén az elmúlt években végzett eredményes munkájukért többen emlékplakettet vehettek át.

A rendezvény után Kelemen Marián Éva festőmüvész „Kossuth és Meszlényi Terézia” címü festmény kiállításának megnyitójára került sor. Egész napos programok, múzeumlátogatás, hagyományőrzők bemutatója színesítette a programot.

HoszFotó: Simon Erika

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.