2024. 05. 25. szombat
Orbán
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évadnyitó a KEMPP-ben

Hosz  |  2014. 03. 11., 10:10

Az ötödik évad megnyitó ünnepségén tárlatvezetéssel és érdekes programokkal várta a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely az érdeklődőket. Az eseményen többek között részt vett L. Simon László kormánybiztos, Kovács József altábornagy a HM Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatója,  Fucsku Sándor vezérőrnagy a MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, Takács János Pákozd polgármestere, a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte…

Görög István nyá. ezredes a létesítmény ügyvezetője köszöntőjében felidézte a Katonai Emlékpark létesítésének történetét, beszámolt sikereiről, nemzeti emlékhellyé történt nyilvánításáról. L. Simon László kormánybiztos, országgyülési képviselő hangsúlyozta, hogy a történelmi emlékhely jól szolgálja az ifjúság hazafias nevelését, a hagyományok ápolását, bemutatja a Magyar Nemzet sorsfordító eseményeit az 1848-as kiállítástól napjainkig.

Takács János Pákozd polgármestere arról beszélt, hogy Pákozd település nagyon büszke az Emlékparkra és reméli, hogy az egész ország hasonlóan érez.Az ünnepség végén az elmúlt években végzett eredményes munkájukért többen emlékplakettet vehettek át.

A rendezvény után Kelemen Marián Éva festőmüvész „Kossuth és Meszlényi Terézia” címü festmény kiállításának megnyitójára került sor. Egész napos programok, múzeumlátogatás, hagyományőrzők bemutatója színesítette a programot.

HoszFotó: Simon Erika

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.