2023. 03. 24. péntek
Gábor, Karina
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évadnyitó a KEMPP-ben

Hosz  |  2014. 03. 11., 10:10

Az ötödik évad megnyitó ünnepségén tárlatvezetéssel és érdekes programokkal várta a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely az érdeklődőket. Az eseményen többek között részt vett L. Simon László kormánybiztos, Kovács József altábornagy a HM Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatója,  Fucsku Sándor vezérőrnagy a MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, Takács János Pákozd polgármestere, a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte…

Görög István nyá. ezredes a létesítmény ügyvezetője köszöntőjében felidézte a Katonai Emlékpark létesítésének történetét, beszámolt sikereiről, nemzeti emlékhellyé történt nyilvánításáról. L. Simon László kormánybiztos, országgyülési képviselő hangsúlyozta, hogy a történelmi emlékhely jól szolgálja az ifjúság hazafias nevelését, a hagyományok ápolását, bemutatja a Magyar Nemzet sorsfordító eseményeit az 1848-as kiállítástól napjainkig.

Takács János Pákozd polgármestere arról beszélt, hogy Pákozd település nagyon büszke az Emlékparkra és reméli, hogy az egész ország hasonlóan érez.Az ünnepség végén az elmúlt években végzett eredményes munkájukért többen emlékplakettet vehettek át.

A rendezvény után Kelemen Marián Éva festőmüvész „Kossuth és Meszlényi Terézia” címü festmény kiállításának megnyitójára került sor. Egész napos programok, múzeumlátogatás, hagyományőrzők bemutatója színesítette a programot.

HoszFotó: Simon Erika

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.