2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évnyitó taggyűlés Budapesten

Hosz  |  2014. 04. 03., 10:54

A Hosz nyugállományú tagozat Budapesti Egyesített alapszervezete 2014. március 26.-án tartotta meg az évnyitó taggyűlését a Hosz központi épületének tanácstermében.

A taggyülés első napirendi pontjaként Czövek János, szakszervezetünk elnöke tartott tájékoztatót az eseményen résztvevőknek. Többek között beszámolt Dr. Benkő Tibor vezérezredes látogatásáról, amely tartalmas és eredményes volt, valamint dr. Hende Csaba honvédelmi miniszterrel történő bérmegállapodásról, majd tagjaink kérdéseire válaszolt.A második napirendi pontban Szentner Attila, az alapszervezet vezetője előterjesztette a vezetőség beszámolóját a 2013. évről, amit a tagság egyhangúlag elfogadott. A beszámolóban értékelésre kerültek az elmúlt év eseményei, az alapszervezet érdekképviseleti munkája, illetve a különböző rendezvényeken, eseményeken és a Hosz által szervezett családi rendezvényeken történő részvétel. (Állatkerti látogatás, Cirkusz látogatás, stb.). Megvitatásra került a 2014. évi munkaterv is, amelyet a tagság szintén egyhangúlag fogadott el, ennek része egy olyan „Családi nap” melyen a családtagokkal együtt vehet részt a tagság. Ezt követően került sor a „Pénzfelhasználási terv” megtárgyalására, amelyet a pontosítások után szintén támogatottak a jelenlévők.

A harmadik napirendi pontban egyéb kérdések felvetésére került sor, mint például az „Egység újság” kézbesítésének nehézségei, valamint a Honvédkórház - nyugállományú katonákkal szemben történő - hozzáállásának problémái. Ezen problémákat a Hosz vezetése megvizsgálja, és megteszi a szükséges intézkedéseket.

szöveg: Szentner Attila fotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.