2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évnyitó taggyűlés Budapesten

Hosz  |  2014. 04. 03., 10:54

A Hosz nyugállományú tagozat Budapesti Egyesített alapszervezete 2014. március 26.-án tartotta meg az évnyitó taggyűlését a Hosz központi épületének tanácstermében.

A taggyülés első napirendi pontjaként Czövek János, szakszervezetünk elnöke tartott tájékoztatót az eseményen résztvevőknek. Többek között beszámolt Dr. Benkő Tibor vezérezredes látogatásáról, amely tartalmas és eredményes volt, valamint dr. Hende Csaba honvédelmi miniszterrel történő bérmegállapodásról, majd tagjaink kérdéseire válaszolt.A második napirendi pontban Szentner Attila, az alapszervezet vezetője előterjesztette a vezetőség beszámolóját a 2013. évről, amit a tagság egyhangúlag elfogadott. A beszámolóban értékelésre kerültek az elmúlt év eseményei, az alapszervezet érdekképviseleti munkája, illetve a különböző rendezvényeken, eseményeken és a Hosz által szervezett családi rendezvényeken történő részvétel. (Állatkerti látogatás, Cirkusz látogatás, stb.). Megvitatásra került a 2014. évi munkaterv is, amelyet a tagság szintén egyhangúlag fogadott el, ennek része egy olyan „Családi nap” melyen a családtagokkal együtt vehet részt a tagság. Ezt követően került sor a „Pénzfelhasználási terv” megtárgyalására, amelyet a pontosítások után szintén támogatottak a jelenlévők.

A harmadik napirendi pontban egyéb kérdések felvetésére került sor, mint például az „Egység újság” kézbesítésének nehézségei, valamint a Honvédkórház - nyugállományú katonákkal szemben történő - hozzáállásának problémái. Ezen problémákat a Hosz vezetése megvizsgálja, és megteszi a szükséges intézkedéseket.

szöveg: Szentner Attila fotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.