2023. 03. 22. szerda
Beáta, Izolda
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Európai szakszervezeti demonstráció Brüsszelben az egyenlőségért, a minőségi munkáért és a befektetésekért

Hosz  |  2014. 04. 09., 14:17

Öt évvel az európai válság kitörése után az európai polgárok még mindig a gazdasági- és társadalmi bizonytalanságtól szenvednek. A munkanélküliség, az atipikus foglalkoztatás és a szegénység számos ember életét megkeseríti.

Az EU vezetőinek legsürgetőbb feladata jelenleg az, hogy legyőzzék a válságot és a gazdaság stagnálását, reményt és bizonyosságot adva ezzel az embereknek.Az EU képes legyőzni a válságot. Új irányt kell venni a gazdasági helyzet stabilizálása az új, minőségi munkahelyek létrehozása érdekében. Az EU-nak minden erejét összpontosítania kell ahhoz, hogy egy sikeresebb, egyenlő és demokratikus jövőt biztosítson.

A Honvédszakszervezetet Justin János a MH 54. Veszprém Radarezred alapszervezeti vezetője képviselte

Szükség van ehhez hosszabb távú tervekre. Nagyarányú, fenntartható növekedésen alapuló befektetések kellenek a gazdaság újraindításához. Az EU GDP 2%-ának megfelelő befektetési célt javaslunk tíz éven keresztül évente. Ennek további hatása lenne a magánbefektetések megerősödése és széles-körü modernizációs intézkedések elindítása.Az ilyen befektetések elősegítenék az erős ipari alapú gazdasági rendszer, a minőségi közszolgáltatások és a megfelelően müködő, befogadó jóléti politikával, innovatív kutató- és oktatási intézményekkel bíró államrendszerek kialakulásának lehetőségét.1000 milliárd eurót költöttek a pénzügyi szektor megmentésére. Évente 1000 milliárd euró veszik el adókerülés és adócsalás miatt. Itt az idő arra, hogy 250 milliárd eurót fordítsanak arra, hogy Európa polgárainak minőségi munkahelyük és biztos jövőjük legyen. Egy előremutató befektetési terv akár 11 millió minőségi munkahelyet is teremthet.A terv nyitva áll minden tagállam előtt, mivel az európai projektek a nemzeti befektetési politikákkal összhangban jöttek létre. Azok a befektetések, melyek a hazai gazdasági aktivitásra a legnagyobb hatással vannak, előnyt élveznek.Az ETUC ellenzi:

A megszorításon alapuló intézkedéseket.

Egy újabb elvesztegetett évtizedet, melyet magas munkanélküliség, atipikus foglalkoztatás és egyenlőtlen adóztatás övez.

Minden olyan gazdasági intézkedést, mely a piacot részesíti előnyben a társadalmi fejlődéssel szemben.

Az ETUC támogatja:

A nagyarányú, fenntartható növekedésre és minőségi munkahelyekre irányuló befektetési programokat.

A jó minőségü köz- és magánszektor-béli szolgáltatásokat, megfelelően müködő államrendszereket, befogadó szociális ellátással, valamint innovatív kutató- és oktatási intézményekkel.

Az adócsalás és az adókerülés megszüntetését; igazságos adóztatást, mely finanszírozna egy befektetési tervet.

Befektetések esetén az államháztartási hiány szabályainak betartásában való rugalmasságot.

Fotók: https://www.flickr.com/photos/etuc-ces/sets/72157642489103744/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.