2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

ErődFeszt május 17-én a Monostori Erődben! - ´´Az Erőd legyen Veled!´´

Hosz  |  2014. 05. 07., 10:10

A nemrégiben megújult komáromi Monostori Erőd május 17-én egy színes családi fesztiválra várja a kikapcsolódni vágyókat.

Az ErődFeszt változatos programkínálatában mindenki megtalálja a neki való szórakozást ebben a világörökségi címre is pályázó müemléki környezetben. Kiváló zenei koncertek, színházi és tánc produkciók, gyerekprogramok, huszár bemutató és tábor, lovaskocsizás, dunai sétahajózás, ingyenes kisvonat, valamint kézmüves- és sörkülönlegességek, Fröccs- és Grillterasz várják a család apraja-nagyját. A Monostori Erőd Hadkultúra Központban a fesztivál során megtekinthetjük a haditechnikai parkot, és többek között a Várak, Erődök, Vitézek címü kiállítást is.

A Bástya Színpadon az ország egyik kedvencnői előadója, Radics Gigi és népszerü férfi énekese, Kocsis Tibor adnak koncertet. A kicsik számára a világ- és gyerekzenét vegyítő Bogármuzsika és a legendás 100Folk Celsius zenekar húzzák a talpalávalót. A gyerekek jó kedvéről a Cakkumpakli Színház, a felnőttek hangulatáról pedig a Dumaszínház előadója gondoskodik; de lesz néptáncbemutató, Dob Show, és amikor a hangulat a tetőfokára hágott, zárásként egy óriási Duna-parti Erőd-party várja a bulizni vágyókat a Funny Rollins Showbanddal. Emellett a Duna partján az Ágostones Masírband fúvóskoncertje és a klub sláger átdolgozásokat akusztikusan előadó Bohemian Acoustic produkciója lesz hallható.

Mindeközben a bátrabbak a győri Nádasdy Hagyományőrző huszárok komáromi laktanyájában élhetik át a katonaélet mindennapjait. Lesz lovasbemutató, célbalövés, fegyvermustra, vívás és kocsiztatás…

Amíg a kemény legények és férfiak katonáskodnak, addig a gyerekeket a koncertek mellett sok-sok más izgalmas kikapcsolódási lehetőség várja. Az Öko-játszóház és a mostanság egyre népszerübb Scrapbook készítés mellett, doboktatással és „Csináld magad” kézmüves foglalkozásokkal várják a kicsiket, melynek keretében tüzzománc ékszereket készíthetnek, fazekasságot tanulhatnak, korongozhatnak, selyemfestésen és powerpolos szobrászkodáson vehetnek részt.

Az ErődFeszt élményt a bőséges választékú Grillterasz, a Sörkülönlegességek Udvara és a Fröccsterasz Borbár teszi teljessé, ahol a nagy nyári rozéteszt akciós borkóstolója keretében szavazhatunk az idei év legjobb rozéjára!

A fesztivál alatt is kirándulni vágyók vezetett erőd- és kazamatatúrákon fedezhetik fel ezt az egyedülálló történelmi helyszínt; a kényelmesebb turisták pedig kisvonatozhatnak a város és az erőd között, vagy részt vehetnek a kikötőből induló sétahajózáson, mely során megcsodálhatják a Dunai Bástya egykori tüzerejét, valamint a Duna és a Vág természeti csodáit.

A Monostori Erőd Nonprofit Kft. folyamatos fejlesztéseinek és rendezvényeinek nem titkolt célja, hogy a Komáromi Erődrendszer egy euro-regionális rangú, határon is átnyúló kulturális és idegenforgalmi központ legyen. Ennek a törekvésnek a része az ErődFeszt, amelyre sok szeretettel várják a kikapcsolódni vágyó itthoni és határon túli családokat, kicsiket és nagyokat egyaránt!

A rendezvény az erőd kedvezményes belépőjegyeivel látogatható!

Időpont: 2014. május 17. (10:00-22:00)Helyszín: Komárom, Monostori Erődwww.erod.hu

BELÉPŐ:A belépés 6 éves korig ingyenes!Felnőtt jegy: 1500 FtDiák és nyugdíjas jegy: 1000 FtCsaládi jegy (2 felnőtt és max. 3 gyerek 14 éves korig): 2500 Ft

A jegy tartalmazza a vezetett erőd- és kazamatatúrákat.

A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.


ERŐDFESZT PROGRAM

Színpadi programok

PORT.hu Bástya Színpad10.00-10.50 Cakkumpakli Színház: A fakatona11.00-12.00 Bogármuzsika12.15-13.00 Dumaszínház: Orosz György13.15-13.45 Jászai Mari Népház Formációs Táncbemutatója14.00-15.00 100Folk Celsius15.00-16.45 Cakkumpakli Színház: Az állatok nyelvén tudó juhász 16.15-17.00 Kocsis Tibor17.00-17.45 Kudumba: DOB SHOW 19.00-20.30 Radics Gigi és zenekara21.00-22.30 Duna-parti Erőd-party a Funny Rollins Showbanddal

Forrás Rádió Duna Színpad13.30-14.30 Ágostones Masírband fúvóskoncert15.00-17.30 Sunset DJ-szett: reggae, oldies, chill17.45- 18.45 Bohemian Acoustic koncert

Egyéb programok

Erőd Belső Udvar:

HUSZÁR BEMUTATÓ ÉS TÁBOR: Csak az menjen katonának… Éld át a katonaélet mindennapjait a győri Nádasdy Hagyományőrző huszárok komáromi huszárezred laktanyájában!Bemutató délelőtt és délután. Lógondozás, lovaglás, fegyvertisztítás, célbalövés, fegyverek ismertetése és kipróbálása, lovasbemutató, vívás,kocsiztatás…

Ugrálóvár és Csúszda

Dunai Bástya belső terei és a Duna-part:

Hajókázás, ingyenes kisvonat és lovaskocsizás

Interaktív Scrapbook oktatás: Kreatív albumkészítés, emlékmegőrzés. A mindennapi, vagy ünnepi emlékeink megőrzését teszi lehetővé a scrapbook papírok, kiegészítők és kommentárok használata. A saját életünk eseményeit konzerválhatjuk, hogy gyermekeinkre egy felbecsülhetetlen értékü örökséget hagyjunk majd.

„Csináld magad” kézmüves foglalkozások: tüzzománc ékszerek készítése; fazekasság, korongozás; selyemfestés; Powerpolos szobrászkodás (ragasztásos technika: ragasztót kennek, anyagról megformázzák, és ha megszárad kész a szobor).

Öko-játszóház

Dobogás - doboktatás

Egyéb gyerekprogramok: arcfestés; csillámtetoválás; lufihajtogatás…

Hórihorgas Hujákolók

Gasztronómia:

Fröccsterasz Borbár - Nagy Nyári Rozéteszt! Akciós rozékóstolás szakértőkkel; a legjobb rozé megválasztása!

Sörkülönlegességek Udvara

Grillterasz: helyben sütött finomságok, egytálételek, kürtőskalács, kenyérlángos…

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.