2017. 11. 21. kedd
Olivér
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Képviseleti és elnökségi ülés a Központi Irodában

Hosz  |  2014. 05. 09., 14:27

A Központi Irodában üléseztek az alapszervezeti és önállócsoport vezetők május 07-én. A rendezvény Czövek János elnök tájékoztatójával kezdődött, melyben az elmúlt hónapok eseményeit elevenítette fel.

Kitért a Küldöttgyülés napirendjeire és az előkésztésben eddig elvégzett feladatokra. A tájékoztatót az alelnökök a szakterületeikre vonatkozó részletesebb információkkal egészítették ki. A tájékoztató után a képviseletek megtartották üléseiket. A rendezvény végén az elnökség összegezte az egész napos ülésen történteket és feladatokat határozott meg a Küldöttgyülés végrehajtására…

Szó esett a 2013-as zárszámadás elfogadásáról, az alapszabály módosításáról, a csoportos beszedések helyzetéről és a tagdíj mértékéről, valamint a segélyezésről. A tájékoztatók után a megjelent tisztségviselők kérdéseket tettek fel és élénk eszmecsere folyt ezekben a témakörökben. A képviseletek megtalálták a közös álláspontot, de például a tagdíj mértékének új megállapításához még nem látták elérkezettnek az időt. Felmerült a kérdések között a taglétszám kérdése, amely elsősorban a Küldöttgyülés létszámának megállapítása miatt volt fontos. Sokan jelezték a csoportos beszedéssel kapcsolatos tapasztalataikat. A felmerült banki átutalási nehézségek ellenére sikerült az utolsó hónapban 10%-os beszedési növekedést elérni az előző hónaphoz viszonyítva, amely most 75%-os. Két alapszervezet jelezte, hogy személyesen egyeztetnék fizető tagjaik listáját a Központi Irodában.

A Honvédszakszervezet tisztségviselői továbbra is megfogalmazták törekvéseiket a taglétszám növelésének érdekében. A Honvédszakszervezet tagjainak továbbra is meg kell teremteni minden helyőrségben, hogy kedvezményesebben tudjanak a szolgáltatásokhoz jutni, ezáltal is növelni tudjuk a taglétszámot.

A 2013. évi költségvetés tételes adatainak megismerése, megvitatása után a képviseletek a Küldöttgyülésnek elfogadásra javasolták. A Honvédszakszervezet a kedvezőtlen pénzügyi lehetőségek ellenére is minden szolgáltatását megőrzött és rendezvényeit megtartotta az igényeknek megfelelően.

A képviseletek önállóan üléseztek és a sajátosságaikból adódó feladataikat megbeszélték, közös céljaikat megfogalmazták.

A szárazföldi képviselet nyáron továbbképzést tart abból a célból, hogy fel tudjanak készülni a következő év feladatainak ellátására. Javaslatokat fogalmaztak meg az új tagdíjfizetési rendszerre történő átlépésre. A központi rendezvényekre történő utazásról, valamint a Honvéd Önkéntes Nyugdíjpénztárral kapcsolatosan fogalmaztak meg kérdéseket.

A logisztikai és közigazgatási képviselet közösen tartotta értekezletét, amelyen az alapszervezetek szervezettségének növelését tüzték ki célul és a tagszervezésben kérték a Központi Iroda segítségét. Problémát jelentett még a különböző alakulatok létszámának folyamatos változása, valamint egyes Raktárbázisok bezárása.

A légierő képviselet érdekvédelmi továbbképzést szervez az őszi Küldöttgyülés előtt, valamint javasolják, hogy a tagdíjról a mostani Küldöttgyülés egyebek napirendi pontjában essen szó.

A nap végén az elnökség is ülés tartott a képviseleti gyüléseken tapasztalt igényeket összegezve alakították ki álláspontjukat a Küldöttgyülésre.

Szendrei ZoltánFotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Nyugdíjas kollégáikkal együtt ünnepelték alakulatuk napját november 15-én az MH Légijármű Javítóüzem dolgozói. Jogelődjük, az akkori 25. vadászrepülő-hadosztály alárendeltségébe tartozó Tábori Repülőjavító Műhely ezen a napon alakult meg Szentkirályszabadján, 1950-ben.

  Háború Művészete magazin

Az Ukroboronprom cég arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy az An-70 katonai változatából kivesznek minden orosz eredetű fedélzeti berendezést.