2023. 09. 22. péntek
Móric
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Képviseleti és elnökségi ülés a Központi Irodában

Hosz  |  2014. 05. 09., 14:27

A Központi Irodában üléseztek az alapszervezeti és önállócsoport vezetők május 07-én. A rendezvény Czövek János elnök tájékoztatójával kezdődött, melyben az elmúlt hónapok eseményeit elevenítette fel.

Kitért a Küldöttgyülés napirendjeire és az előkésztésben eddig elvégzett feladatokra. A tájékoztatót az alelnökök a szakterületeikre vonatkozó részletesebb információkkal egészítették ki. A tájékoztató után a képviseletek megtartották üléseiket. A rendezvény végén az elnökség összegezte az egész napos ülésen történteket és feladatokat határozott meg a Küldöttgyülés végrehajtására…

Szó esett a 2013-as zárszámadás elfogadásáról, az alapszabály módosításáról, a csoportos beszedések helyzetéről és a tagdíj mértékéről, valamint a segélyezésről. A tájékoztatók után a megjelent tisztségviselők kérdéseket tettek fel és élénk eszmecsere folyt ezekben a témakörökben. A képviseletek megtalálták a közös álláspontot, de például a tagdíj mértékének új megállapításához még nem látták elérkezettnek az időt. Felmerült a kérdések között a taglétszám kérdése, amely elsősorban a Küldöttgyülés létszámának megállapítása miatt volt fontos. Sokan jelezték a csoportos beszedéssel kapcsolatos tapasztalataikat. A felmerült banki átutalási nehézségek ellenére sikerült az utolsó hónapban 10%-os beszedési növekedést elérni az előző hónaphoz viszonyítva, amely most 75%-os. Két alapszervezet jelezte, hogy személyesen egyeztetnék fizető tagjaik listáját a Központi Irodában.

A Honvédszakszervezet tisztségviselői továbbra is megfogalmazták törekvéseiket a taglétszám növelésének érdekében. A Honvédszakszervezet tagjainak továbbra is meg kell teremteni minden helyőrségben, hogy kedvezményesebben tudjanak a szolgáltatásokhoz jutni, ezáltal is növelni tudjuk a taglétszámot.

A 2013. évi költségvetés tételes adatainak megismerése, megvitatása után a képviseletek a Küldöttgyülésnek elfogadásra javasolták. A Honvédszakszervezet a kedvezőtlen pénzügyi lehetőségek ellenére is minden szolgáltatását megőrzött és rendezvényeit megtartotta az igényeknek megfelelően.

A képviseletek önállóan üléseztek és a sajátosságaikból adódó feladataikat megbeszélték, közös céljaikat megfogalmazták.

A szárazföldi képviselet nyáron továbbképzést tart abból a célból, hogy fel tudjanak készülni a következő év feladatainak ellátására. Javaslatokat fogalmaztak meg az új tagdíjfizetési rendszerre történő átlépésre. A központi rendezvényekre történő utazásról, valamint a Honvéd Önkéntes Nyugdíjpénztárral kapcsolatosan fogalmaztak meg kérdéseket.

A logisztikai és közigazgatási képviselet közösen tartotta értekezletét, amelyen az alapszervezetek szervezettségének növelését tüzték ki célul és a tagszervezésben kérték a Központi Iroda segítségét. Problémát jelentett még a különböző alakulatok létszámának folyamatos változása, valamint egyes Raktárbázisok bezárása.

A légierő képviselet érdekvédelmi továbbképzést szervez az őszi Küldöttgyülés előtt, valamint javasolják, hogy a tagdíjról a mostani Küldöttgyülés egyebek napirendi pontjában essen szó.

A nap végén az elnökség is ülés tartott a képviseleti gyüléseken tapasztalt igényeket összegezve alakították ki álláspontjukat a Küldöttgyülésre.

Szendrei ZoltánFotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.