2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Képviseleti és elnökségi ülés a Központi Irodában

Hosz  |  2014. 05. 09., 14:27

A Központi Irodában üléseztek az alapszervezeti és önállócsoport vezetők május 07-én. A rendezvény Czövek János elnök tájékoztatójával kezdődött, melyben az elmúlt hónapok eseményeit elevenítette fel.

Kitért a Küldöttgyülés napirendjeire és az előkésztésben eddig elvégzett feladatokra. A tájékoztatót az alelnökök a szakterületeikre vonatkozó részletesebb információkkal egészítették ki. A tájékoztató után a képviseletek megtartották üléseiket. A rendezvény végén az elnökség összegezte az egész napos ülésen történteket és feladatokat határozott meg a Küldöttgyülés végrehajtására…

Szó esett a 2013-as zárszámadás elfogadásáról, az alapszabály módosításáról, a csoportos beszedések helyzetéről és a tagdíj mértékéről, valamint a segélyezésről. A tájékoztatók után a megjelent tisztségviselők kérdéseket tettek fel és élénk eszmecsere folyt ezekben a témakörökben. A képviseletek megtalálták a közös álláspontot, de például a tagdíj mértékének új megállapításához még nem látták elérkezettnek az időt. Felmerült a kérdések között a taglétszám kérdése, amely elsősorban a Küldöttgyülés létszámának megállapítása miatt volt fontos. Sokan jelezték a csoportos beszedéssel kapcsolatos tapasztalataikat. A felmerült banki átutalási nehézségek ellenére sikerült az utolsó hónapban 10%-os beszedési növekedést elérni az előző hónaphoz viszonyítva, amely most 75%-os. Két alapszervezet jelezte, hogy személyesen egyeztetnék fizető tagjaik listáját a Központi Irodában.

A Honvédszakszervezet tisztségviselői továbbra is megfogalmazták törekvéseiket a taglétszám növelésének érdekében. A Honvédszakszervezet tagjainak továbbra is meg kell teremteni minden helyőrségben, hogy kedvezményesebben tudjanak a szolgáltatásokhoz jutni, ezáltal is növelni tudjuk a taglétszámot.

A 2013. évi költségvetés tételes adatainak megismerése, megvitatása után a képviseletek a Küldöttgyülésnek elfogadásra javasolták. A Honvédszakszervezet a kedvezőtlen pénzügyi lehetőségek ellenére is minden szolgáltatását megőrzött és rendezvényeit megtartotta az igényeknek megfelelően.

A képviseletek önállóan üléseztek és a sajátosságaikból adódó feladataikat megbeszélték, közös céljaikat megfogalmazták.

A szárazföldi képviselet nyáron továbbképzést tart abból a célból, hogy fel tudjanak készülni a következő év feladatainak ellátására. Javaslatokat fogalmaztak meg az új tagdíjfizetési rendszerre történő átlépésre. A központi rendezvényekre történő utazásról, valamint a Honvéd Önkéntes Nyugdíjpénztárral kapcsolatosan fogalmaztak meg kérdéseket.

A logisztikai és közigazgatási képviselet közösen tartotta értekezletét, amelyen az alapszervezetek szervezettségének növelését tüzték ki célul és a tagszervezésben kérték a Központi Iroda segítségét. Problémát jelentett még a különböző alakulatok létszámának folyamatos változása, valamint egyes Raktárbázisok bezárása.

A légierő képviselet érdekvédelmi továbbképzést szervez az őszi Küldöttgyülés előtt, valamint javasolják, hogy a tagdíjról a mostani Küldöttgyülés egyebek napirendi pontjában essen szó.

A nap végén az elnökség is ülés tartott a képviseleti gyüléseken tapasztalt igényeket összegezve alakították ki álláspontjukat a Küldöttgyülésre.

Szendrei ZoltánFotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.