2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Képviseleti és elnökségi ülés a Központi Irodában

Hosz  |  2014. 05. 09., 14:27

A Központi Irodában üléseztek az alapszervezeti és önállócsoport vezetők május 07-én. A rendezvény Czövek János elnök tájékoztatójával kezdődött, melyben az elmúlt hónapok eseményeit elevenítette fel.

Kitért a Küldöttgyülés napirendjeire és az előkésztésben eddig elvégzett feladatokra. A tájékoztatót az alelnökök a szakterületeikre vonatkozó részletesebb információkkal egészítették ki. A tájékoztató után a képviseletek megtartották üléseiket. A rendezvény végén az elnökség összegezte az egész napos ülésen történteket és feladatokat határozott meg a Küldöttgyülés végrehajtására…

Szó esett a 2013-as zárszámadás elfogadásáról, az alapszabály módosításáról, a csoportos beszedések helyzetéről és a tagdíj mértékéről, valamint a segélyezésről. A tájékoztatók után a megjelent tisztségviselők kérdéseket tettek fel és élénk eszmecsere folyt ezekben a témakörökben. A képviseletek megtalálták a közös álláspontot, de például a tagdíj mértékének új megállapításához még nem látták elérkezettnek az időt. Felmerült a kérdések között a taglétszám kérdése, amely elsősorban a Küldöttgyülés létszámának megállapítása miatt volt fontos. Sokan jelezték a csoportos beszedéssel kapcsolatos tapasztalataikat. A felmerült banki átutalási nehézségek ellenére sikerült az utolsó hónapban 10%-os beszedési növekedést elérni az előző hónaphoz viszonyítva, amely most 75%-os. Két alapszervezet jelezte, hogy személyesen egyeztetnék fizető tagjaik listáját a Központi Irodában.

A Honvédszakszervezet tisztségviselői továbbra is megfogalmazták törekvéseiket a taglétszám növelésének érdekében. A Honvédszakszervezet tagjainak továbbra is meg kell teremteni minden helyőrségben, hogy kedvezményesebben tudjanak a szolgáltatásokhoz jutni, ezáltal is növelni tudjuk a taglétszámot.

A 2013. évi költségvetés tételes adatainak megismerése, megvitatása után a képviseletek a Küldöttgyülésnek elfogadásra javasolták. A Honvédszakszervezet a kedvezőtlen pénzügyi lehetőségek ellenére is minden szolgáltatását megőrzött és rendezvényeit megtartotta az igényeknek megfelelően.

A képviseletek önállóan üléseztek és a sajátosságaikból adódó feladataikat megbeszélték, közös céljaikat megfogalmazták.

A szárazföldi képviselet nyáron továbbképzést tart abból a célból, hogy fel tudjanak készülni a következő év feladatainak ellátására. Javaslatokat fogalmaztak meg az új tagdíjfizetési rendszerre történő átlépésre. A központi rendezvényekre történő utazásról, valamint a Honvéd Önkéntes Nyugdíjpénztárral kapcsolatosan fogalmaztak meg kérdéseket.

A logisztikai és közigazgatási képviselet közösen tartotta értekezletét, amelyen az alapszervezetek szervezettségének növelését tüzték ki célul és a tagszervezésben kérték a Központi Iroda segítségét. Problémát jelentett még a különböző alakulatok létszámának folyamatos változása, valamint egyes Raktárbázisok bezárása.

A légierő képviselet érdekvédelmi továbbképzést szervez az őszi Küldöttgyülés előtt, valamint javasolják, hogy a tagdíjról a mostani Küldöttgyülés egyebek napirendi pontjában essen szó.

A nap végén az elnökség is ülés tartott a képviseleti gyüléseken tapasztalt igényeket összegezve alakították ki álláspontjukat a Küldöttgyülésre.

Szendrei ZoltánFotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Ausztria új kormánya újra megvizsgálja az előző kormány 2 milliárd dolláros Eurofighter programját. A védelmi miniszter kifejezte a kormány hajlandóságát a tárgyalásokra a gyártókkal folytatott jogi csata során.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.