2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Több százan látogattak a Győri laktanya nyílt napjára

Hosz  |  2014. 05. 20., 10:43

A Honvédszakszervezet az idei évben is meghívást kapott a MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred nyílt napjára, amelyet az előírásoknak megfelelően nagy körültekintéssel és az idelátogatók legnagyobb megelégedésére rendeztek 2014. május 17-én a Győri laktanyában…

A rendezvény megnyitóját követően Kovács Ferenc ezredes a katonai szervezet parancsnoka személyesen köszönte meg a bemutató helyeken a rendezvény érdekében tevékenykedők munkáját. A Honvédszakszervezet sátrában, - ahol Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő és Orbán Miklós alapszervezeti vezető köszöntötte a parancsnok Urat – többek közt elhangzott, hogy a szakszervezet nem csak a tagság, hanem az egész állomány érdekében munkálkodik, úgy a rendezvények biztosítása, mint az érdekvédelem megvalósulása területén.

A rendezvényen a statikus, állandó bemutató helyeken az alakuló téren haditechnikai bemutatót, a müvelődési házban makett kiállítást és a Borbála, valamint a Körösi emlékszobát látogathatták az érdeklődők. A kijelölt tantermekben IGLA és a repülőgép szimulátorokat próbálhatták ki az önként jelentkezők.

A dinamikus bemutató helyeken az ugrókötél zsonglőrök ügyességéről, a katonák alaki kiállásáról és a készenléti rendőrség felkészültségéről győződhettek meg a szemlélők.

Különösen nagy figyelem követte a Mobilis interaktív kiállítási központ diák munkatársainak kísérleti bemutatóját, ahol a fizika és a kémia őrdögi világába kalauzolták az érdeklődőket.

A rendezvény végeztével a hagyományoknak megfelelően a technikai eszközök elvonulásával tisztelegtek a katonacsaládoknak és a város polgárainak.

A rendezvény végén a haza indulók közül egy helyi lakos megjegyezte: „Megköszönhetjük a katonáknak, hogy minden évben lehetővé teszik számunkra, hogy bejöhessünk a laktanyába és egy kellemes napot tölthessünk itt.” Ez az értékelés, dicséret igazán büszkeséggel töltheti el az ezred vezetését és teljes személyi állományát.

Szöveg, fotó: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.