2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Több százan látogattak a Győri laktanya nyílt napjára

Hosz  |  2014. 05. 20., 10:43

A Honvédszakszervezet az idei évben is meghívást kapott a MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred nyílt napjára, amelyet az előírásoknak megfelelően nagy körültekintéssel és az idelátogatók legnagyobb megelégedésére rendeztek 2014. május 17-én a Győri laktanyában…

A rendezvény megnyitóját követően Kovács Ferenc ezredes a katonai szervezet parancsnoka személyesen köszönte meg a bemutató helyeken a rendezvény érdekében tevékenykedők munkáját. A Honvédszakszervezet sátrában, - ahol Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő és Orbán Miklós alapszervezeti vezető köszöntötte a parancsnok Urat – többek közt elhangzott, hogy a szakszervezet nem csak a tagság, hanem az egész állomány érdekében munkálkodik, úgy a rendezvények biztosítása, mint az érdekvédelem megvalósulása területén.

A rendezvényen a statikus, állandó bemutató helyeken az alakuló téren haditechnikai bemutatót, a müvelődési házban makett kiállítást és a Borbála, valamint a Körösi emlékszobát látogathatták az érdeklődők. A kijelölt tantermekben IGLA és a repülőgép szimulátorokat próbálhatták ki az önként jelentkezők.

A dinamikus bemutató helyeken az ugrókötél zsonglőrök ügyességéről, a katonák alaki kiállásáról és a készenléti rendőrség felkészültségéről győződhettek meg a szemlélők.

Különösen nagy figyelem követte a Mobilis interaktív kiállítási központ diák munkatársainak kísérleti bemutatóját, ahol a fizika és a kémia őrdögi világába kalauzolták az érdeklődőket.

A rendezvény végeztével a hagyományoknak megfelelően a technikai eszközök elvonulásával tisztelegtek a katonacsaládoknak és a város polgárainak.

A rendezvény végén a haza indulók közül egy helyi lakos megjegyezte: „Megköszönhetjük a katonáknak, hogy minden évben lehetővé teszik számunkra, hogy bejöhessünk a laktanyába és egy kellemes napot tölthessünk itt.” Ez az értékelés, dicséret igazán büszkeséggel töltheti el az ezred vezetését és teljes személyi állományát.

Szöveg, fotó: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.