2023. 03. 24. péntek
Gábor, Karina
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Képzési terv és érdekvédelmi munkaterv a LIGA elnökség előtt

Hosz  |  2014. 05. 20., 11:55

A 2014. május 6-i ülésén a LIGA Szakszervezetek elnöksége elfogadta a 2014. évi képzési tervét, amelynek megvalósításában fontos szerep jut a regionális központokban megvalósítandó tisztségviselői alapképzéseknek, de tovább folytatódik a középfokú tisztségviselői oktatás is, amelynek keretében 2007 óta közel 200 fő szerzett a szakszervezeti életben nélkülözhetetlen ismereteket. A LIGA elnökségi ülésen Czövek János elnök képviselte szervezetünket…

Ugyancsak sor kerül az idei évben a vezető tisztségviselők továbbképzésére, de különböző tematikus tanfolyamok is megrendezésre kerülnek.

Az Elnökség elfogadta a 2014. évi kiemelt érdekvédelmi célkitüzésekhez kapcsolódó munkatervét, amelyben fontos hangsúllyal szerepel a Munka törvénykönyve módosítására irányuló kezdeményezés, a sztrájktörvény korábbi állapotához való visszatérés érdekében tárgyalások kezdeményezése. Bekerült a célkitüzések közé a váltómüszakos dolgozók élet-és munkakörülményeinek javítására irányuló tevékenység valamint a közalkalmazotti reprezentativitás mérési szabályainak újragondolására irányuló PDSZ-es kezdeményezés is.

Napirendi téma volt az ülésen a LIGA Szakszervezetek szakértői által kidolgozott foglalkoztatáspolitikai ellátás koncepciója, amely az elképzelések szerint a korábbi korengedményes nyugdíjat pótolná a szociális ellátások rendszerében.

Hivatkozás: LIGA

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.