2017. 12. 12. kedd
Gabriella
: 314 Ft   : 266 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

2146 halat fogtak a Honvédszakszervezet 8. országos horgászversenyén résztvevők a Móri Ezerjó horgásztavon

Hosz  |  2014. 05. 27., 10:08

2014. május 24-25-én rendezte éves Országos horgászversenyét a Móri Ezerjó horgásztavon a Honvédszakszervezet, amelyre 22 csapat nevezett az ország különböző területéről. A versenykiírásnak megfelelően szakszervezeti tagjaink 3 fős csapatokkal képviselhették alapszervezeteiket a rendezvényen, de társszakszervezeteink is lehetőséget kaptak a horgászszenvedélyük gyakorlására.

A szombaton kezdődő versenyt megelőzően Szendrei Zoltán alelnök köszöntötte a résztvevőket, a megnyitójában emlékeztetett a sportszerü küzdelemre, a versenyszabályok figyelembe vételére, valamint az egészségügyi és környezetvédelmi előírások betartására. A lebonyolítás rendjének ismertetését követően került sor a horgászhelyek kisorsolására, majd csoportképen került megörökítésre az elszánt sporthorgászok közössége. A csapatok 15.30-tól már az elfoglalt horgászhelyeikről az etető rakétáik segítségével kezdhették meg a nagy gondossággal előkészített etető anyagaik eljuttatását a kívánt célterületre.

A verseny főszervezője Grell Norbert a MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred alapszervezeti vezetője házigazda szerepkörben sípszóval adta meg a jelet a verseny kezdetére. A Móron található Ezerjó horgásztavat az adottságai és a halállományának bőséges kínálata méltán emeli az ország egyik legkedveltebb bojlis tavai sorába. A kapitális kapások, amelyek a tó szinte bármely pontján elérhetőek voltak a versenyzőknek, már az első pár órában előrevetítette, hogy izgalmas 24 órás versenynek nézhetünk elébe. A küzdelmet jól szemlélteti, hogy 4-5 csapat között egy, egy kifogott nagyméretü ponty és amur mérlegelését követően folyamatosan változtak a helyezések. A horogra akadt pontyok között gyakoriak voltak a 10-12 kg-os példányok, de közel rekord méretü fogásnak számított a 16 kg feletti amur is.

Azon versenyzők, akik a kifogott halak darabszámára alapozták az eredményességüket Ők sem panaszkodhattak, hiszen bőven adott feladatot a csapatonkénti több száz apróbb, nagyobb kárász haltartókba gyüjtése és leszámolása. A 25-i nap délutánján, az ebédet követően egyre sötétebb felhők gyülekeztek a versenyzők fölé, amelynek következtében a verseny hangulat kissé alább hagyott, de ez betudható volt a több mint 22 órás fentlétnek is.

A verseny lefújását követően azonnal leszakadt az ég, így az eredményhirdetésre az özönvízszerü zivatar elvonulása után kerülhetett sor. A halbőséget jól szemlélteti, hogy a versenyen kifogott halak súlya meghaladta az 1310 kg-t, összesen 2146 darab halat fogtak a verseny ideje alatt.

A végső győzelmet a MH 86. Szolnok Helikopter Bázis „105 Team” elnevezésü csapata nyerte 201,43 kg-os összteljesítménnyel, 92 db kifogott hallal. A győztes csapat tagjai Tónai Gábor főtörzsőrmester, Kacsó Attila szakaszvezető, és Iváncsik Attila szakaszvezető voltak. Második helyezést érte el a MH 25. Klapka György Lövészdandár alapszervezetéhez tartozók csapata, akik a „Tatai hal-ászok” fantázianévvel neveztek a versenyre. Imre István ezredes, Árva László alezredes és Demeter György százados alkották a csapatot, akik 196,13 kg-os összteljesítményükkel 31 db kifogott hallal, méltán foglalták el a dobogó második helyét. A képzeletbeli dobogó harmadik helyére a MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred és a MH 25. Klapka György Lövészdandár vegyes csapata a „Halmaffia” állhatott, az általuk kifogott 82 db hal, 192,07 kilógrammot nyomott. A csapat tagjai Kiricsi József pártoló tag, Orsós Zsolt főtörzsőrmester, Takács Gábor főtörzsőrmester.

A legnagyobb hal kifogásáért különdíjban részesült Tranker Balázs, aki 16.18 kg-os amur megakasztásával méltán lett a verseny hőse. Pach Dániel a Rendőrszakszervezetek Védegyletének képviseletében 346 db kifogott hallal, a legtöbb halat és ezzel a „legkitartóbb pecás” címet nyerte, aki a MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnokának különdíját is hazavihette.

A horgászat szerelmesei élményekben gazdag két napot tölthettek a Móri Ezerjó horgásztavon a versenyzők a jövő évi viszontlátás és a visszavágás reményében búcsúztak egymástól.

Szöveg, fotó: Németh Nándor

A képgaléria a cikk alatt megtekinthető!

Galéria: 2146 halat fogtak a Honvédszakszervezet 8. országos horgászversenyén résztvevők a Móri Ezerjó horgásztavon

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 20., 13:59
Még Karácsony előtt a teljes személyi állomány egységesen 45.000 forint utalványban részesül. A honvédelmi miniszter és az érdekképviseleti szervezetek között 2017. november 20-án megállapodás került aláírásra „a Magyar Honvédség személyi állománya 2018. évi egyes illetményjellegű és illetményen kívüli juttatásairól”.
2017. 10. 13., 11:33
A Honvédszakszervezet hagyományaihoz híven ez év végén 2017. december 09-én 15 órai kezdettel ismét megrendezi a Fővárosi Nagycirkuszban tartandó rendezvényét megköszönve ezzel Tagjainknak az egész éves munkát…
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017. 11. 28., 12:31
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A megújult szabályoknak köszönhetően minden eddiginél eseménydúsabbnak ígérkezik a Red Bull Air Race 2018-as versenysorozata Master és Challenger kategóriában egyaránt.

  Háború Művészete magazin

Új segítőkre lelt a Kecskeméti Szent László Lions Club a Durgó Tamás őrnagy vezette Bács-Kiskun megyei toborzó iroda katonái személyében, hisz mostantól több esetben közös programokon fognak együtt jótékonykodni.