2018. 02. 19. hétfő
Zsuzsanna
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

2146 halat fogtak a Honvédszakszervezet 8. országos horgászversenyén résztvevők a Móri Ezerjó horgásztavon

Hosz  |  2014. 05. 27., 10:08

2014. május 24-25-én rendezte éves Országos horgászversenyét a Móri Ezerjó horgásztavon a Honvédszakszervezet, amelyre 22 csapat nevezett az ország különböző területéről. A versenykiírásnak megfelelően szakszervezeti tagjaink 3 fős csapatokkal képviselhették alapszervezeteiket a rendezvényen, de társszakszervezeteink is lehetőséget kaptak a horgászszenvedélyük gyakorlására.

A szombaton kezdődő versenyt megelőzően Szendrei Zoltán alelnök köszöntötte a résztvevőket, a megnyitójában emlékeztetett a sportszerü küzdelemre, a versenyszabályok figyelembe vételére, valamint az egészségügyi és környezetvédelmi előírások betartására. A lebonyolítás rendjének ismertetését követően került sor a horgászhelyek kisorsolására, majd csoportképen került megörökítésre az elszánt sporthorgászok közössége. A csapatok 15.30-tól már az elfoglalt horgászhelyeikről az etető rakétáik segítségével kezdhették meg a nagy gondossággal előkészített etető anyagaik eljuttatását a kívánt célterületre.

A verseny főszervezője Grell Norbert a MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred alapszervezeti vezetője házigazda szerepkörben sípszóval adta meg a jelet a verseny kezdetére. A Móron található Ezerjó horgásztavat az adottságai és a halállományának bőséges kínálata méltán emeli az ország egyik legkedveltebb bojlis tavai sorába. A kapitális kapások, amelyek a tó szinte bármely pontján elérhetőek voltak a versenyzőknek, már az első pár órában előrevetítette, hogy izgalmas 24 órás versenynek nézhetünk elébe. A küzdelmet jól szemlélteti, hogy 4-5 csapat között egy, egy kifogott nagyméretü ponty és amur mérlegelését követően folyamatosan változtak a helyezések. A horogra akadt pontyok között gyakoriak voltak a 10-12 kg-os példányok, de közel rekord méretü fogásnak számított a 16 kg feletti amur is.

Azon versenyzők, akik a kifogott halak darabszámára alapozták az eredményességüket Ők sem panaszkodhattak, hiszen bőven adott feladatot a csapatonkénti több száz apróbb, nagyobb kárász haltartókba gyüjtése és leszámolása. A 25-i nap délutánján, az ebédet követően egyre sötétebb felhők gyülekeztek a versenyzők fölé, amelynek következtében a verseny hangulat kissé alább hagyott, de ez betudható volt a több mint 22 órás fentlétnek is.

A verseny lefújását követően azonnal leszakadt az ég, így az eredményhirdetésre az özönvízszerü zivatar elvonulása után kerülhetett sor. A halbőséget jól szemlélteti, hogy a versenyen kifogott halak súlya meghaladta az 1310 kg-t, összesen 2146 darab halat fogtak a verseny ideje alatt.

A végső győzelmet a MH 86. Szolnok Helikopter Bázis „105 Team” elnevezésü csapata nyerte 201,43 kg-os összteljesítménnyel, 92 db kifogott hallal. A győztes csapat tagjai Tónai Gábor főtörzsőrmester, Kacsó Attila szakaszvezető, és Iváncsik Attila szakaszvezető voltak. Második helyezést érte el a MH 25. Klapka György Lövészdandár alapszervezetéhez tartozók csapata, akik a „Tatai hal-ászok” fantázianévvel neveztek a versenyre. Imre István ezredes, Árva László alezredes és Demeter György százados alkották a csapatot, akik 196,13 kg-os összteljesítményükkel 31 db kifogott hallal, méltán foglalták el a dobogó második helyét. A képzeletbeli dobogó harmadik helyére a MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred és a MH 25. Klapka György Lövészdandár vegyes csapata a „Halmaffia” állhatott, az általuk kifogott 82 db hal, 192,07 kilógrammot nyomott. A csapat tagjai Kiricsi József pártoló tag, Orsós Zsolt főtörzsőrmester, Takács Gábor főtörzsőrmester.

A legnagyobb hal kifogásáért különdíjban részesült Tranker Balázs, aki 16.18 kg-os amur megakasztásával méltán lett a verseny hőse. Pach Dániel a Rendőrszakszervezetek Védegyletének képviseletében 346 db kifogott hallal, a legtöbb halat és ezzel a „legkitartóbb pecás” címet nyerte, aki a MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnokának különdíját is hazavihette.

A horgászat szerelmesei élményekben gazdag két napot tölthettek a Móri Ezerjó horgásztavon a versenyzők a jövő évi viszontlátás és a visszavágás reményében búcsúztak egymástól.

Szöveg, fotó: Németh Nándor

A képgaléria a cikk alatt megtekinthető!

Galéria: 2146 halat fogtak a Honvédszakszervezet 8. országos horgászversenyén résztvevők a Móri Ezerjó horgásztavon

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.