2018. 02. 17. szombat
Donát
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hosz családi nap a Hódmezővásárhelyi Sun City-ben

Hosz  |  2014. 06. 13., 14:13

Hódmezővásárhelyen a Sun City kalandparkban 2014. június 07-én első alkalommal került megrendezésre a „Kelet-magyarországi Hosz Családi Nap”. A rendezvényen Hódmezővásárhelyről, Szentesről és Szolnokról vettek részt katonák és családtagjaik.

A kalandparkban több száz fő élvezte a napsütéses jó időt és a nyárias programokat, amelyek során a kedvezményes 600 Ft-os belépő mellett, a Honvédszakszervezet biztosította az ebédet, a versenyek díjait, valamint a megjelent gyermekek számára az apró ajándékokat.

A szórakozási lehetőségek között szerepelt strandolás, wakeboard, a kitelepült üzleti partnerek gyermek foglalkoztató programjai és élőzene. 

 

A horgászat, és a konyha mesterei versenyen tehették próbára tudásukat. A horgászverseny a tikkasztó meleg ellenére is sok apa-gyermek csapatot vonzott, és szerencsére mindenki fogott halat is, bár az időjárás nem kifejezetten kedvezett, így inkább az apróhalak akadtak a horogra.

A főzőversenyen négy csapat indult, akikre a küzdelem mellett, az a teher is nehezedett, hogy a megjelentek ebédjét, a versenyre elkészített finomságok jelentették. Az étlapon szerepelt csípős, vörösboros, valamint hagyományos marha pörkölt, illetve sertéspörkölt is. Ezekből mindenki ízlése szerint válogathatott.

 

A rendezvényt támogatta a Honvédelmi Minisztérium, és az 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyre települt egységeinek vezetése is, melynek eredményeképpen a hódmezővásárhelyi helyőrségi zenekar adott élő koncertet, valamint a programoknak helyszínt adó sátrak és bútorok kerültek biztosításra. A megjelentek beszámolói, visszajelzései alapján a rendezvény sikeres volt, így 2015-ben ismételten számítani lehet arra, hogy Kelet-Magyarországon is lesz kalandparki családi nap.

 

Szerző: Bazsik István

Fotó: Jakubik András

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.