2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Bemutatkozó találkozó a társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárnál

Hosz  |  2014. 07. 11., 13:04

Kun-Szabó István vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, a Honvédelmi Minisztérium (HM) újonnan létrejött szervezete, a Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal vezetője július 10-ére értekezletet hívott össze az érdekképviseleti, valamint a civil szervezetek vezetői számára.

Az új kormányzati struktúrában helyet kapó tisztség az állami protokoll feladatok összefogása és irányítása mellett a Honvédelmi Minisztérium érdekkörébe tartozó civilszervezetekkel való kapcsolattartást is magában foglalja. Ez utóbbi feladat első aktusaként került sor az értekezletre, amelynek fő célja a kölcsönös bemutatkozás, és a hivatalos kapcsolatfelvétel volt.A rendezvényen szakszervezetünket Szendrei Zoltán alelnök képviselte. A civil szervezetek közül a Honvédszakszervezet mellett részt vett többek között a HODOSZ, a BEOSZ, valamint a MATASZ is.Helyettes Államtitkár Úr, bevezetőként arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy mostani státuszában is egyenruhában lehet majd látni, mivel erre –miniszteri engedéllyel – a jelenlegi jogi szabályozás keretében lehetőség nyílik. A mostani helyzetben a katonai szolgálatát megszakítva egyéb közszolgálati civil feladatot lát el, majd a későbbiek folyamán annak esetleges megszüntével lehetőség nyílik katonai szolgálata folytatására.Ezek után bemutatta az általa vezetett szervezet főbb feladatait és szervezeti felépítését, kiemelt hangsúlyt fektetve a katonák érdekvédelmével foglalkozó szervezetekkel történő együttmüködésre. A rendezvény további szakaszában a megjelent szervezetek képviselői szólalhattak meg. Elsőként a HOSZ alelnöke Szendrei Zoltán fejtette ki szakszervezetünk általános álláspontját. A tájékozató során kiemelkedő fontosságúnak nevezte a katonák élet- és szolgálati körülményeinek javítását és az ennek érdekében elvégzendő feladatokról is szót ejtett. A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum keretein belül elvégzett és tervezett megbeszélések folytatásának fontosságáról, külön is szó esett.A Helyettes Államtitkár Úr a további együttmüködés és a katonák életszínvonal emelésének fontosságát nyomatékosan hangsúlyozta, azonban kiemelte, hogy a tárca költségvetési keretei egyértelmüen körülhatárolják a katonák érdekében végrehajtható cselekvési lehetőségek sorát, és ütemét. A HÉF titkár személyével kapcsolatban azt a tájékoztatást kaptuk, hogy kinevezése hamarosan megtörténik és a HÉF folytatja munkáját a korábbi tervek szerint a katonák érdekében.A HÉF oldalt képviselő szervezetek szólaltak még fel ezután, majd a Honvédelmi Minisztériummal együttmüködő szervezetek vezetői mutatkoztak be. A rendezvény végén a jelenlévők megállapodtak abban, hogy legalább negyedévente újra találkoznak és egyeztetnek.Szendrei ZoltánFotó: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.