2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Bemutatkozó találkozó a társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárnál

Hosz  |  2014. 07. 11., 13:04

Kun-Szabó István vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, a Honvédelmi Minisztérium (HM) újonnan létrejött szervezete, a Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal vezetője július 10-ére értekezletet hívott össze az érdekképviseleti, valamint a civil szervezetek vezetői számára.

Az új kormányzati struktúrában helyet kapó tisztség az állami protokoll feladatok összefogása és irányítása mellett a Honvédelmi Minisztérium érdekkörébe tartozó civilszervezetekkel való kapcsolattartást is magában foglalja. Ez utóbbi feladat első aktusaként került sor az értekezletre, amelynek fő célja a kölcsönös bemutatkozás, és a hivatalos kapcsolatfelvétel volt.A rendezvényen szakszervezetünket Szendrei Zoltán alelnök képviselte. A civil szervezetek közül a Honvédszakszervezet mellett részt vett többek között a HODOSZ, a BEOSZ, valamint a MATASZ is.Helyettes Államtitkár Úr, bevezetőként arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy mostani státuszában is egyenruhában lehet majd látni, mivel erre –miniszteri engedéllyel – a jelenlegi jogi szabályozás keretében lehetőség nyílik. A mostani helyzetben a katonai szolgálatát megszakítva egyéb közszolgálati civil feladatot lát el, majd a későbbiek folyamán annak esetleges megszüntével lehetőség nyílik katonai szolgálata folytatására.Ezek után bemutatta az általa vezetett szervezet főbb feladatait és szervezeti felépítését, kiemelt hangsúlyt fektetve a katonák érdekvédelmével foglalkozó szervezetekkel történő együttmüködésre. A rendezvény további szakaszában a megjelent szervezetek képviselői szólalhattak meg. Elsőként a HOSZ alelnöke Szendrei Zoltán fejtette ki szakszervezetünk általános álláspontját. A tájékozató során kiemelkedő fontosságúnak nevezte a katonák élet- és szolgálati körülményeinek javítását és az ennek érdekében elvégzendő feladatokról is szót ejtett. A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum keretein belül elvégzett és tervezett megbeszélések folytatásának fontosságáról, külön is szó esett.A Helyettes Államtitkár Úr a további együttmüködés és a katonák életszínvonal emelésének fontosságát nyomatékosan hangsúlyozta, azonban kiemelte, hogy a tárca költségvetési keretei egyértelmüen körülhatárolják a katonák érdekében végrehajtható cselekvési lehetőségek sorát, és ütemét. A HÉF titkár személyével kapcsolatban azt a tájékoztatást kaptuk, hogy kinevezése hamarosan megtörténik és a HÉF folytatja munkáját a korábbi tervek szerint a katonák érdekében.A HÉF oldalt képviselő szervezetek szólaltak még fel ezután, majd a Honvédelmi Minisztériummal együttmüködő szervezetek vezetői mutatkoztak be. A rendezvény végén a jelenlévők megállapodtak abban, hogy legalább negyedévente újra találkoznak és egyeztetnek.Szendrei ZoltánFotó: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.