2018. 01. 24. szerda
Timót
: 310 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Bemutatkozó találkozó a társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárnál

Hosz  |  2014. 07. 11., 13:04

Kun-Szabó István vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, a Honvédelmi Minisztérium (HM) újonnan létrejött szervezete, a Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal vezetője július 10-ére értekezletet hívott össze az érdekképviseleti, valamint a civil szervezetek vezetői számára.

Az új kormányzati struktúrában helyet kapó tisztség az állami protokoll feladatok összefogása és irányítása mellett a Honvédelmi Minisztérium érdekkörébe tartozó civilszervezetekkel való kapcsolattartást is magában foglalja. Ez utóbbi feladat első aktusaként került sor az értekezletre, amelynek fő célja a kölcsönös bemutatkozás, és a hivatalos kapcsolatfelvétel volt.A rendezvényen szakszervezetünket Szendrei Zoltán alelnök képviselte. A civil szervezetek közül a Honvédszakszervezet mellett részt vett többek között a HODOSZ, a BEOSZ, valamint a MATASZ is.Helyettes Államtitkár Úr, bevezetőként arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy mostani státuszában is egyenruhában lehet majd látni, mivel erre –miniszteri engedéllyel – a jelenlegi jogi szabályozás keretében lehetőség nyílik. A mostani helyzetben a katonai szolgálatát megszakítva egyéb közszolgálati civil feladatot lát el, majd a későbbiek folyamán annak esetleges megszüntével lehetőség nyílik katonai szolgálata folytatására.Ezek után bemutatta az általa vezetett szervezet főbb feladatait és szervezeti felépítését, kiemelt hangsúlyt fektetve a katonák érdekvédelmével foglalkozó szervezetekkel történő együttmüködésre. A rendezvény további szakaszában a megjelent szervezetek képviselői szólalhattak meg. Elsőként a HOSZ alelnöke Szendrei Zoltán fejtette ki szakszervezetünk általános álláspontját. A tájékozató során kiemelkedő fontosságúnak nevezte a katonák élet- és szolgálati körülményeinek javítását és az ennek érdekében elvégzendő feladatokról is szót ejtett. A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum keretein belül elvégzett és tervezett megbeszélések folytatásának fontosságáról, külön is szó esett.A Helyettes Államtitkár Úr a további együttmüködés és a katonák életszínvonal emelésének fontosságát nyomatékosan hangsúlyozta, azonban kiemelte, hogy a tárca költségvetési keretei egyértelmüen körülhatárolják a katonák érdekében végrehajtható cselekvési lehetőségek sorát, és ütemét. A HÉF titkár személyével kapcsolatban azt a tájékoztatást kaptuk, hogy kinevezése hamarosan megtörténik és a HÉF folytatja munkáját a korábbi tervek szerint a katonák érdekében.A HÉF oldalt képviselő szervezetek szólaltak még fel ezután, majd a Honvédelmi Minisztériummal együttmüködő szervezetek vezetői mutatkoztak be. A rendezvény végén a jelenlévők megállapodtak abban, hogy legalább negyedévente újra találkoznak és egyeztetnek.Szendrei ZoltánFotó: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 17., 12:31
Idén a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét azoknak is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akik korábban munkáltatójuktól kérték az adómegállapítást.
2018. 01. 17., 12:13
2018. január elsejével egy régi szakszervezeti követelés teljesült azzal, hogy a minimálbér nettó értéke végre eléri a létminimumot. Ez az eredmény a 2016. november 24-én a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumában kötött háromoldalú megállapodásnak köszönhető. A megállapodásnak megfelelően 2018-ban a minimálbér 8%-al, 138.000 Ft-ra, a garantált bérminimum pedig 12%-al, 180.500 Ft-ra emelkedik.
2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018-01-17 12:08:49
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018-01-16 15:01:33
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018-01-12 10:11:08
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Indonézia lehet a Szu-35Sz újabb külföldi vásárlója, mivel az elkövetkező hónapokban sor kerülhet a szerződés aláírására, melynek keretein belül 11 darab Szu-35-ös harci repülőgép érkezhet Indonéziába.