2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Bemutatkozó találkozó a társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárnál

Hosz  |  2014. 07. 11., 13:04

Kun-Szabó István vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, a Honvédelmi Minisztérium (HM) újonnan létrejött szervezete, a Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal vezetője július 10-ére értekezletet hívott össze az érdekképviseleti, valamint a civil szervezetek vezetői számára.

Az új kormányzati struktúrában helyet kapó tisztség az állami protokoll feladatok összefogása és irányítása mellett a Honvédelmi Minisztérium érdekkörébe tartozó civilszervezetekkel való kapcsolattartást is magában foglalja. Ez utóbbi feladat első aktusaként került sor az értekezletre, amelynek fő célja a kölcsönös bemutatkozás, és a hivatalos kapcsolatfelvétel volt.A rendezvényen szakszervezetünket Szendrei Zoltán alelnök képviselte. A civil szervezetek közül a Honvédszakszervezet mellett részt vett többek között a HODOSZ, a BEOSZ, valamint a MATASZ is.Helyettes Államtitkár Úr, bevezetőként arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy mostani státuszában is egyenruhában lehet majd látni, mivel erre –miniszteri engedéllyel – a jelenlegi jogi szabályozás keretében lehetőség nyílik. A mostani helyzetben a katonai szolgálatát megszakítva egyéb közszolgálati civil feladatot lát el, majd a későbbiek folyamán annak esetleges megszüntével lehetőség nyílik katonai szolgálata folytatására.Ezek után bemutatta az általa vezetett szervezet főbb feladatait és szervezeti felépítését, kiemelt hangsúlyt fektetve a katonák érdekvédelmével foglalkozó szervezetekkel történő együttmüködésre. A rendezvény további szakaszában a megjelent szervezetek képviselői szólalhattak meg. Elsőként a HOSZ alelnöke Szendrei Zoltán fejtette ki szakszervezetünk általános álláspontját. A tájékozató során kiemelkedő fontosságúnak nevezte a katonák élet- és szolgálati körülményeinek javítását és az ennek érdekében elvégzendő feladatokról is szót ejtett. A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum keretein belül elvégzett és tervezett megbeszélések folytatásának fontosságáról, külön is szó esett.A Helyettes Államtitkár Úr a további együttmüködés és a katonák életszínvonal emelésének fontosságát nyomatékosan hangsúlyozta, azonban kiemelte, hogy a tárca költségvetési keretei egyértelmüen körülhatárolják a katonák érdekében végrehajtható cselekvési lehetőségek sorát, és ütemét. A HÉF titkár személyével kapcsolatban azt a tájékoztatást kaptuk, hogy kinevezése hamarosan megtörténik és a HÉF folytatja munkáját a korábbi tervek szerint a katonák érdekében.A HÉF oldalt képviselő szervezetek szólaltak még fel ezután, majd a Honvédelmi Minisztériummal együttmüködő szervezetek vezetői mutatkoztak be. A rendezvény végén a jelenlévők megállapodtak abban, hogy legalább negyedévente újra találkoznak és egyeztetnek.Szendrei ZoltánFotó: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.