2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakmai egyeztetés a MH Egészségügyi Központban

Hosz  |  2014. 07. 18., 13:43

A MH Egészségügyi Központ (MH EK) parancsnokának meghívására 2014. július 17-én a Honvédszakszervezet képviselői részvételével szakszervezeti egyeztetésre került sor. A találkozón a létszám racionalizációjáról, a Honvédkórház Felügyelő Tanácsának újjáalakításáról, és a kollektív szerződéssel kapcsolatos előkészületekről volt szó.

A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Szendrei Zoltán alelnök, Dr. Kleisz Gyöngyi alapszervezeti vezető, Liktor András csoportvezető, míg a MH Egészségügyi Központot Szabó István dandártábornok, parancsnok és Varga András ezredes, személyügyi- és munkaügyi osztályvezető képviselte…

A fórum foglalkozott a Honvédkórház szervezeti átalakításával kapcsolatos telephelyek megszüntetésével, az abból adódó személyügyi feladatok elvégzésével. A kórház adósságállományának csökkenésével és az ebből adódó megnövekedett feladatokkal, valamint a fenntartó támogatásáról az egészségügyi ellátás színvonalának emelése érdekében.

Ismertették a Kórházi Felügyelő Tanács összetételét, közöttük említették Dr. Kleisz Gyöngyi alapszervezeti vezetőt a Honvédszakszervezet delegáltját is. A kollektív szerződéssel kapcsolatban azt a tájékoztatást kaptuk, hogy elkészült a tervezet, amely egy utolsó köröztetésre a kórházban tevékenykedő szakszervezetek részére megküldésre kerül.

Az egyebek napirendben a jelenlévők megfogalmazták a kórházban dolgozók munka- és szociális körülményeinek javítására vonatkozó javaslataikat a kórház vezetőségének irányába.

HoszFotó: Archív

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.