2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nagyüzem volt a kánikulai hétvégén Balatonkenesén

Hosz  |  2014. 07. 21., 11:15

A Magyar Honvédség Balatonkenesei Rekreációs Központjában a főidénynek megfelelően 100%-os kihasználtsággal megy az igényjogosultak üdültetése, pihentetése, gyermekek táboroztatása, külföldiek csere üdültetése stb. Ehhez adódik hozzá egy-egy nyári kánikulai hétvégén a strandolni vágyók hada. Nem volt ez másként az elmúlt hétvégén sem, hisz 2014. július 20-án már délelőtt 10 órára teljesen megtelt a napi vendégek számára fenntartott parkoló.

A kánikulai vasárnap sok-sok kollegánk hüsítette magát a magyar tenger hüs vizében, vette igénybe a Balatonkenesei Rekreációs Központ által nyújtott lehetőségeket.

Természetesen az aktív pihenést szeretőknek is kikapcsolódási lehetőséget nyújt Balatonkenese. Az érdeklődök számára szinte vég nélküliek a sportversenyek a kicsiknek és nagyoknak szervezett vetélkedők, foglakozások.

Az újjá szervezett ellátási rendszer, hisz a beutalt vendégek választhatnak a félpanziós és a teljes panziós ellátás között, megnövelte a napközbeni parti vendéglátási igényeket, melyhez hozzájön a napi vendégek által támasztott kereslet is. Résztvevő megfigyelőként megállapítható, hogy jóra vizsgázott az új rendszer, még egy ilyen csúcsra járatott kánikulai vasárnapon is. Bár néha némi türelemre azért szükség volt ahhoz, hogy a legendás tejfölös-sajtos kenesei lángoshoz, vagy a sült hekkhez hozzájusson valaki, de ez ekkora érdeklődés mellett teljesen természetes. Elmondható, hogy a Központ állandó állománya és az idény jelleggel segítők is minden tőlük telhetőt megtettek és tesznek a vendégek udvarias és kulturált kiszolgálása érdekében. Ezen közben pedig pihenhetünk, kikapcsolódhatunk, kulturálódhatunk. Reméljük, hogy még sok éven át tehetjük ezt itt Balatonkenesén a parti ősfás parkban.

Szöveg és fotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.