2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A jutasi elődök nyomdokába léptek, hetven év után ismét Veszprémben avattak altiszteket

Hosz  |  2014. 07. 28., 13:52

Az erős akarat mindent legyőz. Erős akarat csak erős hitből fakadhat – ezt tanulhatjuk el a híres jutasi altisztképző egykori növendékeitől. A hitet abban, hogy a haza védelme olyan fontos dolog, amelyért érdemes dolgozni, és – ha a sors úgy hozza – érdemes harcolni is - mondta Hende Csaba Veszprémben július 26-án, szombaton. A Honvédszakszervezetet az ünnepélyes altisztavatáson Czövek János elnök képviselte…

A honvédelmi miniszter az új, két éves altisztképző rendszerben végzett altisztek ünnepélyes avatóünnepségén kiemelte: a Magyar Honvédségben hosszas egyeztetések után végre beindul az új életpályamodell; és a következő évtizedben új fegyverrendszerek állnak majd rendszerbe. Hozzáfüzte: ezeknek a müködtetése is részben az altisztekre vár majd.

„Mi a modern kor kihívásainak mindenben megfelelő, a nemzet szolgálatában feddhetetlen, és rendíthetetlen, a hivatása iránt a végsőkig elkötelezett altiszti kart szeretnénk. Altisztek: sose feledjétek el a mai napot, eskütök napját. Legyetek emberségesek és szigorúak, segítőkészek és követelménytámasztók. Olyan katonák, akikre mindig számíthat a parancsnok. Legyetek jó példává minden magyar ember előtt. Meg kell mutatnunk az embereknek, hogy a Magyar Honvédség értük van. Ha megteszitek, amit kell, a »honvéd altiszt« név újra fényesen fog ragyogni – hangsúlyozta Hende Csaba.

Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök köszöntőjében gratulált az esküt tevő altisztek sikeres vizsgájához. „Az eskü pillanata nem csak felemelő, magasztos élmény a jelenlévők számára, de egy életre szóló elhívatás, elkötelezettség is. Nagyszerü hivatást választottak, amit viszont csak lelkiismeretesen, becsületesen, bátorsággal, és elkötelezettséggel lehet ellátni” – szögezte le a vezérkarfőnök.

A vezérezredes idén először – de hagyományteremtő céllal – altiszti kardot adományozott egy, a kétéves iskolarendszerü képzésben kiválóan végzett hallgatónak. A kardot ebben az esztendőben Gál Adrienn őrmester vehette át.

Az ünnepséget követő fogadáson a hagyományoknak megfelelően átadták a Kéri Kálmán vezérezredesről elnevezett dísztőrt, melyet Molnár Ákos őrmester vehetett át.

„Már középiskolás éveim alatt megfogalmazódott bennem, hogy honvédelmi pályára szeretnék menni. Nagyon megtisztelő volt, hogy éppen itt Veszprémben avattak altisztté, és az is megtisztelő, hogy kapocs lehetek a legénységi állomány és a tiszti állomány között” – mondta el a honvedelem.hu érdeklődésére Molnár Ákos őrmester.

A Magyar Honvédség összesen százhat új altiszttel gazdagodott a veszprémi ünnepséget követően. A szervezők választása azért esett a „királynék városára”, mert 90 évvel ezelőtt Veszprémben indult meg a jutasi altisztek intézeti képzése. Legutóbb egyébként 70 évvel ezelőtt tartottak a városban altisztavatási ünnepséget.

Hivatkozás: honvedelem.hu

Galéria: A jutasi elődök nyomdokába léptek, hetven év után ismét Veszprémben avattak altiszteket

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.