2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakértői egyeztetés a közszolgálati életpálya kidolgozásáról

Hosz  |  2014. 09. 01., 15:46

A közszolgálati életpálya kidolgozásának koordinálásáért felelős miniszteri biztos és a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára kezdeményezésére megbeszélés zajlott augusztus huszonhetedikén a rendvédelem, a honvédelem és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal területén tevékenykedő szakszervezetek vezetőivel. A tájékozódó találkozón azokról a prioritásokról és célokról esett szó, amelyeket az érdekképviseletek az életpályamodell kapcsán fontosnak tartanak. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnök képviselte…

A megjelenteket a házigazda, Zsinka András személyügyi helyettes államtitkár köszöntötte, majd emlékeztetett arra, már most komoly munka folyik, hiszen zajlik a szakszervezetek, a Magyar Rendvédelmi Kar, a Magyar Kormánytisztviselői Kar és a minisztériumok által megküldött, az életpályamodellhez kapcsolódó anyagok, felvetések feldolgozása.

Dr. Bakondi György tü. altábornagy, a közszolgálati életpálya kidolgozásának koordinálásáért felelős miniszteri biztos a szakszervezeti vezetők előtt úgy fogalmazott, minden jelenlévő közös célja egy jól müködő rendszer megalkotása, olyané, amely hosszú távra szól és stabilitást hoz. A kidolgozandó életpályamodellnek, mondta a tábornok, reálisnak, más szakmai közösségekre kitekintéssel bírónak és természetesen finanszírozhatónak kell lennie. A cél, hogy a közszolgálatban müködő szervezetek által nyújtott szolgáltatás minél magasabb színvonalú, minél inkább ügyfélbarát legyen. Ilyen magas szintü elvárásoknál pedig fontos, hogy az állomány elégedett legyen a körülményeivel, anyagilag megbecsüljék, motivált legyen a pályán maradásra, hosszú távra tervezhessen. Ezért kiszámítható, ösztönző, hosszú távú pályastabilitást nyújtó megoldást kell kidolgozni.

A helyettes államtitkár és a miniszteri biztos bevezetőjét követően a szakszervezetek és a Magyar Rendvédelmi Kar elnöke az általuk legfontosabbnak tartott hangsúlyokról beszéltek. A legfontosabbnak a bérfejlesztést nevezték, mint mondták, érezhető mértékü javulást várnak az életpályamodelltől, méghozzá mindenkinél, vagyis a hivatásos állományúaknál, a szerződéses katonáknál, a köztisztviselőknél és a közalkalmazottaknál egyaránt. A szakszervezetek fontossági sorrendjében előkelő helyet foglal el a megrendült egészségügyi állapotúakról, a szolgálatra alkalmatlanná vált kollégákról való gondoskodás. Ugyancsak rendezendőnek nevezték az állomány, főleg a pályakezdők lakhatásának rendezését, az ahhoz való hozzájárulás, támogatás módszerének kidolgozását. A prioritások között szerepel még a negyvenórás munkahét, a szolgálati nyugdíj jelenlegi rendszerének felülvizsgálata, valamint az átjárhatóság biztosítása a közszférán belül.

A megbeszélés végén az azon résztvevők abban állapodtak meg, hogy a mostanit újabb találkozók követik, legközelebb a közszolgálatban dolgozó civileket tömörítő érdekvédelmi szervezetekkel találkozik a miniszteri biztos.

Hivatkozás: katasztrofavedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.