2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakértői egyeztetés a közszolgálati életpálya kidolgozásáról

Hosz  |  2014. 09. 01., 15:46

A közszolgálati életpálya kidolgozásának koordinálásáért felelős miniszteri biztos és a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára kezdeményezésére megbeszélés zajlott augusztus huszonhetedikén a rendvédelem, a honvédelem és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal területén tevékenykedő szakszervezetek vezetőivel. A tájékozódó találkozón azokról a prioritásokról és célokról esett szó, amelyeket az érdekképviseletek az életpályamodell kapcsán fontosnak tartanak. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnök képviselte…

A megjelenteket a házigazda, Zsinka András személyügyi helyettes államtitkár köszöntötte, majd emlékeztetett arra, már most komoly munka folyik, hiszen zajlik a szakszervezetek, a Magyar Rendvédelmi Kar, a Magyar Kormánytisztviselői Kar és a minisztériumok által megküldött, az életpályamodellhez kapcsolódó anyagok, felvetések feldolgozása.

Dr. Bakondi György tü. altábornagy, a közszolgálati életpálya kidolgozásának koordinálásáért felelős miniszteri biztos a szakszervezeti vezetők előtt úgy fogalmazott, minden jelenlévő közös célja egy jól müködő rendszer megalkotása, olyané, amely hosszú távra szól és stabilitást hoz. A kidolgozandó életpályamodellnek, mondta a tábornok, reálisnak, más szakmai közösségekre kitekintéssel bírónak és természetesen finanszírozhatónak kell lennie. A cél, hogy a közszolgálatban müködő szervezetek által nyújtott szolgáltatás minél magasabb színvonalú, minél inkább ügyfélbarát legyen. Ilyen magas szintü elvárásoknál pedig fontos, hogy az állomány elégedett legyen a körülményeivel, anyagilag megbecsüljék, motivált legyen a pályán maradásra, hosszú távra tervezhessen. Ezért kiszámítható, ösztönző, hosszú távú pályastabilitást nyújtó megoldást kell kidolgozni.

A helyettes államtitkár és a miniszteri biztos bevezetőjét követően a szakszervezetek és a Magyar Rendvédelmi Kar elnöke az általuk legfontosabbnak tartott hangsúlyokról beszéltek. A legfontosabbnak a bérfejlesztést nevezték, mint mondták, érezhető mértékü javulást várnak az életpályamodelltől, méghozzá mindenkinél, vagyis a hivatásos állományúaknál, a szerződéses katonáknál, a köztisztviselőknél és a közalkalmazottaknál egyaránt. A szakszervezetek fontossági sorrendjében előkelő helyet foglal el a megrendült egészségügyi állapotúakról, a szolgálatra alkalmatlanná vált kollégákról való gondoskodás. Ugyancsak rendezendőnek nevezték az állomány, főleg a pályakezdők lakhatásának rendezését, az ahhoz való hozzájárulás, támogatás módszerének kidolgozását. A prioritások között szerepel még a negyvenórás munkahét, a szolgálati nyugdíj jelenlegi rendszerének felülvizsgálata, valamint az átjárhatóság biztosítása a közszférán belül.

A megbeszélés végén az azon résztvevők abban állapodtak meg, hogy a mostanit újabb találkozók követik, legközelebb a közszolgálatban dolgozó civileket tömörítő érdekvédelmi szervezetekkel találkozik a miniszteri biztos.

Hivatkozás: katasztrofavedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az utazás mindig élményekkel teli kaland, amikor végre kiszakadhatunk a mindennapok rutinjából és átadhatjuk magunkat a felfedezés örömének. A Budapest Airport számára épp ezért fontos, hogy a repülőtéri folyamatok mindenki számára stresszmentesek legyenek.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.