2018. 01. 19. péntek
Márió, Sára
: 308 Ft   : 252 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakértői egyeztetés a közszolgálati életpálya kidolgozásáról

Hosz  |  2014. 09. 01., 15:46

A közszolgálati életpálya kidolgozásának koordinálásáért felelős miniszteri biztos és a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára kezdeményezésére megbeszélés zajlott augusztus huszonhetedikén a rendvédelem, a honvédelem és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal területén tevékenykedő szakszervezetek vezetőivel. A tájékozódó találkozón azokról a prioritásokról és célokról esett szó, amelyeket az érdekképviseletek az életpályamodell kapcsán fontosnak tartanak. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnök képviselte…

A megjelenteket a házigazda, Zsinka András személyügyi helyettes államtitkár köszöntötte, majd emlékeztetett arra, már most komoly munka folyik, hiszen zajlik a szakszervezetek, a Magyar Rendvédelmi Kar, a Magyar Kormánytisztviselői Kar és a minisztériumok által megküldött, az életpályamodellhez kapcsolódó anyagok, felvetések feldolgozása.

Dr. Bakondi György tü. altábornagy, a közszolgálati életpálya kidolgozásának koordinálásáért felelős miniszteri biztos a szakszervezeti vezetők előtt úgy fogalmazott, minden jelenlévő közös célja egy jól müködő rendszer megalkotása, olyané, amely hosszú távra szól és stabilitást hoz. A kidolgozandó életpályamodellnek, mondta a tábornok, reálisnak, más szakmai közösségekre kitekintéssel bírónak és természetesen finanszírozhatónak kell lennie. A cél, hogy a közszolgálatban müködő szervezetek által nyújtott szolgáltatás minél magasabb színvonalú, minél inkább ügyfélbarát legyen. Ilyen magas szintü elvárásoknál pedig fontos, hogy az állomány elégedett legyen a körülményeivel, anyagilag megbecsüljék, motivált legyen a pályán maradásra, hosszú távra tervezhessen. Ezért kiszámítható, ösztönző, hosszú távú pályastabilitást nyújtó megoldást kell kidolgozni.

A helyettes államtitkár és a miniszteri biztos bevezetőjét követően a szakszervezetek és a Magyar Rendvédelmi Kar elnöke az általuk legfontosabbnak tartott hangsúlyokról beszéltek. A legfontosabbnak a bérfejlesztést nevezték, mint mondták, érezhető mértékü javulást várnak az életpályamodelltől, méghozzá mindenkinél, vagyis a hivatásos állományúaknál, a szerződéses katonáknál, a köztisztviselőknél és a közalkalmazottaknál egyaránt. A szakszervezetek fontossági sorrendjében előkelő helyet foglal el a megrendült egészségügyi állapotúakról, a szolgálatra alkalmatlanná vált kollégákról való gondoskodás. Ugyancsak rendezendőnek nevezték az állomány, főleg a pályakezdők lakhatásának rendezését, az ahhoz való hozzájárulás, támogatás módszerének kidolgozását. A prioritások között szerepel még a negyvenórás munkahét, a szolgálati nyugdíj jelenlegi rendszerének felülvizsgálata, valamint az átjárhatóság biztosítása a közszférán belül.

A megbeszélés végén az azon résztvevők abban állapodtak meg, hogy a mostanit újabb találkozók követik, legközelebb a közszolgálatban dolgozó civileket tömörítő érdekvédelmi szervezetekkel találkozik a miniszteri biztos.

Hivatkozás: katasztrofavedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018. 01. 17., 12:08
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018. 01. 16., 15:01
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018. 01. 12., 10:11
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
2018-01-09 14:33:54
2018. január 2-től visszavonásig érvényes Vodafone Flotta promóció keretében kedvező, kamatmentes készülék részletfizetési lehetőségeket és korlátlan belföldi-, valamint EU-n belüli beszélgetést kínál a Vodafone...
2018-01-09 12:45:45
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető tárgyalás miatt 2018. január 10-e helyett január 11-én 14.00-16.00 óráig tart ügyfélszolgálatot a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b.). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Gyűlnek a viharfelhők a bolgár repülős égen, legalábbis ami a hadrendben lévő típusok üzembentartását illeti. Legújabb áldozat a Szu-25-ös flotta, mely 2017. december 14. óta nem repülhet és komoly kérdés, hogy fog-e újra.

  Háború Művészete magazin

Jakutszk repülőterén január 11-én extrém időjárási körülmények között megkezdődött a Moszkvai Helikoptergyártó Üzem Mi-171A2 típusának tesztrepülése. A helikoptert a Volga-Dnyeper légitársaság An-124-100 Ruszlán teherszállító repülőgépe szállította a helyszínre.