2024. 07. 22. hétfő
Magdolna
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakértői egyeztetés a közszolgálati életpálya kidolgozásáról

Hosz  |  2014. 09. 01., 15:46

A közszolgálati életpálya kidolgozásának koordinálásáért felelős miniszteri biztos és a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára kezdeményezésére megbeszélés zajlott augusztus huszonhetedikén a rendvédelem, a honvédelem és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal területén tevékenykedő szakszervezetek vezetőivel. A tájékozódó találkozón azokról a prioritásokról és célokról esett szó, amelyeket az érdekképviseletek az életpályamodell kapcsán fontosnak tartanak. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnök képviselte…

A megjelenteket a házigazda, Zsinka András személyügyi helyettes államtitkár köszöntötte, majd emlékeztetett arra, már most komoly munka folyik, hiszen zajlik a szakszervezetek, a Magyar Rendvédelmi Kar, a Magyar Kormánytisztviselői Kar és a minisztériumok által megküldött, az életpályamodellhez kapcsolódó anyagok, felvetések feldolgozása.

Dr. Bakondi György tü. altábornagy, a közszolgálati életpálya kidolgozásának koordinálásáért felelős miniszteri biztos a szakszervezeti vezetők előtt úgy fogalmazott, minden jelenlévő közös célja egy jól müködő rendszer megalkotása, olyané, amely hosszú távra szól és stabilitást hoz. A kidolgozandó életpályamodellnek, mondta a tábornok, reálisnak, más szakmai közösségekre kitekintéssel bírónak és természetesen finanszírozhatónak kell lennie. A cél, hogy a közszolgálatban müködő szervezetek által nyújtott szolgáltatás minél magasabb színvonalú, minél inkább ügyfélbarát legyen. Ilyen magas szintü elvárásoknál pedig fontos, hogy az állomány elégedett legyen a körülményeivel, anyagilag megbecsüljék, motivált legyen a pályán maradásra, hosszú távra tervezhessen. Ezért kiszámítható, ösztönző, hosszú távú pályastabilitást nyújtó megoldást kell kidolgozni.

A helyettes államtitkár és a miniszteri biztos bevezetőjét követően a szakszervezetek és a Magyar Rendvédelmi Kar elnöke az általuk legfontosabbnak tartott hangsúlyokról beszéltek. A legfontosabbnak a bérfejlesztést nevezték, mint mondták, érezhető mértékü javulást várnak az életpályamodelltől, méghozzá mindenkinél, vagyis a hivatásos állományúaknál, a szerződéses katonáknál, a köztisztviselőknél és a közalkalmazottaknál egyaránt. A szakszervezetek fontossági sorrendjében előkelő helyet foglal el a megrendült egészségügyi állapotúakról, a szolgálatra alkalmatlanná vált kollégákról való gondoskodás. Ugyancsak rendezendőnek nevezték az állomány, főleg a pályakezdők lakhatásának rendezését, az ahhoz való hozzájárulás, támogatás módszerének kidolgozását. A prioritások között szerepel még a negyvenórás munkahét, a szolgálati nyugdíj jelenlegi rendszerének felülvizsgálata, valamint az átjárhatóság biztosítása a közszférán belül.

A megbeszélés végén az azon résztvevők abban állapodtak meg, hogy a mostanit újabb találkozók követik, legközelebb a közszolgálatban dolgozó civileket tömörítő érdekvédelmi szervezetekkel találkozik a miniszteri biztos.

Hivatkozás: katasztrofavedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Portugália védelmi minisztere, João Nuno Lacerda Teixeira de Melo, június végén jelentette be, hogy a légierő modernizációjának következő lépéseként az Embraer Super Tucano kiképző és könnyű harci repülőgép új változatát vásárolnák meg.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.