2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakértői egyeztetés a közszolgálati életpálya kidolgozásáról

Hosz  |  2014. 09. 01., 15:46

A közszolgálati életpálya kidolgozásának koordinálásáért felelős miniszteri biztos és a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára kezdeményezésére megbeszélés zajlott augusztus huszonhetedikén a rendvédelem, a honvédelem és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal területén tevékenykedő szakszervezetek vezetőivel. A tájékozódó találkozón azokról a prioritásokról és célokról esett szó, amelyeket az érdekképviseletek az életpályamodell kapcsán fontosnak tartanak. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnök képviselte…

A megjelenteket a házigazda, Zsinka András személyügyi helyettes államtitkár köszöntötte, majd emlékeztetett arra, már most komoly munka folyik, hiszen zajlik a szakszervezetek, a Magyar Rendvédelmi Kar, a Magyar Kormánytisztviselői Kar és a minisztériumok által megküldött, az életpályamodellhez kapcsolódó anyagok, felvetések feldolgozása.

Dr. Bakondi György tü. altábornagy, a közszolgálati életpálya kidolgozásának koordinálásáért felelős miniszteri biztos a szakszervezeti vezetők előtt úgy fogalmazott, minden jelenlévő közös célja egy jól müködő rendszer megalkotása, olyané, amely hosszú távra szól és stabilitást hoz. A kidolgozandó életpályamodellnek, mondta a tábornok, reálisnak, más szakmai közösségekre kitekintéssel bírónak és természetesen finanszírozhatónak kell lennie. A cél, hogy a közszolgálatban müködő szervezetek által nyújtott szolgáltatás minél magasabb színvonalú, minél inkább ügyfélbarát legyen. Ilyen magas szintü elvárásoknál pedig fontos, hogy az állomány elégedett legyen a körülményeivel, anyagilag megbecsüljék, motivált legyen a pályán maradásra, hosszú távra tervezhessen. Ezért kiszámítható, ösztönző, hosszú távú pályastabilitást nyújtó megoldást kell kidolgozni.

A helyettes államtitkár és a miniszteri biztos bevezetőjét követően a szakszervezetek és a Magyar Rendvédelmi Kar elnöke az általuk legfontosabbnak tartott hangsúlyokról beszéltek. A legfontosabbnak a bérfejlesztést nevezték, mint mondták, érezhető mértékü javulást várnak az életpályamodelltől, méghozzá mindenkinél, vagyis a hivatásos állományúaknál, a szerződéses katonáknál, a köztisztviselőknél és a közalkalmazottaknál egyaránt. A szakszervezetek fontossági sorrendjében előkelő helyet foglal el a megrendült egészségügyi állapotúakról, a szolgálatra alkalmatlanná vált kollégákról való gondoskodás. Ugyancsak rendezendőnek nevezték az állomány, főleg a pályakezdők lakhatásának rendezését, az ahhoz való hozzájárulás, támogatás módszerének kidolgozását. A prioritások között szerepel még a negyvenórás munkahét, a szolgálati nyugdíj jelenlegi rendszerének felülvizsgálata, valamint az átjárhatóság biztosítása a közszférán belül.

A megbeszélés végén az azon résztvevők abban állapodtak meg, hogy a mostanit újabb találkozók követik, legközelebb a közszolgálatban dolgozó civileket tömörítő érdekvédelmi szervezetekkel találkozik a miniszteri biztos.

Hivatkozás: katasztrofavedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.