A Honvédszakszervezet és a Katonai Emlékpark Pákozd-Nemzeti Emlékhely (KEMPP) által meghirdetett rendezvény, melyre szeretettel várjuk alakulatonként vagy Honvédszakszervezeti alapszervezetenként, katonákból álló 5-10 fős csapatok jelentkezését.
Pákozd - KEMPP, 2014. szeptember 27. (szombat)
Fővédnök: Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök
JELENTKEZÉSI LAP ÉS RÉSZVÉTELI SZABÁLYZAT
A csapatok tervezett száma 10, a csapatok jelentkezését a jelentkezések időrendi sorrendjében tudjuk elfogadni.Részvételi díj: 5.000 Ft/csapat
Alapegység: 20 m2.- max. 10 főre (csapattag + vendégkör), ahol a bográcsos főzőhelynek, szükség szerint sátor helynek el kell férni. Egy csapat egy bográccsal tud részt venni a versenyen.Versenyen kívüli főzés TILOS! A szervező biztosít a babgulyás elkészítéséhez 3 kg húst, 0,5 kg száraz babot (beáztatva), 1 kg burgonyát, 75 dkg sárgarépát, 30 dkg petrezselyem gyökeret, 1 fej fokhagymát, 30 dkg hagymát. A résztvevők hozzanak magukkal: bográcsot, állványt, baltát, tüzgyújtó eszközt, alapvető higiénés szabályok betartásával a főzéshez szükséges egyéb alapanyagokat, (olaj, zsír, szalonna, füszerek, tészta) eszközöket (kés, deszka, stb.) hulladékgyüjtő zsákot.Felhívjuk a főzőcsapatok figyelmét, hogy a főzés során felhasználandó, személyesen beszerzett további hús- és romlandó áruról a vásárlási számlát, bizonylatot hozzák magukkal, mivel azt az élelmiszerbiztonsági szervek, ÁNTSZ, fogyasztóvédelem részéről bárkitől kérhetik közegészségügyi ellenőrzés címén.
Szervező biztosítja:
alapanyagokat, (a felsorolás szerint)
asztalt, széket,
területet, csapatonként 20 kg tüzifát, a területen ivóvíz vételi lehetőséget
a rendezvény általános bitosítását
a központi szemételszállítás megszervezését
A szakhatósági szabályok szigora miatt az alábbi szabályokat alkalmazzuk:
A főzőhelyen gázpalack nem használható.
Céges reklámtevékenység folytatása nem megengedett, kizárólag az alakulat, a Honvédszakszervezet és a helyőrség logója kerülhet ki.
Zsürizés:
A csapatok hagyományőrző megjelenését 1-8 pontig értékeljük (ruházat: 1-4 pontig, terítési dekorációk: 1-4 pontig).
Az ételeket szakmai zsüri bírálja el 1-20 pontig.Részvételi feltételek A jelentkezési lapot legkésőbb 2014. szeptember 22-ig kell megküldeni a Hosz Központi Iroda email címére (iroda@hsz.hu) vagy faxon: 061/450-0347, HM: 261-77. A jelentkezést a részvételi díj befizetésének beérkeztekor tudjuk elfogadni. A jelentkezésről visszaigazolást küldünk a csapatvezető e-mail címére.A főzőhelyeket elfoglalni 2014. szeptember 27-én 08.00 órától lehet, előtte jelentkezés a regisztrációs sátornál, itt vehető át a fa, a szervező által biztosított alapanyagok, stb. A főzés hivatalos kezdete: 08.30 óra. A csapatok helyét előzetes egyeztetés alapján a szervező jelöli ki, azt csak az egyeztetett időponttól lehet elfoglalni.A főzőhelyeken a résztvevő csapatok vendéglátó-kereskedelmi tevékenységet nem folytathatnak!A szervezők kóstolójegyet állítanak ki, amely ellenében csapatonként 15 adag étel kiosztására lesz lehetőség.A rendezvényen keletkező szemetet zárt hulladékgyüjtő zacskóban a területen rendelkezésre álló letelepített hulladékgyüjtőkbe kell elvinni. A területet tisztán kérjük a rendezvény végén elhagyni.A rendezvény során nem engedélyezett a főzőhely melletti / mögötti területen bármely fajta gépjármü tárolása. A területről a jármüveket kipakolás után ki kell vinni a megjelölt parkolóba. A szabályok betartását a szervező ellenőrzi.
Budapest, 2014. augusztus 25.
Szervezők