2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Koszorúzás a Magyar Békefenntartók Emlékművénél

Hosz  |  2014. 09. 17., 16:12

A Visegrádi Országokban működő katonák reprezentatív szervezetei vezetőinek XVI. találkozója programjának részeként a résztvevők 2014. szeptember 12-én koszorút helyeztek el a Magyar Békefenntartók Emlékművénél, Pákozdon.

A koszorúzáson részt vett Marian Babuska ezredes a lengyel, Roman Doba alezredes a cseh, Tomas Svec ezredes a szlovák, valamint Laimonas Jakas hadnagy a litván katonai érdekképviseleti szervezet vezetője. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök, Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök és a szervezet tisztségviselői képviselték.

A koszorúzás ünnepélyes bevonulással kezdődött, amely után Czövek János a Honvédszakszervezet elnöke rövid beszédet mondott a nemzetközi és a magyar békefenntartó katonák önfeláldozó munkájáról és hősies tetteiről.

Ezt követően katonai tiszteletadás mellett a megemlékezés virágait is elhelyezték a megjelentek, mellyel a nemzetközi békefenntartó missziókban életüket vesztett katonákra emlékeztek.

A nemzetközi rendezvény ezután a tervezett napirend szerint folytatódott.

Szöveg: Bazsik IstvánFotó: Bödő Viktória

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.