2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Koszorúzás a Magyar Békefenntartók Emlékművénél

Hosz  |  2014. 09. 17., 16:12

A Visegrádi Országokban működő katonák reprezentatív szervezetei vezetőinek XVI. találkozója programjának részeként a résztvevők 2014. szeptember 12-én koszorút helyeztek el a Magyar Békefenntartók Emlékművénél, Pákozdon.

A koszorúzáson részt vett Marian Babuska ezredes a lengyel, Roman Doba alezredes a cseh, Tomas Svec ezredes a szlovák, valamint Laimonas Jakas hadnagy a litván katonai érdekképviseleti szervezet vezetője. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök, Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök és a szervezet tisztségviselői képviselték.

A koszorúzás ünnepélyes bevonulással kezdődött, amely után Czövek János a Honvédszakszervezet elnöke rövid beszédet mondott a nemzetközi és a magyar békefenntartó katonák önfeláldozó munkájáról és hősies tetteiről.

Ezt követően katonai tiszteletadás mellett a megemlékezés virágait is elhelyezték a megjelentek, mellyel a nemzetközi békefenntartó missziókban életüket vesztett katonákra emlékeztek.

A nemzetközi rendezvény ezután a tervezett napirend szerint folytatódott.

Szöveg: Bazsik IstvánFotó: Bödő Viktória

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.