2018. 02. 22. csütörtök
Gerzson
: 312 Ft   : 254 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Pákozdi közlemény

Hosz  |  2014. 09. 18., 09:17

A közös fejlődés és együttműködés szükségessége és szándéka alapján, a következő közös közleményt fogadták el a professzionális katonák reprezentatív szervezetei Pákozdon és Székesfehérváron 2014. szeptember 11-13 között tartott XVI. Konferenciájuk összegzéseként:

Egyhangúlag egyetértünk abban, hogy a katonák és a katona nyugdíjasok elkötelezettsége és áldozatvállalása a katonai szolgálat iránt kiemelt figyelmet érdemel. Ezért kötelezettségünk fokozottabban felhívni a közvélemény figyelmét arra, hogy a katonák szolgálatteljesítés során speciális katonai szolgálati feltételekkel és követelményekkel kerülnek szembe.

Célunk, hogy felhívjuk a közvélemény figyelmét arra a tényre, hogy a katonai szakmaiság nem mérhető béke körülmények között. A Fegyveres Erők és a katona feladata a katonai akcióra való készenlét fenntartása. A katonák a külföldi békefenntartó missziókban való részvételük során igazolják a követelményeknek történő megfelelésüket.

Hangsúlyozni kívánjuk, azt hogy tisztában vagyunk a világgazdasági válság következményeivel. A hivatásos katonákat és a katona nyugdíjasokat részben érintették a válság hatásai.

Abban hiszünk, hogy a megszorítások csak ideiglenes jellegüek. A katonáknak – mint egyenruhás állampolgároknak – speciális támogatásra van szükségük. Érzékelniük kell a biztonsági szolgálat és a katonai szolgálat stabil feltételrendszerét. V4-es országok civil társadalmai visszaadhatják a Fegyveres Erejüknek a védelmi képességeihez szükséges feltételeket, melyek meghatározása az Államok vezetőinek feladata.

Napjainkban felismertük, hogy Világunk kevésbé stabil, mint volt korábban. Ez bizonyítja, hogy a béke, mint állapot nem örökérvényü. Emlékeztetnünk kell   arra, amit már korábban említettünk ,hogy abban hiszünk: a fegyveres erők a amennyiben szükséges megfelelő időben szakmaisággal és elvárható odaadással készek lesznek a feladatuk végrehajtására.

Támogatjuk a NATO csúcsértekezlet döntéseit különös tekintettel az egyes országok védelmi költségvetésének stabilizálásával összegfüggőeket. Ez a legmegfelelőbb idő arra, hogy a V4-es országok egyes tagállamai a meghozott döntéseknek megfelelően létrehozzák azokat a szervezeteket, melyekben megvalósítható a katonák és családtagjaik szociális-, munkaügyi-, kulturális-, és egészségügyi támogatása az érdekegyeztetés keretében.

A vezetése a Cseh Köztársaság Hadserege Katonáinak Szövetségének a Cseh Köztársaságból, Magyarországról a Honvédszakszervezetnek, Lengyelországból a Lengyel Professzionális Katonák Rangidős Tisztjei Tanácsának, Szlovák Köztársaságból a Szlovák Köztársaság Katonái Szövetségének a Visegrádi Csoport országainak vezetői figyelmét rá kívánja irányítani arra, hogy a katonáknak és a katona nyugdíjasoknak megkülönbözetett figyelemre van szükségük az elvárásaik megértéséhez a jelenlegi és a jövőbeni életfeltételeik tekintetében.

A professzionális katonák reprezentatív szervezeteinek delegáció vezetői döntöttek, hogy a professzionális katonák reprezentatív szervezetei Visegrádi Csoportjának XVII. Konferenciáját Szlovákiában a Szlovák Köztársaság Katonái Szövetségének vezetésével tartják.

A nyilatkozat angol nyelven, négy példányban valamennyi résztvevő aláírásával készült.

Cseh Köztársaság HadseregeKatonáinak SzövetségeDoba Roman mk. alez.

HonvédszakszervezetCzövek János alez.

Lengyel Professzionális KatonákRangidős Tisztjeinek TanácsaBabuska Marian ezds.

Szlovák KöztársaságKatonáinak SzövetségeTomás SVEC ny. ezds.

2014. Pákozd szeptember 11.

Fordította: Dr. Hajós Dezső

A nagyításhoz kattintson a képekre.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

2018. február 16-án került sor a norvég F-35-ös fékernyőrendszerének első helyi tesztjére, melynek a norvég Ørland légibázis adott otthont. A fékernyő nem "tartozéka" az F-35-ösnek, a gyártó a norvég fél kérésére integrálja a rendszert a saját példányaikon.

  Háború Művészete magazin