2024. 02. 25.
Géza
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szabályzatszerkesztő Bizottság alakult

Hosz  |  2014. 09. 24., 15:22

A tavaszi Küldöttgyűlés felhatalmazása alapján a Polgári Törvénykönyv változásaiból következő alapszabály módosítási kötelezettség teljesítése érdekében a Honvédszakszervezet elnöksége legutóbbi ülésén Szabályzatszerkesztő Bizottság megalakításáról döntött.

Bazsik István bizottsági elnök megnyitó beszédében ismertette a megjelentekkel, hogy a Bizottság a Küldöttgyülés felhatalmazása alapján az új Ptk. által ránk rótt Alapszabály módosítási kötelezettség kidolgozását végzi. Ez nem ad alapot a mélyreható, teljes strukturális változásokat eredményező módosításokra. Mindemellett várja a Bizottság azokat a széleskörü támogatással bíró javaslatokat, kezdeményezéseket, amelyek a jelenlegi müködést alapul véve, különböző finomításokra, korábbi hiányosságok kiküszöbölésére vonatkoznak. A Bizottság – a korábban megszokottaktól eltérő nevéből is érzékelhetően – nem csak a Honvédszakszervezet alapszabályát, hanem SZMSZ-ét és más szabályzatainak módisítását is igyekszik elvégezni, azaz generálisan próbálja összehangolni a hatályos szabályzókat.

Ezt követően tájékoztató hangzott el egy neves jogi szakértő Ptk. módosítással kapcsolatos, a társadalmi szervezetekre rótt feladatokról szóló szakértői írása alapján.

A Bizottság második napirendi pontként kidolgozta a saját ügyrendjét, majd ezt követően, döntés született arról, hogy első ütemben az alapszabály, az SZMSZ, és a Gazdálkodási Szabályzat átdolgozására kerül sor, amelynek kodifikációját dr. Karakas Attila és Bazsik István a soron következő bizottsági ülésig előkészíti.

Záró napirendi pontként a következő bizottsági ülés időpontja került kijelölésre, mely 2014. október 28-án kerül megtartásra.

Szöveg: Bazsik IstvánFotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.