2024. 07. 18. csütörtök
Frigyes
: 391 Ft   : 357 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szabályzatszerkesztő Bizottság alakult

Hosz  |  2014. 09. 24., 15:22

A tavaszi Küldöttgyűlés felhatalmazása alapján a Polgári Törvénykönyv változásaiból következő alapszabály módosítási kötelezettség teljesítése érdekében a Honvédszakszervezet elnöksége legutóbbi ülésén Szabályzatszerkesztő Bizottság megalakításáról döntött.

Bazsik István bizottsági elnök megnyitó beszédében ismertette a megjelentekkel, hogy a Bizottság a Küldöttgyülés felhatalmazása alapján az új Ptk. által ránk rótt Alapszabály módosítási kötelezettség kidolgozását végzi. Ez nem ad alapot a mélyreható, teljes strukturális változásokat eredményező módosításokra. Mindemellett várja a Bizottság azokat a széleskörü támogatással bíró javaslatokat, kezdeményezéseket, amelyek a jelenlegi müködést alapul véve, különböző finomításokra, korábbi hiányosságok kiküszöbölésére vonatkoznak. A Bizottság – a korábban megszokottaktól eltérő nevéből is érzékelhetően – nem csak a Honvédszakszervezet alapszabályát, hanem SZMSZ-ét és más szabályzatainak módisítását is igyekszik elvégezni, azaz generálisan próbálja összehangolni a hatályos szabályzókat.

Ezt követően tájékoztató hangzott el egy neves jogi szakértő Ptk. módosítással kapcsolatos, a társadalmi szervezetekre rótt feladatokról szóló szakértői írása alapján.

A Bizottság második napirendi pontként kidolgozta a saját ügyrendjét, majd ezt követően, döntés született arról, hogy első ütemben az alapszabály, az SZMSZ, és a Gazdálkodási Szabályzat átdolgozására kerül sor, amelynek kodifikációját dr. Karakas Attila és Bazsik István a soron következő bizottsági ülésig előkészíti.

Záró napirendi pontként a következő bizottsági ülés időpontja került kijelölésre, mely 2014. október 28-án kerül megtartásra.

Szöveg: Bazsik IstvánFotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Elegánsak, kiemelkedően figyelmesek, munkájukat pedig mindig a legmagasabb szinten végzik. Az Emirates légiutas-kísérőiről sok mindent lehet tudni, de arról, hogy pontosan mit is tanulnak a dubaji központban, eddig csak keveset lehetett hallani.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.