2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szabályzatszerkesztő Bizottság alakult

Hosz  |  2014. 09. 24., 15:22

A tavaszi Küldöttgyűlés felhatalmazása alapján a Polgári Törvénykönyv változásaiból következő alapszabály módosítási kötelezettség teljesítése érdekében a Honvédszakszervezet elnöksége legutóbbi ülésén Szabályzatszerkesztő Bizottság megalakításáról döntött.

Bazsik István bizottsági elnök megnyitó beszédében ismertette a megjelentekkel, hogy a Bizottság a Küldöttgyülés felhatalmazása alapján az új Ptk. által ránk rótt Alapszabály módosítási kötelezettség kidolgozását végzi. Ez nem ad alapot a mélyreható, teljes strukturális változásokat eredményező módosításokra. Mindemellett várja a Bizottság azokat a széleskörü támogatással bíró javaslatokat, kezdeményezéseket, amelyek a jelenlegi müködést alapul véve, különböző finomításokra, korábbi hiányosságok kiküszöbölésére vonatkoznak. A Bizottság – a korábban megszokottaktól eltérő nevéből is érzékelhetően – nem csak a Honvédszakszervezet alapszabályát, hanem SZMSZ-ét és más szabályzatainak módisítását is igyekszik elvégezni, azaz generálisan próbálja összehangolni a hatályos szabályzókat.

Ezt követően tájékoztató hangzott el egy neves jogi szakértő Ptk. módosítással kapcsolatos, a társadalmi szervezetekre rótt feladatokról szóló szakértői írása alapján.

A Bizottság második napirendi pontként kidolgozta a saját ügyrendjét, majd ezt követően, döntés született arról, hogy első ütemben az alapszabály, az SZMSZ, és a Gazdálkodási Szabályzat átdolgozására kerül sor, amelynek kodifikációját dr. Karakas Attila és Bazsik István a soron következő bizottsági ülésig előkészíti.

Záró napirendi pontként a következő bizottsági ülés időpontja került kijelölésre, mely 2014. október 28-án kerül megtartásra.

Szöveg: Bazsik IstvánFotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.