2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonanemzedékek Találkozója

Hosz  |  2014. 10. 20., 15:22

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége a Honvédelmi Minisztérium támogatásával, huszonharmadik alkalommal rendezte meg október 16-17-én az MH Balatonkenesei Rekreációs Központban a Katonanemzedékek Találkozóját. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Szendrei Zoltán alelnök képviselte…

A találkozó mottója: „A béke megőrzése nem csak a világ, hanem minden egyes ember személyes felelőssége is”. A rendezvény fővédnöke: Magyarország honvédelmi minisztere, védnöke: a Honvéd Vezérkar főnöke. A meghívottak között a Magyar Honvédség vezető állománya mellett szerepeltek az MH Ludovika Zászlóalj és az MH Altiszti Akadémia ifjú hallgatói és természetesen a Szövetség több mint 100 tagegyesületének képviselői.

A kétnapos találkozó első napján – az idei esztendő kiemelt évfordulóinak jegyében – előadások hangzottak el az I. Világháború hazánkat érintő eseményeiről; az 1944. októberi magyar kiugrási kísérletről; és a Magyar Királyi Honvédség – „A világ igazai” címet kiérdemelt – embermentő katonáiról.

A második nap az új helyen felállított BEOSZ Emlékpark felavatásával kezdődött. A veszprémi Légierő Zenekar alkalomhoz illő zenéje mellett, az avató beszéd után az egyházi jelek és kopjafák Tábori Lelkészi Szolgálat által történt felszentelését követően a résztvevők képviselői elhelyezték koszorúikat.

A program a Honvéd Vezérkar főnökének tájékoztatójával folytatódott, majd vezérkarfőnöki, összhaderőnemi parancsnoki és BEOSZ elismerések átadására került sor.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.