2024. 02. 29. csütörtök
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elnöki tájékoztató Kaposváron

Hosz  |  2014. 12. 02., 15:19

2014. december 01-én, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kaposvári 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központ személyi állománya részére, tartott tájékoztatót Czövek János a Honvédszakszervezet elnöke…

Az elnöki előadásban a közszolgálati életpálya elemeiről, bevezetésének fő feladatairól, ezen belül részletesen a honvédelem területén bevezetendő életpálya modell fejlesztési irányairól, kaphattak információt a résztvevők. Előadásában elmondta, hogy a pályamodell három fő pillére a közszolgálati átjárhatóságot is magába foglaló új előmeneteli- és illetményrendszer, új lakhatási támogatási és egy új közszolgálati – az életpálya során bekövetkezett rendkívüli eseményeket kezelő – biztosítási rendszer bevezetése.

Kiemelte a katonai pályamodellen belül az új előmeneteli rendszer és annak részeként az új illetményrendszer kidolgozásának szükségességét, részletesen elemezte a 2015. július 01-től bevezetésre kerülő, a 30 %-os illetményemelés megalapozott döntés előkészítés fontosságát. Az elnöki tájékoztatót követően kötetlen beszélgetés keretein belül az állomány körében felmerült kérdések megválaszolásra kerültek, valamint az érintetteknek lehetősége volt Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő közremüködésével, a tagsági viszonyukkal kapcsolatos adminisztrációs pontosítások végrehajtására. A tájékoztató végeztével Horváth Jenő őrnagy a központ parancsnoka köszönetét fejezte ki az elnöki tájékoztató kapcsán és eredményes munkát kívánt az elkövetkezendő időszak érdekérvényesítő tevékenységéhez.

Szöveg és fotó: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.