2024. 06. 25. kedd
Vilmos
: 395 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Logisztikusok Napja

Hosz  |  2014. 12. 03., 13:09

Ünnepi állománygyűlés keretében emlékeztek meg 2014. december 01-én a Logisztikusok Napjáról az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezrednél. A kaposvári laktanyában tartott rendezvényen részt vett Czövek János szakszervezetünk elnöke, aki az ünnepségen köszöntötte Varga György zászlóst, a szakterület legidősebb aktív honvédszakszervezeti tagját…

 A zászlók bevonulása, majd a Himnusz elhangzása után Kovács Gyula alezredes a Szállító Zászlóalj parancsnoka ünnepi beszédében kihangsúlyozta, hogy „azokról az emberekről szólt ez a nap, akik az év minden napján a háttérbe vonulva munkálkodnak azon, hogy az Ezred el tudja látni a feladatát. A logisztika napjainkra alapvető fontosságúvá vált a katonai képességek és készségek szempontjából, és alapvetően határozza meg a hadrafoghatóságot, éppen ezért elengedhetetlen az állandó fejlesztése”.

A december 01-i rendezvényen Szikszai László alezredes a katonai szervezet parancsnok helyettese a Logisztikusok Napja alkalmából elismeréseket adott át a szakterületükön kiválóan teljesítő katonáknak és polgári alkalmazottaknak, méltatva a jutalmazottak hozzáértő tevékenységét.

A különböző szintü katonai elismerések átadását követően szakszervezetünk elnöke köszöntő oklevelet és emléktárgyat adott át Varga György zászlósnak, aki nem csak a katonai szervezet, hanem a Honvédszakszervezet legidősebb aktív szolgálatot teljesítő tagja.

Varga György zászlós 1976-ban kezdte meg sorkatonai szolgálatát és ettől az időponttól számítható kötődése a katonai szervezethez. Leszerelését követően közalkalmazotti státuszban, fegyverszerelőként maradt a honvédség kötelékében, majd 1998-ban került hivatásos állományba és azóta is, immár 38 éve aktív tagja a kaposvári alakulatnak.  Taszárról a helyőrségbe átkerült kollégákkal karöltve alapították meg az alapszervezetet, amely a mai napig is az egyik legtöbb tagot számláló alapszervezete a Honvédszakszervezetnek.

 Az ünnepség előtt szakszervezetünk elnöke rövid tájékoztatót tartott az alapszervezeti vezető helyettesnek és a csoportvezetőknek az előttünk álló feladatokról, kiemelve a katonai életpálya-modell kialakításának kérdéseit, az új illetményrendszer kidolgozásának szükségességét. 

Szöveg és fotó: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Az esős tavasz után végre itt a nyár, vele együtt a vakáció és a várva várt nyaralások időszaka is. Ha külföldi kikapcsolódásra vágyunk, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről 130 városba juthatunk el átszállás nélkül.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.