2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Logisztikusok Napja

Hosz  |  2014. 12. 03., 13:09

Ünnepi állománygyűlés keretében emlékeztek meg 2014. december 01-én a Logisztikusok Napjáról az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezrednél. A kaposvári laktanyában tartott rendezvényen részt vett Czövek János szakszervezetünk elnöke, aki az ünnepségen köszöntötte Varga György zászlóst, a szakterület legidősebb aktív honvédszakszervezeti tagját…

 A zászlók bevonulása, majd a Himnusz elhangzása után Kovács Gyula alezredes a Szállító Zászlóalj parancsnoka ünnepi beszédében kihangsúlyozta, hogy „azokról az emberekről szólt ez a nap, akik az év minden napján a háttérbe vonulva munkálkodnak azon, hogy az Ezred el tudja látni a feladatát. A logisztika napjainkra alapvető fontosságúvá vált a katonai képességek és készségek szempontjából, és alapvetően határozza meg a hadrafoghatóságot, éppen ezért elengedhetetlen az állandó fejlesztése”.

A december 01-i rendezvényen Szikszai László alezredes a katonai szervezet parancsnok helyettese a Logisztikusok Napja alkalmából elismeréseket adott át a szakterületükön kiválóan teljesítő katonáknak és polgári alkalmazottaknak, méltatva a jutalmazottak hozzáértő tevékenységét.

A különböző szintü katonai elismerések átadását követően szakszervezetünk elnöke köszöntő oklevelet és emléktárgyat adott át Varga György zászlósnak, aki nem csak a katonai szervezet, hanem a Honvédszakszervezet legidősebb aktív szolgálatot teljesítő tagja.

Varga György zászlós 1976-ban kezdte meg sorkatonai szolgálatát és ettől az időponttól számítható kötődése a katonai szervezethez. Leszerelését követően közalkalmazotti státuszban, fegyverszerelőként maradt a honvédség kötelékében, majd 1998-ban került hivatásos állományba és azóta is, immár 38 éve aktív tagja a kaposvári alakulatnak.  Taszárról a helyőrségbe átkerült kollégákkal karöltve alapították meg az alapszervezetet, amely a mai napig is az egyik legtöbb tagot számláló alapszervezete a Honvédszakszervezetnek.

 Az ünnepség előtt szakszervezetünk elnöke rövid tájékoztatót tartott az alapszervezeti vezető helyettesnek és a csoportvezetőknek az előttünk álló feladatokról, kiemelve a katonai életpálya-modell kialakításának kérdéseit, az új illetményrendszer kidolgozásának szükségességét. 

Szöveg és fotó: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.