2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Logisztikusok Napja

Hosz  |  2014. 12. 03., 13:09

Ünnepi állománygyűlés keretében emlékeztek meg 2014. december 01-én a Logisztikusok Napjáról az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezrednél. A kaposvári laktanyában tartott rendezvényen részt vett Czövek János szakszervezetünk elnöke, aki az ünnepségen köszöntötte Varga György zászlóst, a szakterület legidősebb aktív honvédszakszervezeti tagját…

 A zászlók bevonulása, majd a Himnusz elhangzása után Kovács Gyula alezredes a Szállító Zászlóalj parancsnoka ünnepi beszédében kihangsúlyozta, hogy „azokról az emberekről szólt ez a nap, akik az év minden napján a háttérbe vonulva munkálkodnak azon, hogy az Ezred el tudja látni a feladatát. A logisztika napjainkra alapvető fontosságúvá vált a katonai képességek és készségek szempontjából, és alapvetően határozza meg a hadrafoghatóságot, éppen ezért elengedhetetlen az állandó fejlesztése”.

A december 01-i rendezvényen Szikszai László alezredes a katonai szervezet parancsnok helyettese a Logisztikusok Napja alkalmából elismeréseket adott át a szakterületükön kiválóan teljesítő katonáknak és polgári alkalmazottaknak, méltatva a jutalmazottak hozzáértő tevékenységét.

A különböző szintü katonai elismerések átadását követően szakszervezetünk elnöke köszöntő oklevelet és emléktárgyat adott át Varga György zászlósnak, aki nem csak a katonai szervezet, hanem a Honvédszakszervezet legidősebb aktív szolgálatot teljesítő tagja.

Varga György zászlós 1976-ban kezdte meg sorkatonai szolgálatát és ettől az időponttól számítható kötődése a katonai szervezethez. Leszerelését követően közalkalmazotti státuszban, fegyverszerelőként maradt a honvédség kötelékében, majd 1998-ban került hivatásos állományba és azóta is, immár 38 éve aktív tagja a kaposvári alakulatnak.  Taszárról a helyőrségbe átkerült kollégákkal karöltve alapították meg az alapszervezetet, amely a mai napig is az egyik legtöbb tagot számláló alapszervezete a Honvédszakszervezetnek.

 Az ünnepség előtt szakszervezetünk elnöke rövid tájékoztatót tartott az alapszervezeti vezető helyettesnek és a csoportvezetőknek az előttünk álló feladatokról, kiemelve a katonai életpálya-modell kialakításának kérdéseit, az új illetményrendszer kidolgozásának szükségességét. 

Szöveg és fotó: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.