2023. 05. 31. szerda
Angéla
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hosz elnöki tájékoztató a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred állománygyűlésén

Hosz  |  2014. 12. 05., 12:23

Szentesen, 2014. december 03-án az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél tett látogatást Czövek János a Honvédszakszervezet elnöke. A tájékoztatón jelen volt Jakubik András Kelet-magyarországi érdekvédelmi ügyvivő és Blaskovics Sándor alapszervezeti vezető is…

Szerdán az Ezred általános napi feladatai több eseménnyel is bővültek. Huszár János vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság törzsfőnöke köszönt el az MH EUFOR Kontingens tizenhatodik váltásának tagjaitól, melynek a állományát alapvetően a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Müszaki Ezred katonái teszik ki.  Czövek János elnök szintén az állománygyülés keretében tájékoztatta az Ezred személyi állományát a katonai életpálya-modell főbb tartalmi elemeiről és a hozzá kapcsolódó 30 %-os illetményfejlesztésről. 

Czövek János előadásában a Honvédelmi Érdekegyeztetőt Fórum (HÉF) ülésein és a HM – Hosz közti szakmai egyeztetéseken elhangzott szakszervezeti kezdeményezések megvalósulásának és a korrekt munkakapcsolat eredményeként értékelte a Honvédelmi Miniszter által bejelentett béremelést.

A tájékoztató során Czövek János Hosz elnök hangsúlyozta, hogy „A Honvédszakszervezet jövőbeli feladata továbbra is a személyi állomány élethelyzetének, valamint a munka és szolgálatai körülményeinek javítása”.

Az állománygyülést követően pedig a Hosz helyi irodájában ügyfélfogadást tartott a Hosz elnöke, ahol tagjaink a személyes kérdéseikre kaphattak választ.

Szöveg és fotó: Jakubik András

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

„Katonáink ismét hősiesen teljesítették kötelességüket” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.