2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Adventi ajándék Nyíregyházának

Hosz  |  2014. 12. 19., 07:46

Nyíregyházán teltház előtt adta idei utolsó Adventi hangversenyét a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Debrecen Helyőrségi Zenekara. ..

Dr. Kovács Ferenc, a város polgármestere megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a város zenei életének fontos része a katonazenészek hangversenye. A polgármester hangsúlyozta: „A Bocskai-dandárral közösen életre hívott koncert szól a város katonamúltjának is. Nyíregyháza büszke a katonákra és valamennyi rendvédelmi és katasztrófavédelmi szakemberre, akik szolgálatukkal az emberek mindennapjaiért dolgoznak. A honvédség számára fontos a múlt tisztelete, a hagyományok ápolása, amely példát és erőt ad a katonáknak a mindennapi feladatok ellátásához. Bátorság, hüség, bajtársiasság- ezek a szavak ugyanazt jelentik ma, mint 100 évvel ezelőtt.”

A katonazenészek repertoárján szerepelt - többek között - Erkel Ferenc Ünnepi zenéje és Brahms II. magyar tánca. Felcsendültek a Micsoda nő ez a férfi híres dallamai, illetve a koncert végén karácsonyi énekekből válogatott a zenekar. A hangversenyt követően a közönség állva tapsolt a 60 éves jubileumát ünneplő Debrecen Helyőrségi Zenekarnak.

Hivatkozás: bocskaidandar.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.