2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Adventi ajándék Nyíregyházának

Hosz  |  2014. 12. 19., 07:46

Nyíregyházán teltház előtt adta idei utolsó Adventi hangversenyét a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Debrecen Helyőrségi Zenekara. ..

Dr. Kovács Ferenc, a város polgármestere megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a város zenei életének fontos része a katonazenészek hangversenye. A polgármester hangsúlyozta: „A Bocskai-dandárral közösen életre hívott koncert szól a város katonamúltjának is. Nyíregyháza büszke a katonákra és valamennyi rendvédelmi és katasztrófavédelmi szakemberre, akik szolgálatukkal az emberek mindennapjaiért dolgoznak. A honvédség számára fontos a múlt tisztelete, a hagyományok ápolása, amely példát és erőt ad a katonáknak a mindennapi feladatok ellátásához. Bátorság, hüség, bajtársiasság- ezek a szavak ugyanazt jelentik ma, mint 100 évvel ezelőtt.”

A katonazenészek repertoárján szerepelt - többek között - Erkel Ferenc Ünnepi zenéje és Brahms II. magyar tánca. Felcsendültek a Micsoda nő ez a férfi híres dallamai, illetve a koncert végén karácsonyi énekekből válogatott a zenekar. A hangversenyt követően a közönség állva tapsolt a 60 éves jubileumát ünneplő Debrecen Helyőrségi Zenekarnak.

Hivatkozás: bocskaidandar.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.