2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évzáró állománygyűlés Debrecenben

Hosz  |  2014. 12. 22., 12:36

Évzáró állománygyűlésen értékelte az MH 5. Bocskai István Lövészdandár eredményeit Takács Attila dandártábornok, az alakulat parancsnoka december 17-én a debreceni Kossuth Laktanyában. Az állománygyűlésen tájékoztatót tartott Czövek János a Honvédszakszervezet elnöke és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő... 

Az elismerések átadását követően a parancsnok köszönetét fejezte ki az állomány egész éves munkájáért. Külön méltatta a dandár teljesítményét 2014 nagyszabású gyakorlatain hazai és nemzetközi helyszíneken egyaránt, illetve kiemelte a sportversenyeken elért kiváló eredményeket is. „Ez az az út, amit támogatok, és ez az az út, amit folytatni kell a továbbiakban is. A sok gyakorlás és felkészülés tesz bennünket alkalmassá arra, hogy ha kell, emberfeletti teljesítményre legyünk képesek.” – fogalmazta meg elvárásait Takács Attila dandártábornok.

Az elmúlt év értékelése mellett a jövő évi feladatokról is említést tett a dandárparancsnok. Fontos célkitüzés a nemzetközi missziók személyi állományának biztosítása, az újoncok alapkiképzése az utánpótlás biztosítása céljából és a Krachovil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium támogatása.

Az állománygyülésen Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke tartott tájékoztatót a katonáknak a jövő évi illetményemelésről, illetve válaszolt az érdeklődők kérdéseire.

A Honvéd Vezérkar Főnöke  2015. január 01-ei hatállyal előlépteti saját beosztásában főtörzszászlóssá Papp András törzszászlóst, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár, Parancsnokság, vezénylő zászlóst.

Hivatkozás: bocskaidandar.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.