2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szerződéses ügyek

Hosz  |  2015. 01. 14., 11:45

2015. január 08-án ülésezett a Honvédszakszervezet szerződéses szekciójának vezetősége. Az utolsó Küldöttgyűlés óta az egyetlen országos hatáskörű testület megjelent tagjai ebben a körben is meghallgatták Bazsik István alelnök tájékoztatóját a várható illetményemelés elemeiről és várható koncepciójáról…

A tájékoztató után a vezetőség tagjai kifejtették álláspontjukat az elhangzottakról és reményüket fejezték ki annak érdekében, hogy a szekció több éve kitüzött céljaiból idén az illetmények rendezése megvalósulhat. Szükségesnek tartják a tisztesi állomány fizetési kondíciójának nagyobb mértékü emelését és természetesen az altisztek, tisztek anyagi megbecsülését is. Fontosnak tartják továbbra is a lakhatási rendszer oly mértékü átalakítását, ahol az alacsonyabb rendfokozatú katonák is meg tudják oldani a lakásproblémájukat, de elfogadható feltételeket biztosít ugyanakkor a magasabb rendfokozatú katonák számára is. Az illetményemelés témakör kapcsán felmerült a szerződéshosszabbítási díj, illetve a leszerelési segély kérdése is. Ennek átalakításáról, konkrét tervekről még nincs a vezetőségnek tudomása, de reméljük, hogy bármiféle esetleges változás csak segíteni fogja a leszerelő állomány újra elhelyezkedését, illetve elismeri és kiszélesíti a benn maradó katonák újabb szerződés hosszabbítását, hiszen ezen jogviszony sajátossága, hogy a katonáknak a változó szabályozási környezet ellenére is több évre előre kell gondolkodni és tervezni.Szó esett a szerződéses szekció átalakításáról is. A legutolsó küldöttgyülésen megfogalmazottak alapján a LIGA konföderációs csatlakozás és a katonanői szekció megszünése is új igényeket fogalmazott meg, melynek megoldására az alapszabály szerkesztő bizottság küldöttei javaslattal éltek, ezen javaslatot a szekció vezetősége átbeszélte és elfogadhatónak tartja. A részleteket a teljes alapszabály véglegesítésekor természetesen az alapszervezetek is megkapják majd.

 

Szöveg:Szijártó ZsoltFotó: Dr. Hajós Dezső

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.