2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szerződéses ügyek

Hosz  |  2015. 01. 14., 11:45

2015. január 08-án ülésezett a Honvédszakszervezet szerződéses szekciójának vezetősége. Az utolsó Küldöttgyűlés óta az egyetlen országos hatáskörű testület megjelent tagjai ebben a körben is meghallgatták Bazsik István alelnök tájékoztatóját a várható illetményemelés elemeiről és várható koncepciójáról…

A tájékoztató után a vezetőség tagjai kifejtették álláspontjukat az elhangzottakról és reményüket fejezték ki annak érdekében, hogy a szekció több éve kitüzött céljaiból idén az illetmények rendezése megvalósulhat. Szükségesnek tartják a tisztesi állomány fizetési kondíciójának nagyobb mértékü emelését és természetesen az altisztek, tisztek anyagi megbecsülését is. Fontosnak tartják továbbra is a lakhatási rendszer oly mértékü átalakítását, ahol az alacsonyabb rendfokozatú katonák is meg tudják oldani a lakásproblémájukat, de elfogadható feltételeket biztosít ugyanakkor a magasabb rendfokozatú katonák számára is. Az illetményemelés témakör kapcsán felmerült a szerződéshosszabbítási díj, illetve a leszerelési segély kérdése is. Ennek átalakításáról, konkrét tervekről még nincs a vezetőségnek tudomása, de reméljük, hogy bármiféle esetleges változás csak segíteni fogja a leszerelő állomány újra elhelyezkedését, illetve elismeri és kiszélesíti a benn maradó katonák újabb szerződés hosszabbítását, hiszen ezen jogviszony sajátossága, hogy a katonáknak a változó szabályozási környezet ellenére is több évre előre kell gondolkodni és tervezni.Szó esett a szerződéses szekció átalakításáról is. A legutolsó küldöttgyülésen megfogalmazottak alapján a LIGA konföderációs csatlakozás és a katonanői szekció megszünése is új igényeket fogalmazott meg, melynek megoldására az alapszabály szerkesztő bizottság küldöttei javaslattal éltek, ezen javaslatot a szekció vezetősége átbeszélte és elfogadhatónak tartja. A részleteket a teljes alapszabály véglegesítésekor természetesen az alapszervezetek is megkapják majd.

 

Szöveg:Szijártó ZsoltFotó: Dr. Hajós Dezső

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.