2023. 03. 22. szerda
Beáta, Izolda
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szerződéses ügyek

Hosz  |  2015. 01. 14., 11:45

2015. január 08-án ülésezett a Honvédszakszervezet szerződéses szekciójának vezetősége. Az utolsó Küldöttgyűlés óta az egyetlen országos hatáskörű testület megjelent tagjai ebben a körben is meghallgatták Bazsik István alelnök tájékoztatóját a várható illetményemelés elemeiről és várható koncepciójáról…

A tájékoztató után a vezetőség tagjai kifejtették álláspontjukat az elhangzottakról és reményüket fejezték ki annak érdekében, hogy a szekció több éve kitüzött céljaiból idén az illetmények rendezése megvalósulhat. Szükségesnek tartják a tisztesi állomány fizetési kondíciójának nagyobb mértékü emelését és természetesen az altisztek, tisztek anyagi megbecsülését is. Fontosnak tartják továbbra is a lakhatási rendszer oly mértékü átalakítását, ahol az alacsonyabb rendfokozatú katonák is meg tudják oldani a lakásproblémájukat, de elfogadható feltételeket biztosít ugyanakkor a magasabb rendfokozatú katonák számára is. Az illetményemelés témakör kapcsán felmerült a szerződéshosszabbítási díj, illetve a leszerelési segély kérdése is. Ennek átalakításáról, konkrét tervekről még nincs a vezetőségnek tudomása, de reméljük, hogy bármiféle esetleges változás csak segíteni fogja a leszerelő állomány újra elhelyezkedését, illetve elismeri és kiszélesíti a benn maradó katonák újabb szerződés hosszabbítását, hiszen ezen jogviszony sajátossága, hogy a katonáknak a változó szabályozási környezet ellenére is több évre előre kell gondolkodni és tervezni.Szó esett a szerződéses szekció átalakításáról is. A legutolsó küldöttgyülésen megfogalmazottak alapján a LIGA konföderációs csatlakozás és a katonanői szekció megszünése is új igényeket fogalmazott meg, melynek megoldására az alapszabály szerkesztő bizottság küldöttei javaslattal éltek, ezen javaslatot a szekció vezetősége átbeszélte és elfogadhatónak tartja. A részleteket a teljes alapszabály véglegesítésekor természetesen az alapszervezetek is megkapják majd.

 

Szöveg:Szijártó ZsoltFotó: Dr. Hajós Dezső

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.