2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Igényjogosulti referatúra

Hosz  |  2015. 01. 14., 15:48

 Az Igényjogosulti Referatúra végzi a kapcsolattartást és a koordinációt a honvédelmi, rendvédelmi és vasutas igényjogosulti körbe tartozó személyek esetén valamint, az érintett szervezetekkel történő összekötői feladatokat is ellátja. Közreműködik ezen igényjogosultak által benyújtott beadványok kivizsgálásában, a panaszok, kérelmek elbírálásának előkészítésében…

Az egyes központosított egészségügyi szolgáltatók által nyújtott szolgáltatások igénybevételéről, valamint a külön meghatározott személyek tekintetében fennálló egészségügyi ellátás rendjéről szóló 175/2007. (VI. 30.) Korm. rendelet itt letölthető.

Elérhetőség:

Dr.  Juhász Zsolt alezredes (juhaszzsolt@hm.gov.hu), Zsolnainé B. Andrea százados (zsolnai.andrea@hm.gov.hu) MH EK  1134 Budapest, Róbert Károly krt. 44. / „P” épület, I. emelet 109. Telefon: 06-1-465-18-00/71-006, 71-449  A saját jogú igényjogosult igényjogosultságát az alábbi okmányokkal igazolja:

• a szolgálati igazolvánnyal,• közalkalmazotti, köztisztviselői, kormánytisztviselői igazolványával (ennek hiányában munkáltatói igazolással),• a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok állományának tagja a részére rendszeresített igazolvánnyal,• a hallgatói állomány és a tanulói állomány diákigazolvánnyal,• a nyugdíjas és a szolgálati járandóságban részesülő a nyugdíjas szolgálati igazolványával,• a vasutas igényjogosult a vasúti arcképes menetkedvezményi igazolványával vagy munkáltatói igazolással,• a korábban honvédelmi, rendvédelmi vagy vasutas szervnél közalkalmazotti vagy köztisztviselői jogviszonyban álló nyugdíjas a volt munkáltató igazolásával• és minden esetben a TAJ kártyájával.

Az önkéntes védelmi tartalékos és az önkéntes müveleti tartalékos igényjogosultságát az MH központi adatfeldolgozó szerve által kiállított igazolással és a TAJ okmányával igazolja igényjogosultságát.

A hozzátartozói jogon igényjogosult igényjogosultságát a hozzátartozójának munkáltatója (nyugdíjas és szolgálati járandóságban részesülő esetén a nyugdíjas és a szolgálati járandóságban részesülő volt munkáltatója, annak jogutódja, vagy az MH központi adatfeldolgozó szerve) által kérelemre kiállított igazolással és a TAJ számát igazoló okmányával igazolja.

-    Aktív állomány a közeli hozzátartozói (házastárs vagy élettárs, egyeneságbeli rokon, örökbefogadott-, mostoha-, nevelt gyerek, örökbefogadó-, mostoha-, nevelőszülő, testvér) részére igényelhet hozzátartozói igazolást, amely 1 évig érvényes.

-    Nyugdíjas állomány a családtagjainak (házastárs/özvegy, eltartott gyermek, vagy olyan biztosított személy, akinek ellátására saját háztartásában kötelezett) igényelhet hozzátartozói igazolást, ami 3 évig érvényes.

A kivételes méltánylást érdemlő személy igényjogosultságát a HM által kiállított igazolással igazolja. Az igazolást a kérelem benyújtásától számított harminc napon belül kell kiállítani.

A hozzátartozói igényjogosultság fennállását tanúsító igazolást a saját jogú igényjogosult munkáltatója (nyugdíjas és szolgálati járandóságban részesülő esetén a nyugdíjas és a szolgálati járandóságban részesülő volt munkáltatója, annak jogutódja, vagy az MH központi adatfeldolgozó szerve) az egyes központosított egészségügyi szolgáltatók által nyújtott szolgáltatások igénybevételéről, valamint a külön meghatározott személyek tekintetében fennálló egészségügyi ellátás rendjéről szóló 175/2007. (VI.30.) Kormányrendelet melléklete szerinti formanyomtatvány kitöltésével állítja ki.A nyugdíjas és a szolgálati járandóságban részesülő igényjogosult családtagjának (házastárs, ill. özvegy, eltartott gyermek)  igazolása 3 évig, egyéb esetekben az igazolás egy évig érvényes. Az igényjogosult köteles a hozzátartozói (családtagi) igényjogosultság megszünését eredményező változást annak bekövetkezésétől számított 30 napon belül az igazolást kiállító szervnek bejelenteni. A bejelentést követően a kiállító szervnek az igazolást azonnal vissza kell vonnia.

A kiállító szerv évente január 31-éig tájékoztatja az MH EK-t az előző év december 31-éig kiadott és visszavont igazolások nyilvántartási (azonosító) számáról. A nem az Egészségbiztosítási Alap terhére igénybe vehető vizsgálatok esetében a saját jogú igényjogosultak

Az egyes központosított egészségügyi szolgáltatók által nyújtott szolgáltatások igénybevételéről, valamint a külön meghatározott személyek tekintetében fennálló egészségügyi ellátás rendjéről szóló , melynek értelmében a Honvédkórház területi ellátási kötelezettségén felül az igényjogosultak körébe a honvédelmi és a rendvédelmi szervek személyi állománya, a vasutas állomány, ezen szervezetekből nyugállományba helyezettek, illetve közeli hozzátartozóik, családtagjaik, valamint a védett személyek és jogszabály alapján állami vezetők  jogosultak  egészségügyi ellátásra.

Hivatkozás: honvedkorhaz.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.