2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató Győrben, a katonai életpálya-modell és az új illetményrendszer kidolgozásának helyzetéről

Hosz  |  2015. 01. 19., 09:42

 Az előadást megelőzően Bozsóki Attila alezredes az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnok-helyettese fogadta Bazsik Istvánt a Honvédszakszervezet alelnökét, valamint Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivőt…

A baráti hangvételü megbeszélésen alelnökünk kifejtette, hogy fegyveres szervek hivatásos állományú tagjaira vonatkozó új törvénytervezet még nem áll a rendelkezésünkre erről még folyamatosan tárgyalunk, így csak az egyeztetések során felmerült kérdésekről, valamint az életpálya-modell bevezetésére kiadott Kormányhatározat főbb tartalmi elemeiről tud tájékoztatást adni a rakétaezred állományának.

 Az előadáson nagy létszámban megjelent érdeklődőt Orbán Miklós őrnagy, a katonai szervezet alapszervezeti vezetője köszöntötte és bátorította a résztvevőket a felmerült kérdéseik felvetésére.

Bazsik István előadásában kiemelte, hogy a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjaira vonatkozó új szabályozás megalkotásával 2015. július 1-jétől megkezdődik az ezen a területen foglalkoztatottak több lépcsős bérfejlesztése, amelyet a tárgyévre vonatkoztatva Magyarország 2015. évi központi költségvetése tartalmaz. Emlékeztetett, hogy az új illetményrendszer a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonái tekintetében mindenkit érint és rendszerszinten összesen 50%-os bérfejlesztésre kerül sor öt évre elosztva. Ebből 2015. július 01-ei hatállyal átlag 30 %-os illetményemelés valósul meg, ezt követően az állomány tagjai – 2016. január 1-től – évente átlagosan 5-5 %-os mértékü emelésben részesülnek 2019. január 01-ig. Felhívta a figyelmet, hogy az új illetményrendszer egy további célja, hogy a jelenleg bonyolult pótlékrendszert egy átláthatóbb rendszer váltsa fel úgy, hogy egyidejüleg elismerje a munkakör értékét, a szolgálati tapasztalatot és a teljesítményt.

 A Kormányhatározattal kapcsolatban még felhívta a figyelmet a hivatásos és szerződéses katonai jogviszonyban foglalkoztatottak lakhatási támogatásának új rendszerére, amelyet 2015. december 31-ig, valamint a megtakarítás célú állami biztosítási rendszer kialakítására, amelyhez 2016. december 31-ig kell javaslattal élni a kormány irányába.

 Az előadás végén felmerült kérdésekre az egyeztetések során kialakított jelenlegi álláspontok alapján kapták meg a választ az érdeklődők.

Szöveg és fotó: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az utazás mindig élményekkel teli kaland, amikor végre kiszakadhatunk a mindennapok rutinjából és átadhatjuk magunkat a felfedezés örömének. A Budapest Airport számára épp ezért fontos, hogy a repülőtéri folyamatok mindenki számára stresszmentesek legyenek.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.