2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató Győrben, a katonai életpálya-modell és az új illetményrendszer kidolgozásának helyzetéről

Hosz  |  2015. 01. 19., 09:42

 Az előadást megelőzően Bozsóki Attila alezredes az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnok-helyettese fogadta Bazsik Istvánt a Honvédszakszervezet alelnökét, valamint Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivőt…

A baráti hangvételü megbeszélésen alelnökünk kifejtette, hogy fegyveres szervek hivatásos állományú tagjaira vonatkozó új törvénytervezet még nem áll a rendelkezésünkre erről még folyamatosan tárgyalunk, így csak az egyeztetések során felmerült kérdésekről, valamint az életpálya-modell bevezetésére kiadott Kormányhatározat főbb tartalmi elemeiről tud tájékoztatást adni a rakétaezred állományának.

 Az előadáson nagy létszámban megjelent érdeklődőt Orbán Miklós őrnagy, a katonai szervezet alapszervezeti vezetője köszöntötte és bátorította a résztvevőket a felmerült kérdéseik felvetésére.

Bazsik István előadásában kiemelte, hogy a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjaira vonatkozó új szabályozás megalkotásával 2015. július 1-jétől megkezdődik az ezen a területen foglalkoztatottak több lépcsős bérfejlesztése, amelyet a tárgyévre vonatkoztatva Magyarország 2015. évi központi költségvetése tartalmaz. Emlékeztetett, hogy az új illetményrendszer a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonái tekintetében mindenkit érint és rendszerszinten összesen 50%-os bérfejlesztésre kerül sor öt évre elosztva. Ebből 2015. július 01-ei hatállyal átlag 30 %-os illetményemelés valósul meg, ezt követően az állomány tagjai – 2016. január 1-től – évente átlagosan 5-5 %-os mértékü emelésben részesülnek 2019. január 01-ig. Felhívta a figyelmet, hogy az új illetményrendszer egy további célja, hogy a jelenleg bonyolult pótlékrendszert egy átláthatóbb rendszer váltsa fel úgy, hogy egyidejüleg elismerje a munkakör értékét, a szolgálati tapasztalatot és a teljesítményt.

 A Kormányhatározattal kapcsolatban még felhívta a figyelmet a hivatásos és szerződéses katonai jogviszonyban foglalkoztatottak lakhatási támogatásának új rendszerére, amelyet 2015. december 31-ig, valamint a megtakarítás célú állami biztosítási rendszer kialakítására, amelyhez 2016. december 31-ig kell javaslattal élni a kormány irányába.

 Az előadás végén felmerült kérdésekre az egyeztetések során kialakított jelenlegi álláspontok alapján kapták meg a választ az érdeklődők.

Szöveg és fotó: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.