2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi alakulatánál

Hosz  |  2015. 01. 20., 13:55

 A Honvédszakszervezet tisztségviselői tájékoztatót tartottak 2015. január 19-én Hódmezővásárhelyen az MH 5. Bocskai István Lövészdandár alakulatánál az új életpálya-modell bevezetéséről. Az érdeklődő szakszervezeti tagok Szendrei Zoltán alelnök és Jakubik András érdekképviseleti ügyvivő előadását hallgathatták meg, majd kérdéseket tettek fel…

A tájékoztatót Nagyfejeő Gábor alapszervezet vezető helyettes nyitotta meg, az előadók bemutatása után felkérte az alelnök urat az előadás megtartására. Kifejtette, hogy a katonai életpálya-modellhez új illetmény rendszer is kapcsolódik. Beszélt a három pillérről, amely az életpálya alapjait képezik: az új illetmény, közszolgálati biztosítási, és a lakhatás támogatási rendszerről.

 Az illetményfejlesztéssel kapcsolatosan hangsúlyozta, hogy már 2015 július 1-től bevezetésre kerül az első átalagos 30%-os emelés, melyet még négy éven keresztül 5% követ 2019. január 1-ig, mely összesen a katona állomány részére átlagosan 50%-os béremelést jelent a következő években.

Az életpálya bemutatása során kiemelte, hogy a vertikális életpálya mellett a tervek alapján lehetőség nyílik minden állomány részére a horizontális karrierre is. Az új illetmény összetétele is bemutatásra került, ami a következő elemekből tevődik majd össze: alapilletmény, honvédelmi szolgálati díj, illetmény pótlékok, és teljesítmény arányos juttatás.

 A tájékoztatóban elhangzott, hogy a Honvédszakszervezet elsősorban abban volt érdekelt, hogy az alapilletmények emelésére fektessenek nagyobb hangsúlyt és hogy a szolgálati idő elismerése nagymértékben emelkedjen. A tárgyalások során sikerült elérni, hogy a pótlékok nagy része megmaradjon, vagy beépüljön az alapilletménybe. A szerződéses katonák leszerelési segélye átalakul, a továbbiakban visszailleszkedési támogatás formájában kerül kifizetésre.

A 2015 évi költségvetésben a fenti emelés teljes fedezete rendelkezésre áll, a Honvédszakszervezet a közeljövőben írásban is megkapja az ezzel kapcsolatos törvénytervezeteket.

A tájékoztató további részében kérdéseket tehettek fel a legnagyobb alapszervezetünk tagjai, Szendrei Zoltán alelnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő a rendelkezésre álló információk alapján igyekeztek mindenki számára érdemi választ adni.

Szöveg: Szendrei ZoltánFotó: Nagyfejeő Gábor , Jakubik András

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Az elmúlt napokban a típus gyártására vonatkozóan kedvező híreket kapott az Eurofighter Typhoon gyártósora, hiszen Olaszország és Németország is vásárolna további példányokat.

  Háború Művészete magazin

Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.