2024. 06. 23.
Zoltán
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A katonai életpályamodell volt a fő témája a pápai állománygyűlésnek

Hosz  |  2015. 02. 12., 16:13

 2015. február 11-én Gangler László ezredes parancsnok az MH Pápa Bázisrepülőtér állománygyűlést tartott, amelyre meghívást kapott a katonai életpályamodellel kapcsolatban honvédszakszervezeti tárgyalások jelenlegi helyzetének ismertetésére Czövek János  a Honvédszakszervezet elnöke, Németh Nándor nyugat-magyarországi érdekvédelmi ügyvivő és Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező. …

 Az állománygyülés bevezetéseként Gangler László ezredes ismertette a  2015. július 01-től érvénybe lépő új katonai életpályamodell és a hozzá kapcsolódó illetményrendszer főbb elemeit.

 A parancsnoki tájékoztatóhoz kapcsolódott Czövek János Hosz elnök előadása, mely azt a tárgyalásos utat mutatta be, amely eredményeként a Magyar Honvédség teljes katonaállománya is részesévé válhatott az illetményemelésnek. Hangsúlyozta, hogy a katona állomány 12 évvel ezelőtt részesült béremelésben utoljára és az azóta eltelt időben a katonai érdekképviselet folyamatosan próbált tárgyalásos úton eredményt elérni ezen a területen.  Az új életpályamodell bevezetése pedig egy teljesen új humánstratégiára történő áttérést jelent, az ahhoz történő igazodás nagyon komoly alkalmazkodást követel meg valamennyi katonatársunktól. A Honvédszakszervezet folyamatosan részese annak a jogalkotási folyamatnak, mely az életpályamodell bevezetését szolgálja. A Hosz több hónapja gyüjti az előzetes munkáltatói irányelvek ismeretében azokat a javaslatokat, melyek a tagság és a személyi állomány köréből érkeztek. Az összegzett javaslatokat a szakszervezetünk február 05-én soron kívüli HÉF ülés keretében adta át Kun Szabó István vezérőrnagy helyettes államtitkárnak, a munkáltató képviselőjének. A jogszabályok szöveges változtatásáról folytatott további szakértői tárgyalások pedig jelenleg is folynak, ahol a Hosz tisztségviselői egyeztetik a beérkezett javaslatokat a Honvédelmi Minisztériumban.

 Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező előadásában hangsúlyozta, hogy a Hosz olyan érdekképviseleti tevékenységet végez, amelynek egyik jelentős eredménye az illetményemelés. Az elért eredmények teljesen természetesen a tagsági viszonytól függetlenül valamennyi katona kollégát érintik. Nagyon fontos azonban az, hogy a védelmi szektorban jelentős támogatással müködjön egy katonai érdekképviseleti szervezet, amely képes tárgyalásos úton megjeleníteni a munkavállalói érdekeket. A Hosz tagsággal pedig nagyon jelentős többlet kedvezmények és szolgáltatások érhetők el. Láris Ferencnél az MH Pápa Bázisrepülőtér Hosz alapszervezet vezetőjénél pedig mindenkinek lehetősége van csatlakozásával erősíteni a katonai munkavállalói érdekképviseletet.Az állománygyülés végén Czövek János Hosz elnök a feltett kérdésekre adott válaszokat.

Szöveg és fotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.