2017. 12. 11. hétfő
Árpád
: 314 Ft   : 266 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A katonai életpályamodell volt a fő témája a pápai állománygyűlésnek

Hosz  |  2015. 02. 12., 16:13

 2015. február 11-én Gangler László ezredes parancsnok az MH Pápa Bázisrepülőtér állománygyűlést tartott, amelyre meghívást kapott a katonai életpályamodellel kapcsolatban honvédszakszervezeti tárgyalások jelenlegi helyzetének ismertetésére Czövek János  a Honvédszakszervezet elnöke, Németh Nándor nyugat-magyarországi érdekvédelmi ügyvivő és Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező. …

 Az állománygyülés bevezetéseként Gangler László ezredes ismertette a  2015. július 01-től érvénybe lépő új katonai életpályamodell és a hozzá kapcsolódó illetményrendszer főbb elemeit.

 A parancsnoki tájékoztatóhoz kapcsolódott Czövek János Hosz elnök előadása, mely azt a tárgyalásos utat mutatta be, amely eredményeként a Magyar Honvédség teljes katonaállománya is részesévé válhatott az illetményemelésnek. Hangsúlyozta, hogy a katona állomány 12 évvel ezelőtt részesült béremelésben utoljára és az azóta eltelt időben a katonai érdekképviselet folyamatosan próbált tárgyalásos úton eredményt elérni ezen a területen.  Az új életpályamodell bevezetése pedig egy teljesen új humánstratégiára történő áttérést jelent, az ahhoz történő igazodás nagyon komoly alkalmazkodást követel meg valamennyi katonatársunktól. A Honvédszakszervezet folyamatosan részese annak a jogalkotási folyamatnak, mely az életpályamodell bevezetését szolgálja. A Hosz több hónapja gyüjti az előzetes munkáltatói irányelvek ismeretében azokat a javaslatokat, melyek a tagság és a személyi állomány köréből érkeztek. Az összegzett javaslatokat a szakszervezetünk február 05-én soron kívüli HÉF ülés keretében adta át Kun Szabó István vezérőrnagy helyettes államtitkárnak, a munkáltató képviselőjének. A jogszabályok szöveges változtatásáról folytatott további szakértői tárgyalások pedig jelenleg is folynak, ahol a Hosz tisztségviselői egyeztetik a beérkezett javaslatokat a Honvédelmi Minisztériumban.

 Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező előadásában hangsúlyozta, hogy a Hosz olyan érdekképviseleti tevékenységet végez, amelynek egyik jelentős eredménye az illetményemelés. Az elért eredmények teljesen természetesen a tagsági viszonytól függetlenül valamennyi katona kollégát érintik. Nagyon fontos azonban az, hogy a védelmi szektorban jelentős támogatással müködjön egy katonai érdekképviseleti szervezet, amely képes tárgyalásos úton megjeleníteni a munkavállalói érdekeket. A Hosz tagsággal pedig nagyon jelentős többlet kedvezmények és szolgáltatások érhetők el. Láris Ferencnél az MH Pápa Bázisrepülőtér Hosz alapszervezet vezetőjénél pedig mindenkinek lehetősége van csatlakozásával erősíteni a katonai munkavállalói érdekképviseletet.Az állománygyülés végén Czövek János Hosz elnök a feltett kérdésekre adott válaszokat.

Szöveg és fotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 20., 13:59
Még Karácsony előtt a teljes személyi állomány egységesen 45.000 forint utalványban részesül. A honvédelmi miniszter és az érdekképviseleti szervezetek között 2017. november 20-án megállapodás került aláírásra „a Magyar Honvédség személyi állománya 2018. évi egyes illetményjellegű és illetményen kívüli juttatásairól”.
2017. 10. 13., 11:33
A Honvédszakszervezet hagyományaihoz híven ez év végén 2017. december 09-én 15 órai kezdettel ismét megrendezi a Fővárosi Nagycirkuszban tartandó rendezvényét megköszönve ezzel Tagjainknak az egész éves munkát…
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017. 11. 28., 12:31
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A megújult szabályoknak köszönhetően minden eddiginél eseménydúsabbnak ígérkezik a Red Bull Air Race 2018-as versenysorozata Master és Challenger kategóriában egyaránt.

  Háború Művészete magazin

Új segítőkre lelt a Kecskeméti Szent László Lions Club a Durgó Tamás őrnagy vezette Bács-Kiskun megyei toborzó iroda katonái személyében, hisz mostantól több esetben közös programokon fognak együtt jótékonykodni.