2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 389 Ft   : 360 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A katonai életpályamodell volt a fő témája a pápai állománygyűlésnek

Hosz  |  2015. 02. 12., 16:13

 2015. február 11-én Gangler László ezredes parancsnok az MH Pápa Bázisrepülőtér állománygyűlést tartott, amelyre meghívást kapott a katonai életpályamodellel kapcsolatban honvédszakszervezeti tárgyalások jelenlegi helyzetének ismertetésére Czövek János  a Honvédszakszervezet elnöke, Németh Nándor nyugat-magyarországi érdekvédelmi ügyvivő és Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező. …

 Az állománygyülés bevezetéseként Gangler László ezredes ismertette a  2015. július 01-től érvénybe lépő új katonai életpályamodell és a hozzá kapcsolódó illetményrendszer főbb elemeit.

 A parancsnoki tájékoztatóhoz kapcsolódott Czövek János Hosz elnök előadása, mely azt a tárgyalásos utat mutatta be, amely eredményeként a Magyar Honvédség teljes katonaállománya is részesévé válhatott az illetményemelésnek. Hangsúlyozta, hogy a katona állomány 12 évvel ezelőtt részesült béremelésben utoljára és az azóta eltelt időben a katonai érdekképviselet folyamatosan próbált tárgyalásos úton eredményt elérni ezen a területen.  Az új életpályamodell bevezetése pedig egy teljesen új humánstratégiára történő áttérést jelent, az ahhoz történő igazodás nagyon komoly alkalmazkodást követel meg valamennyi katonatársunktól. A Honvédszakszervezet folyamatosan részese annak a jogalkotási folyamatnak, mely az életpályamodell bevezetését szolgálja. A Hosz több hónapja gyüjti az előzetes munkáltatói irányelvek ismeretében azokat a javaslatokat, melyek a tagság és a személyi állomány köréből érkeztek. Az összegzett javaslatokat a szakszervezetünk február 05-én soron kívüli HÉF ülés keretében adta át Kun Szabó István vezérőrnagy helyettes államtitkárnak, a munkáltató képviselőjének. A jogszabályok szöveges változtatásáról folytatott további szakértői tárgyalások pedig jelenleg is folynak, ahol a Hosz tisztségviselői egyeztetik a beérkezett javaslatokat a Honvédelmi Minisztériumban.

 Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező előadásában hangsúlyozta, hogy a Hosz olyan érdekképviseleti tevékenységet végez, amelynek egyik jelentős eredménye az illetményemelés. Az elért eredmények teljesen természetesen a tagsági viszonytól függetlenül valamennyi katona kollégát érintik. Nagyon fontos azonban az, hogy a védelmi szektorban jelentős támogatással müködjön egy katonai érdekképviseleti szervezet, amely képes tárgyalásos úton megjeleníteni a munkavállalói érdekeket. A Hosz tagsággal pedig nagyon jelentős többlet kedvezmények és szolgáltatások érhetők el. Láris Ferencnél az MH Pápa Bázisrepülőtér Hosz alapszervezet vezetőjénél pedig mindenkinek lehetősége van csatlakozásával erősíteni a katonai munkavállalói érdekképviseletet.Az állománygyülés végén Czövek János Hosz elnök a feltett kérdésekre adott válaszokat.

Szöveg és fotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.