2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Éves beszámoló taggyűlést tartott a Székesfehérvári nyugállományú alapszervezet

Hosz  |  2015. 02. 16., 16:03

A 2015.február 11-i beszámoló és költségvetést tervező taggyűlés előtt a megjelentek rögzítették, az adataikban beállt változásokat, pontosították a telefonos elérhetőségüket és e-mail címüket. A tagkártya érvényesítő matricák kiosztására az éves tagdíjbefizetéseket követően került sor.

Az alapszervezet vezetője Bálint Zoltán beszámolójában, a 2014-es évben végrehajtott közösségi munkáról, a szolgálati nyugdíjak ügyében született strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának döntéséről, valamint a járandóságos szekció megalakításának jogszabályi korlátairól tett említést. A 2015. évi program és pénzfelhasználási tervet ellenvetés nélkül fogadták el a taggyülés résztvevői.

A Honvédszakszervezet elnöksége képviseletében jelen volt a taggyülésen Sörös István a nyugállományú tagozat elnöke, aki elsősorban a tagjainknak járó életbiztosításban beállt változásokról, valamint a Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány tevékenységének átalakításáról adott tájékoztatót.

A rendezvényen alapszervezeti tagként jelen volt Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, aki az életpálya modell elemeiről, és a bevezetésének fontosabb időrendi állomásairól adott rövid áttekintést. Előadásában részletesen kitért az előmeneteli rendszer átalakításának elgondolására és az ehhez szorosan kapcsolódó illetményrendszer tartalmi elemeire.

A Honvédszakszervezet részéről a törvénytervezethez leadott módosító javaslatok ismertetésre kerültek. A rendezvény zárásaként lehetősége volt tagjainknak, hogy baráti beszélgetés keretében megvitassák az elhangzottakat, valamint felelevenítsék a régmúlt emlékeit.

szöveg és fotó: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.