2024. 02. 29. csütörtök
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Éves beszámoló taggyűlést tartott a Székesfehérvári nyugállományú alapszervezet

Hosz  |  2015. 02. 16., 16:03

A 2015.február 11-i beszámoló és költségvetést tervező taggyűlés előtt a megjelentek rögzítették, az adataikban beállt változásokat, pontosították a telefonos elérhetőségüket és e-mail címüket. A tagkártya érvényesítő matricák kiosztására az éves tagdíjbefizetéseket követően került sor.

Az alapszervezet vezetője Bálint Zoltán beszámolójában, a 2014-es évben végrehajtott közösségi munkáról, a szolgálati nyugdíjak ügyében született strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának döntéséről, valamint a járandóságos szekció megalakításának jogszabályi korlátairól tett említést. A 2015. évi program és pénzfelhasználási tervet ellenvetés nélkül fogadták el a taggyülés résztvevői.

A Honvédszakszervezet elnöksége képviseletében jelen volt a taggyülésen Sörös István a nyugállományú tagozat elnöke, aki elsősorban a tagjainknak járó életbiztosításban beállt változásokról, valamint a Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány tevékenységének átalakításáról adott tájékoztatót.

A rendezvényen alapszervezeti tagként jelen volt Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, aki az életpálya modell elemeiről, és a bevezetésének fontosabb időrendi állomásairól adott rövid áttekintést. Előadásában részletesen kitért az előmeneteli rendszer átalakításának elgondolására és az ehhez szorosan kapcsolódó illetményrendszer tartalmi elemeire.

A Honvédszakszervezet részéről a törvénytervezethez leadott módosító javaslatok ismertetésre kerültek. A rendezvény zárásaként lehetősége volt tagjainknak, hogy baráti beszélgetés keretében megvitassák az elhangzottakat, valamint felelevenítsék a régmúlt emlékeit.

szöveg és fotó: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.