2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 379 Ft   : 350 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Biztos, ami biztos!

Hosz  |  2015. 02. 20., 13:39

 A Szolnokon települt MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj kötelékében szolgáló katonák minden napjaira, aki azt mondja, hogy „mozgalmas” az közelít az igazsághoz, de a „különlegesen mozgalmas” talán jobban jellemzi a tevékenységüket. A zászlóalj állományának nagy része nemrég indult Koszovóba, a KFOR-12. váltásaként fél évre külszolgálatra. A helyőrségben maradt állományra sem mondhatjuk, hogy unatkozik, hiszen lövészet, az éjszakai ejtőernyős ugrás, a harcászati összekovácsolás és még sorolhatnánk az előttük álló megoldandó feladatokat…

 Ezeknek az embert próbáló feladatoknak a végrehajtásakor jelentkező biztonsági kockázatok csökkentéséhez kívánt hozzá járulni az alakulat Hosz alapszervezete, amikor úgy döntöttek a századok csoportvezetői, hogy a Hosz – SIGNAL Biztosító Zrt. együttmüködése alapján kiajánlott munkavállalói felelősségbiztosítást valamennyi itt szolgáló Hosz tagra megköti, költségeit pedig átvállalja. Az így befizetett díj fedezetet biztosít a gondatlan károkozásból bekövetkező kártérítési kötelezettség esetére például a gépjármüben, technikai és fegyverzetben okozott kár esetén. Szitó Zsolt a Hosz egyik helyi csoportvezetője elmondta, hogy mivel az alakulat közel 50%-a Hosz tag, ez a szolgáltatás jelentős segítség nem csak a tagoknak, de a katonai szervet napi tevékenységéhez is.  

Szöveg: Jakubik AndrásFotó: MH 25/88. KVZ

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

2023. december 2-án, szombaton került sor a Veszprém vármegyei Pápateszér községben Marjay Tamás huszár hadnagy emléktáblájának ünnepélyes avatására születésének 100. évfordulóján.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.