2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Biztos, ami biztos!

Hosz  |  2015. 02. 20., 13:39

 A Szolnokon települt MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj kötelékében szolgáló katonák minden napjaira, aki azt mondja, hogy „mozgalmas” az közelít az igazsághoz, de a „különlegesen mozgalmas” talán jobban jellemzi a tevékenységüket. A zászlóalj állományának nagy része nemrég indult Koszovóba, a KFOR-12. váltásaként fél évre külszolgálatra. A helyőrségben maradt állományra sem mondhatjuk, hogy unatkozik, hiszen lövészet, az éjszakai ejtőernyős ugrás, a harcászati összekovácsolás és még sorolhatnánk az előttük álló megoldandó feladatokat…

 Ezeknek az embert próbáló feladatoknak a végrehajtásakor jelentkező biztonsági kockázatok csökkentéséhez kívánt hozzá járulni az alakulat Hosz alapszervezete, amikor úgy döntöttek a századok csoportvezetői, hogy a Hosz – SIGNAL Biztosító Zrt. együttmüködése alapján kiajánlott munkavállalói felelősségbiztosítást valamennyi itt szolgáló Hosz tagra megköti, költségeit pedig átvállalja. Az így befizetett díj fedezetet biztosít a gondatlan károkozásból bekövetkező kártérítési kötelezettség esetére például a gépjármüben, technikai és fegyverzetben okozott kár esetén. Szitó Zsolt a Hosz egyik helyi csoportvezetője elmondta, hogy mivel az alakulat közel 50%-a Hosz tag, ez a szolgáltatás jelentős segítség nem csak a tagoknak, de a katonai szervet napi tevékenységéhez is.  

Szöveg: Jakubik AndrásFotó: MH 25/88. KVZ

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.

  Háború Művészete magazin

A francia hajóépítő óriásvállalat, a Naval Group 2022 második felében új programba kezdett. Mivel a cég vezetői szerint Franciaország jelentős lemaradásban van a dróntechnológia terén, ezért a Naval Group már csak profiljából adódóan is a személyzet nélküli felszíni hajók terén igyekszik vezető szerepet kivívni magának.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.