2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tárgyalás a honvédelmi miniszterrel a katonai életpályáról

Hosz  |  2015. 02. 26., 16:22

2015. február 26-án a Honvédszakszervezet elnöke a katonai életpályával kapcsolatos részletes szabályozásról konstruktív megbeszélést folytatott dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter Úrral. Czövek János elnök tájékoztatta a tárca vezetőjét a katonai életpályával kapcsolatosan a tagsággal történt beszélgetések alapján az alapszervezetektől beérkezett javaslatokról, véleményekről, valamint a túlszolgálattal kapcsolatos pénzbeli kifizetés lehetőségének igényéről…  

A szakszervezet elnöke tájékoztatta a miniszter urat, hogy a túlszolgálattal kapcsolatos pénzbeli kifizetéseket a jelentős létszámhiányok miatt javasolja fenntartani, mivel a szabadidőben történő megváltás a nagy leterheltség miatt a katonai szervezeteknél nem megoldható. Miniszter Úr elfogadva a javaslatot támogatólag terjeszti a kormány elé, várhatóan átmeneti 2-3 éves időtartamra a túlszolgálat pénzbeli kifizetésének lehetőségét.

A szakszervezet vezetője kérte továbbá miniszter Urat, hogy a kodifikáció során az esetlegesen még felmerülő javaslatokat szintén szíveskedjen mérlegelni és támogatni.

Szöveg: Czövek JánosFotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.