2018. 02. 25.
Géza
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökség döntése alapján 2015. május 14-én tartjuk a küldöttgyűlést

Hosz  |  2015. 03. 10., 13:48

 A Honvédszakszervezet elnöksége 2015. március 04-én tartotta ülését, ahol döntöttek többek között a 2015. május 14-i küldöttgyűlés összehívásáról és napirendjéről, a segélyezés folyósításának átmeneti rendjéről, az Alapszabály tervezetéről, az Üdültetési Szabályzat módosításáról, a 2014. évi leltározás végrehajtásáról, az érdekképviseleti továbbképzésekről, valamint az elnökség tájékoztatót hallgatott meg a katonai életpályamodellel kapcsolatos szakértői tárgyalásairól és a szakszervezet tavaszi rendezvényeiről…

Napirend előtt a Honvéd Egészségpénztár számlavezetőjénél kialakult helyzetről, valamint a pénztári tagokat érintő várható hatásairól kaptak tájékoztatást az elnökség tagjai. A Honvédszakszervezet vezető tisztségviselői a Honvédelmi Minisztériumban folytatott tárgyaláson kérték a tárcától, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel segítse a felmerült probléma mielőbbi megoldását. A Honvéd Egészségpénztárnál március 20-án rendkívüli közgyülésre kerül sor, amely remélhetőleg több kérdésre is megfelelő választ ad.

 Az elnök köszöntőszavai után a napirendi pontokat fogadta el az elnökség, majd a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója hangzott el.

Az elmúlt időszakban két HÉF ülés is, az első soron kívül a katonai életpályamodell bevezetésével kapcsolatban, a második a tervezett napirendek megtartásával került sor, melyről honlapunk is tájékoztatott.

A 2015. évi béren kívüli juttatásokkal kapcsolatos szakértői tárgyalások keretében a Honvédszakszervezet megfogalmazta saját igényeit, amelyek között a havi rendszeres EMC kártya egyenlegfeltöltés emelése, valamint a lakáshitel törlesztés munkáltatói támogatásának bevezetése szerepelt.

dr. Karakas Attila ügyvéd a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője beszámolt az elmúlt időszakban jogsegélyszolgálat által végzett tevékenységéről. Sörös István a nyugállományú tagozat elnöke tájékoztatta az elnökséget a 2015. február 25-i önkéntes tartalékos konferenciával kapcsolatban. Az elnökség a konferencián felmerült kérdések összegyüjtésére egy ideiglenes bizottságot hozott létre, melynek tagjai Sörös István, Dr. Hajós Dezső és Lippai Csaba lettek. Kérjük az önkéntes tartalékos tagjainkat, hogy javaslataikkal, véleményeikkel a bizottság tagjait keressék.

Az aktuális tájékoztató után az elnökség elfogadta az előző ülés jegyzőkönyvét.

 Czövek János első napirendként a katonai életpályamodellel kapcsolatos szakértői tájékoztatókról számolt be. Az elnökség megtárgyalta a Hjt. módosítás tervezetéhez beérkezett alapszervezeti javaslatokat, és elfogadta a felterjesztésre kerülő módosításokat.  Második napirendben tárgyalta a segélyezés folyósításának átmeneti rendjét. A temetési segélykérelmeket továbbra is a temetési segélykérő nyomtatványon az elhalálozott halotti anyakönyvi kivonatának másolatával együtt a központi irodába kell megküldeni. A temetési segély összege a köztisztviselői illetményalappal azonos. A kifizetésre a beérkezett kérelmek elbírálása után kerül sor.

 A Fővárosi Törvényszék jogerős végzése a Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Alapítvány közhasznúságát ideiglenesen felfüggesztette, ezért a szociális segélyezést a további intézkedésig az elnökség is felfüggesztette. Szekeres István elnök szóbeli tájékoztatása alapján a 2014. július 01-e után kifizetett szociális segélyek kapcsán felmerült adót az Alapítvány teljes mértékben megtéríti.

 Az eddig beérkezett segélykérő lapokkal kapcsolatban az alapszervezeti vezetők és a segélykérők is személyesen megkapják a tájékoztatást. A szociálisan rászoruló tagjaink további felmerülő kérdéseire Szendrei Zoltán alelnök és az alapszervezeti vezetők tudnak majd válaszolni.

A Honvédszakszervezet elnöksége határozott arról, hogy a következő küldöttgyülését 2015. május 14-én tartja Budapesten, a HM II. Objektumában. A meghívót és tervezett napirendeket a honlapon olvashatják az érdeklődők. A tervezett napirendek között szerepel többek között a Hosz 2014. évi zárszámadás és számviteli beszámoló, az Alapszabály módosítása és egyéb küldöttgyülési határozatok.

A küldöttgyülés előtti érdekképviseleti ülésekre április 28-án a Hosz Központi Irodájában kerül sor, melyen megtárgyalásra kerülnek a küldöttgyülés dokumentumai.

Az elnökség megtárgyalta a Szabályzatszerkesztő Bizottság által beterjesztett Alapszabály módosítást. A javaslatban néhány szövegszerü módosítást tett, az Alapszabály módosítást vitára alkalmasnak találta és döntött arról is, hogy 2015. március 10-i Szabályzatszerkesztő Bizottsági ülés után a tervezet újból megküldésre kerüljön a tisztségviselők részére.

A Hosz kezelésében lévő üdülő helyzetéről és az Üdültetési Szabályzat módosításáról is döntött az elnökség. Bódis Sándor az Egység 2002 Kft. ügyvezetője tájékoztatta a döntéshozókat, hogy a megváltozott üdülési igényekhez igazodik az új turnusrendszer, 3 éjszaka/4 napos turnusok kerülnek rögzítésre a Szabályzatban. Az árak megállapítására a hajdúszoboszlói hasonló apartmanok árainak figyelembevételével történt, ezért várhatóan a Hosz apartmanjai 2015. évben is teltházzal fognak müködik majd. A beterjesztett Üdülési Szabályzat módosítását az elnökség egyhangúlag elfogadta. Várjuk Tagjaink jelentkezését a honlapon is szereplő megrendelőlapon saját, valamint a fegyveres és rendvédelmi szféra szakszervezeteinek üdülőibe.

 Szendrei Zoltán tájékoztatott a Honvédszakszervezet tavaszi rendezvényeiről, a 2015. május 1-i budapesti majálisról, a június 27-i hódmezővásárhelyi kalandparkról, a július 04-i tatabányai és ceglédi aquaparkban megrendezésre kerülő fürdőnapokról. A 2015 júliusában Hódmezővásárhelyen megrendezendő országos horgászversenyről, a nevezés rendjéről, valamint lebonyolításáról későbbiekben tájékoztatjuk az alapszervezeti vezetőket és a tagságot.

Az alapszervezetek a központi rendezvényeken kívül megtartják a már hagyományos családi napjaikat, horgászversenyeiket és egyéb közösségi rendezvényeiket.Szendrei Zoltán alelnök beszámolt a Leltározási Bizottság tevékenységéről.  Az elnökség megállapította, hogy a Bizottság elvégezte feladatát a  beterjesztett 2014. év végi leltározási jegyzőkönyvet az elnökség egyhangúlag elfogadta.Az elnökség legközelebb 2015. május 05-én ülésezik.

Szöveg: Czövek JánosFotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Románia védelmi minisztere, Mihai Fifor a napokban számolt be arról, hogy meglévő 16 darabos F-16-os flottájukat kiegészítenék 4 példánnyal, a jövőbeli terv pedig további 36 Falcon beszerzése.

  Háború Művészete magazin

Továbbra sincs megfelelő állapotban a német hadsereg (Bundeswehr), a felszerelésben és a személyi állományban is hiányosságok mutatkoznak, illetve sok katona túlterhelt.