2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökség döntése alapján 2015. május 14-én tartjuk a küldöttgyűlést

Hosz  |  2015. 03. 10., 13:48

 A Honvédszakszervezet elnöksége 2015. március 04-én tartotta ülését, ahol döntöttek többek között a 2015. május 14-i küldöttgyűlés összehívásáról és napirendjéről, a segélyezés folyósításának átmeneti rendjéről, az Alapszabály tervezetéről, az Üdültetési Szabályzat módosításáról, a 2014. évi leltározás végrehajtásáról, az érdekképviseleti továbbképzésekről, valamint az elnökség tájékoztatót hallgatott meg a katonai életpályamodellel kapcsolatos szakértői tárgyalásairól és a szakszervezet tavaszi rendezvényeiről…

Napirend előtt a Honvéd Egészségpénztár számlavezetőjénél kialakult helyzetről, valamint a pénztári tagokat érintő várható hatásairól kaptak tájékoztatást az elnökség tagjai. A Honvédszakszervezet vezető tisztségviselői a Honvédelmi Minisztériumban folytatott tárgyaláson kérték a tárcától, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel segítse a felmerült probléma mielőbbi megoldását. A Honvéd Egészségpénztárnál március 20-án rendkívüli közgyülésre kerül sor, amely remélhetőleg több kérdésre is megfelelő választ ad.

 Az elnök köszöntőszavai után a napirendi pontokat fogadta el az elnökség, majd a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója hangzott el.

Az elmúlt időszakban két HÉF ülés is, az első soron kívül a katonai életpályamodell bevezetésével kapcsolatban, a második a tervezett napirendek megtartásával került sor, melyről honlapunk is tájékoztatott.

A 2015. évi béren kívüli juttatásokkal kapcsolatos szakértői tárgyalások keretében a Honvédszakszervezet megfogalmazta saját igényeit, amelyek között a havi rendszeres EMC kártya egyenlegfeltöltés emelése, valamint a lakáshitel törlesztés munkáltatói támogatásának bevezetése szerepelt.

dr. Karakas Attila ügyvéd a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője beszámolt az elmúlt időszakban jogsegélyszolgálat által végzett tevékenységéről. Sörös István a nyugállományú tagozat elnöke tájékoztatta az elnökséget a 2015. február 25-i önkéntes tartalékos konferenciával kapcsolatban. Az elnökség a konferencián felmerült kérdések összegyüjtésére egy ideiglenes bizottságot hozott létre, melynek tagjai Sörös István, Dr. Hajós Dezső és Lippai Csaba lettek. Kérjük az önkéntes tartalékos tagjainkat, hogy javaslataikkal, véleményeikkel a bizottság tagjait keressék.

Az aktuális tájékoztató után az elnökség elfogadta az előző ülés jegyzőkönyvét.

 Czövek János első napirendként a katonai életpályamodellel kapcsolatos szakértői tájékoztatókról számolt be. Az elnökség megtárgyalta a Hjt. módosítás tervezetéhez beérkezett alapszervezeti javaslatokat, és elfogadta a felterjesztésre kerülő módosításokat.  Második napirendben tárgyalta a segélyezés folyósításának átmeneti rendjét. A temetési segélykérelmeket továbbra is a temetési segélykérő nyomtatványon az elhalálozott halotti anyakönyvi kivonatának másolatával együtt a központi irodába kell megküldeni. A temetési segély összege a köztisztviselői illetményalappal azonos. A kifizetésre a beérkezett kérelmek elbírálása után kerül sor.

 A Fővárosi Törvényszék jogerős végzése a Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Alapítvány közhasznúságát ideiglenesen felfüggesztette, ezért a szociális segélyezést a további intézkedésig az elnökség is felfüggesztette. Szekeres István elnök szóbeli tájékoztatása alapján a 2014. július 01-e után kifizetett szociális segélyek kapcsán felmerült adót az Alapítvány teljes mértékben megtéríti.

 Az eddig beérkezett segélykérő lapokkal kapcsolatban az alapszervezeti vezetők és a segélykérők is személyesen megkapják a tájékoztatást. A szociálisan rászoruló tagjaink további felmerülő kérdéseire Szendrei Zoltán alelnök és az alapszervezeti vezetők tudnak majd válaszolni.

A Honvédszakszervezet elnöksége határozott arról, hogy a következő küldöttgyülését 2015. május 14-én tartja Budapesten, a HM II. Objektumában. A meghívót és tervezett napirendeket a honlapon olvashatják az érdeklődők. A tervezett napirendek között szerepel többek között a Hosz 2014. évi zárszámadás és számviteli beszámoló, az Alapszabály módosítása és egyéb küldöttgyülési határozatok.

A küldöttgyülés előtti érdekképviseleti ülésekre április 28-án a Hosz Központi Irodájában kerül sor, melyen megtárgyalásra kerülnek a küldöttgyülés dokumentumai.

Az elnökség megtárgyalta a Szabályzatszerkesztő Bizottság által beterjesztett Alapszabály módosítást. A javaslatban néhány szövegszerü módosítást tett, az Alapszabály módosítást vitára alkalmasnak találta és döntött arról is, hogy 2015. március 10-i Szabályzatszerkesztő Bizottsági ülés után a tervezet újból megküldésre kerüljön a tisztségviselők részére.

A Hosz kezelésében lévő üdülő helyzetéről és az Üdültetési Szabályzat módosításáról is döntött az elnökség. Bódis Sándor az Egység 2002 Kft. ügyvezetője tájékoztatta a döntéshozókat, hogy a megváltozott üdülési igényekhez igazodik az új turnusrendszer, 3 éjszaka/4 napos turnusok kerülnek rögzítésre a Szabályzatban. Az árak megállapítására a hajdúszoboszlói hasonló apartmanok árainak figyelembevételével történt, ezért várhatóan a Hosz apartmanjai 2015. évben is teltházzal fognak müködik majd. A beterjesztett Üdülési Szabályzat módosítását az elnökség egyhangúlag elfogadta. Várjuk Tagjaink jelentkezését a honlapon is szereplő megrendelőlapon saját, valamint a fegyveres és rendvédelmi szféra szakszervezeteinek üdülőibe.

 Szendrei Zoltán tájékoztatott a Honvédszakszervezet tavaszi rendezvényeiről, a 2015. május 1-i budapesti majálisról, a június 27-i hódmezővásárhelyi kalandparkról, a július 04-i tatabányai és ceglédi aquaparkban megrendezésre kerülő fürdőnapokról. A 2015 júliusában Hódmezővásárhelyen megrendezendő országos horgászversenyről, a nevezés rendjéről, valamint lebonyolításáról későbbiekben tájékoztatjuk az alapszervezeti vezetőket és a tagságot.

Az alapszervezetek a központi rendezvényeken kívül megtartják a már hagyományos családi napjaikat, horgászversenyeiket és egyéb közösségi rendezvényeiket.Szendrei Zoltán alelnök beszámolt a Leltározási Bizottság tevékenységéről.  Az elnökség megállapította, hogy a Bizottság elvégezte feladatát a  beterjesztett 2014. év végi leltározási jegyzőkönyvet az elnökség egyhangúlag elfogadta.Az elnökség legközelebb 2015. május 05-én ülésezik.

Szöveg: Czövek JánosFotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.