2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökség döntése alapján 2015. május 14-én tartjuk a küldöttgyűlést

Hosz  |  2015. 03. 10., 13:48

 A Honvédszakszervezet elnöksége 2015. március 04-én tartotta ülését, ahol döntöttek többek között a 2015. május 14-i küldöttgyűlés összehívásáról és napirendjéről, a segélyezés folyósításának átmeneti rendjéről, az Alapszabály tervezetéről, az Üdültetési Szabályzat módosításáról, a 2014. évi leltározás végrehajtásáról, az érdekképviseleti továbbképzésekről, valamint az elnökség tájékoztatót hallgatott meg a katonai életpályamodellel kapcsolatos szakértői tárgyalásairól és a szakszervezet tavaszi rendezvényeiről…

Napirend előtt a Honvéd Egészségpénztár számlavezetőjénél kialakult helyzetről, valamint a pénztári tagokat érintő várható hatásairól kaptak tájékoztatást az elnökség tagjai. A Honvédszakszervezet vezető tisztségviselői a Honvédelmi Minisztériumban folytatott tárgyaláson kérték a tárcától, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel segítse a felmerült probléma mielőbbi megoldását. A Honvéd Egészségpénztárnál március 20-án rendkívüli közgyülésre kerül sor, amely remélhetőleg több kérdésre is megfelelő választ ad.

 Az elnök köszöntőszavai után a napirendi pontokat fogadta el az elnökség, majd a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója hangzott el.

Az elmúlt időszakban két HÉF ülés is, az első soron kívül a katonai életpályamodell bevezetésével kapcsolatban, a második a tervezett napirendek megtartásával került sor, melyről honlapunk is tájékoztatott.

A 2015. évi béren kívüli juttatásokkal kapcsolatos szakértői tárgyalások keretében a Honvédszakszervezet megfogalmazta saját igényeit, amelyek között a havi rendszeres EMC kártya egyenlegfeltöltés emelése, valamint a lakáshitel törlesztés munkáltatói támogatásának bevezetése szerepelt.

dr. Karakas Attila ügyvéd a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője beszámolt az elmúlt időszakban jogsegélyszolgálat által végzett tevékenységéről. Sörös István a nyugállományú tagozat elnöke tájékoztatta az elnökséget a 2015. február 25-i önkéntes tartalékos konferenciával kapcsolatban. Az elnökség a konferencián felmerült kérdések összegyüjtésére egy ideiglenes bizottságot hozott létre, melynek tagjai Sörös István, Dr. Hajós Dezső és Lippai Csaba lettek. Kérjük az önkéntes tartalékos tagjainkat, hogy javaslataikkal, véleményeikkel a bizottság tagjait keressék.

Az aktuális tájékoztató után az elnökség elfogadta az előző ülés jegyzőkönyvét.

 Czövek János első napirendként a katonai életpályamodellel kapcsolatos szakértői tájékoztatókról számolt be. Az elnökség megtárgyalta a Hjt. módosítás tervezetéhez beérkezett alapszervezeti javaslatokat, és elfogadta a felterjesztésre kerülő módosításokat.  Második napirendben tárgyalta a segélyezés folyósításának átmeneti rendjét. A temetési segélykérelmeket továbbra is a temetési segélykérő nyomtatványon az elhalálozott halotti anyakönyvi kivonatának másolatával együtt a központi irodába kell megküldeni. A temetési segély összege a köztisztviselői illetményalappal azonos. A kifizetésre a beérkezett kérelmek elbírálása után kerül sor.

 A Fővárosi Törvényszék jogerős végzése a Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Alapítvány közhasznúságát ideiglenesen felfüggesztette, ezért a szociális segélyezést a további intézkedésig az elnökség is felfüggesztette. Szekeres István elnök szóbeli tájékoztatása alapján a 2014. július 01-e után kifizetett szociális segélyek kapcsán felmerült adót az Alapítvány teljes mértékben megtéríti.

 Az eddig beérkezett segélykérő lapokkal kapcsolatban az alapszervezeti vezetők és a segélykérők is személyesen megkapják a tájékoztatást. A szociálisan rászoruló tagjaink további felmerülő kérdéseire Szendrei Zoltán alelnök és az alapszervezeti vezetők tudnak majd válaszolni.

A Honvédszakszervezet elnöksége határozott arról, hogy a következő küldöttgyülését 2015. május 14-én tartja Budapesten, a HM II. Objektumában. A meghívót és tervezett napirendeket a honlapon olvashatják az érdeklődők. A tervezett napirendek között szerepel többek között a Hosz 2014. évi zárszámadás és számviteli beszámoló, az Alapszabály módosítása és egyéb küldöttgyülési határozatok.

A küldöttgyülés előtti érdekképviseleti ülésekre április 28-án a Hosz Központi Irodájában kerül sor, melyen megtárgyalásra kerülnek a küldöttgyülés dokumentumai.

Az elnökség megtárgyalta a Szabályzatszerkesztő Bizottság által beterjesztett Alapszabály módosítást. A javaslatban néhány szövegszerü módosítást tett, az Alapszabály módosítást vitára alkalmasnak találta és döntött arról is, hogy 2015. március 10-i Szabályzatszerkesztő Bizottsági ülés után a tervezet újból megküldésre kerüljön a tisztségviselők részére.

A Hosz kezelésében lévő üdülő helyzetéről és az Üdültetési Szabályzat módosításáról is döntött az elnökség. Bódis Sándor az Egység 2002 Kft. ügyvezetője tájékoztatta a döntéshozókat, hogy a megváltozott üdülési igényekhez igazodik az új turnusrendszer, 3 éjszaka/4 napos turnusok kerülnek rögzítésre a Szabályzatban. Az árak megállapítására a hajdúszoboszlói hasonló apartmanok árainak figyelembevételével történt, ezért várhatóan a Hosz apartmanjai 2015. évben is teltházzal fognak müködik majd. A beterjesztett Üdülési Szabályzat módosítását az elnökség egyhangúlag elfogadta. Várjuk Tagjaink jelentkezését a honlapon is szereplő megrendelőlapon saját, valamint a fegyveres és rendvédelmi szféra szakszervezeteinek üdülőibe.

 Szendrei Zoltán tájékoztatott a Honvédszakszervezet tavaszi rendezvényeiről, a 2015. május 1-i budapesti majálisról, a június 27-i hódmezővásárhelyi kalandparkról, a július 04-i tatabányai és ceglédi aquaparkban megrendezésre kerülő fürdőnapokról. A 2015 júliusában Hódmezővásárhelyen megrendezendő országos horgászversenyről, a nevezés rendjéről, valamint lebonyolításáról későbbiekben tájékoztatjuk az alapszervezeti vezetőket és a tagságot.

Az alapszervezetek a központi rendezvényeken kívül megtartják a már hagyományos családi napjaikat, horgászversenyeiket és egyéb közösségi rendezvényeiket.Szendrei Zoltán alelnök beszámolt a Leltározási Bizottság tevékenységéről.  Az elnökség megállapította, hogy a Bizottság elvégezte feladatát a  beterjesztett 2014. év végi leltározási jegyzőkönyvet az elnökség egyhangúlag elfogadta.Az elnökség legközelebb 2015. május 05-én ülésezik.

Szöveg: Czövek JánosFotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.