2024. 05. 28. kedd
Csanád, Emil
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Számos programból válogathatunk március 15-én

Hosz  |  2015. 03. 11., 08:47

Sajtótájékoztatón ismertette a március 15-i rendezvénysorozat részletes forgatókönyvét Kun Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára március 10-én, kedden Budapesten, a Nemzeti Múzeumban…

A sajtótájékoztatón Kun Szabó István beszámolt arról is, hogy a rendezvényeket − az elmúlt évek szokásainak megfelelően − egy operatív törzs felügyeli, biztosítja majd. Ennek munkájában részt vesz a Budapesti Közlekedési Központ a Budapesti Rendőr-főkapitányság, az Országos Mentőszolgálat, az Országos Meteorológiai Szolgálat, valamint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is.

Varga László, az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelző osztályának vezetője kiemelte: az ünnep alatt a sokéves átlaghoz hasonló időjárás várható. Vasárnapra felszakadozik a felhőzet, így nem kell egész napos csapadékra számítani, és a két évvel ezelőttihez hasonló extrém körülményekre sem kell készülni.

Dr. Ivády Nóra, a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal főigazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy a Várban ingyenes családi programok várják az érdeklődőket. A Budapesti Történeti Múzeumban egész nap tartanak foglalkozásokat, a látogatók megismerhetik például a Lánchíd építésének történetét. A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban egész nap tart a Forradalmi forgatag, a Magyar Országos Levéltár pedig kalandos időutazásra invitálja az érdeklődőket.

Tóthné Mogyorósi Nóra, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Koordinációs Főosztályának osztályvezetője arról beszélt, hogy a KLIK és a Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal együttmüködésének köszönhetően diákcsoportok is részt vesznek majd a rendezvényeken, akik immár negyedik alkalommal ismerkedhetnek meg a múlttal rendhagyó történelemórák keretében.

Szente Vajk, színész, rendező, müsorvezető, a Madách Színház tagja A mi március 15-énk címü programot mutatta be. Kiemelte: eddig országszerte több mint 400 önkormányzat jelezte, hogy vasárnap délután 3 órakor valamely közterületen elszavalják a Nemzeti dalt.

Bajnai Zsolt, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkárának kommunikációs vezetője elmondta, hetven év után először lesz látogatható Táncsics Mihály börtöne, és ebben a formában utoljára is, hiszen a nemzeti ünnep után a Hauszmann-terv keretében régészeti munkálatok kezdődnek az épületben.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

2018 után újra hazánk ad otthont a Nemzetközi Katonai Sporttanács által szervezett 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokságnak – jelentette be dr. Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár dandárparancsnoka a Szolnok-Szandaszőlős Sportrepülőtéren tartott sajtótájékoztatón, május 24-én, pénteken.

  Háború Művészete magazin

Megvan a következő magyar űrhajós! Kapu Tibor lehet az a magyar, aki a világűrbe mehet - jelentette be közösségi oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A Magyar Honvédség nagy szerepet vállalt az űrhajósok felkészítésében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.