2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évértékelés az MH HKNYP-n

Hosz  |  2015. 03. 17., 16:10

 Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) értékelő és feladatszabó állománygyűlését a Honvédelmi Minisztérium Lehel úti objektumában február 25-én, szerdán tartották. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte az állománygyűlésen…

 Az állománygyülésen Vanyur Tibor ezredes, az MH HKNYP parancsnoka beszélt az országos szintü szervezet széleskörü feladatairól, elért eredményeiről, az Önkéntes Tartalékos Rendszer fejlesztéséről, a katonai igazgatás müködésének megújításáról és a Feltöltés 2014 gyakorlatról. „Az alakulat a 2014-es évben a szerződéses legénységi állomány toborzására helyezte a hangsúlyt, melynek eredményeképpen több legénységi állományú katonát adtunk át a Magyar Honvédségnek, mint az előző években.”- fogalmazott a parancsnok.

A 2015 feladatairól szólva Vanyur ezredes elmondta, hogy megkezdődik az önkéntes védelmi tartalékosok 25 napos tartalékos alapkiképzése, valamint folytatódik az Ügyfélszolgálati Rendszer (ÜSZR) fejlesztése, amely hosszútávon megkönnyítheti a tartalékosok, a munkáltatók és a katonai igazgatási szakemberek közötti kapcsolattartást, ügyintézést. Kiemelkedő feladat lesz többek között az Önkéntes Tartalékos Konferencia és a NATO Nemzeti Tartalék Erők Tanácsa tavaszi, törzstiszti értekezlet budapesti megrendezése is.

 Dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnök-helyettese az alakulat parancsnokának értékelő beszédét követően elmondta, hogy a parancsnok a realitások talaján álló, korrekt értékelést adott a szervezet munkájáról, majd tolmácsolta dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke elismerését a végrehajtott feladatok vonatkozásában, ám kifejtette, hogy „mindent lehet még jobban csinálni, mint ahogy azt tegnap tettük.” Felhívta a figyelmet az ügyfélszolgálati kommunikáció fontosságára és pozitívumként említette, hogy a szervezet vezetése és állománya keresik az új megoldásokat, lehetőségeket, amely megmutatkozik az elvégzett munka minőségén is. 

 Az állománygyülés végén az MH HKNYP parancsnoka által adományozott elismerések átadására is sor került: Tanácsos-i címet kapott Bárány Sándor közalkalmazott, Kispajzs emléktárgyat kapott Rácz Károly őrnagy, Emlékplakettet kaptak: Németh Andor őrnagy, Vámosi Józsefné törzszászlós és Gergely Zsolt zászlós. Oklevelet kapott Veisz Tibor őrnagy, Pontyik Pál százados, Serb Józsefné törzszászlós, Kohutné Janovics Szilvia zászlós, Gyürüsi Sándor törzszászlós, Talabér László zászlós, Parádi Gyöngyi főtörzsőrmester, Bognár Anikó közalkalmazott, Szentmiklósi Jánosné közalkalmazott, Berki Péterné közalkalmazott, Szabó Jánosné közalkalmazott és Csókásné Villám Dóra közalkalmazott. Az MH HKNYP parancsnoka a 2014. évben végzett eredményes munkájuk elismeréseként „Az év alegysége„ címet adományozta a Bélyegzőkészítő és Ellátó Osztály állományának. Az eredményes együttmüködés elismeréseként „Együttmüködésért–díj” került átadásra az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár és a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. részére.

 Forrás: hknyp.hu 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.