2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évértékelés az MH HKNYP-n

Hosz  |  2015. 03. 17., 16:10

 Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) értékelő és feladatszabó állománygyűlését a Honvédelmi Minisztérium Lehel úti objektumában február 25-én, szerdán tartották. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte az állománygyűlésen…

 Az állománygyülésen Vanyur Tibor ezredes, az MH HKNYP parancsnoka beszélt az országos szintü szervezet széleskörü feladatairól, elért eredményeiről, az Önkéntes Tartalékos Rendszer fejlesztéséről, a katonai igazgatás müködésének megújításáról és a Feltöltés 2014 gyakorlatról. „Az alakulat a 2014-es évben a szerződéses legénységi állomány toborzására helyezte a hangsúlyt, melynek eredményeképpen több legénységi állományú katonát adtunk át a Magyar Honvédségnek, mint az előző években.”- fogalmazott a parancsnok.

A 2015 feladatairól szólva Vanyur ezredes elmondta, hogy megkezdődik az önkéntes védelmi tartalékosok 25 napos tartalékos alapkiképzése, valamint folytatódik az Ügyfélszolgálati Rendszer (ÜSZR) fejlesztése, amely hosszútávon megkönnyítheti a tartalékosok, a munkáltatók és a katonai igazgatási szakemberek közötti kapcsolattartást, ügyintézést. Kiemelkedő feladat lesz többek között az Önkéntes Tartalékos Konferencia és a NATO Nemzeti Tartalék Erők Tanácsa tavaszi, törzstiszti értekezlet budapesti megrendezése is.

 Dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnök-helyettese az alakulat parancsnokának értékelő beszédét követően elmondta, hogy a parancsnok a realitások talaján álló, korrekt értékelést adott a szervezet munkájáról, majd tolmácsolta dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke elismerését a végrehajtott feladatok vonatkozásában, ám kifejtette, hogy „mindent lehet még jobban csinálni, mint ahogy azt tegnap tettük.” Felhívta a figyelmet az ügyfélszolgálati kommunikáció fontosságára és pozitívumként említette, hogy a szervezet vezetése és állománya keresik az új megoldásokat, lehetőségeket, amely megmutatkozik az elvégzett munka minőségén is. 

 Az állománygyülés végén az MH HKNYP parancsnoka által adományozott elismerések átadására is sor került: Tanácsos-i címet kapott Bárány Sándor közalkalmazott, Kispajzs emléktárgyat kapott Rácz Károly őrnagy, Emlékplakettet kaptak: Németh Andor őrnagy, Vámosi Józsefné törzszászlós és Gergely Zsolt zászlós. Oklevelet kapott Veisz Tibor őrnagy, Pontyik Pál százados, Serb Józsefné törzszászlós, Kohutné Janovics Szilvia zászlós, Gyürüsi Sándor törzszászlós, Talabér László zászlós, Parádi Gyöngyi főtörzsőrmester, Bognár Anikó közalkalmazott, Szentmiklósi Jánosné közalkalmazott, Berki Péterné közalkalmazott, Szabó Jánosné közalkalmazott és Csókásné Villám Dóra közalkalmazott. Az MH HKNYP parancsnoka a 2014. évben végzett eredményes munkájuk elismeréseként „Az év alegysége„ címet adományozta a Bélyegzőkészítő és Ellátó Osztály állományának. Az eredményes együttmüködés elismeréseként „Együttmüködésért–díj” került átadásra az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár és a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. részére.

 Forrás: hknyp.hu 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

Újabb mérföldkövet jelentő esemény a Szlovák Légierő F-16-os beszerzési programjában: 2023. szeptember 29-én repült az első, szlovák részre készült F-16V.

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.