2018. 01. 23. kedd
Rajmund, Zelma
: 310 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évértékelés az MH HKNYP-n

Hosz  |  2015. 03. 17., 16:10

 Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) értékelő és feladatszabó állománygyűlését a Honvédelmi Minisztérium Lehel úti objektumában február 25-én, szerdán tartották. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte az állománygyűlésen…

 Az állománygyülésen Vanyur Tibor ezredes, az MH HKNYP parancsnoka beszélt az országos szintü szervezet széleskörü feladatairól, elért eredményeiről, az Önkéntes Tartalékos Rendszer fejlesztéséről, a katonai igazgatás müködésének megújításáról és a Feltöltés 2014 gyakorlatról. „Az alakulat a 2014-es évben a szerződéses legénységi állomány toborzására helyezte a hangsúlyt, melynek eredményeképpen több legénységi állományú katonát adtunk át a Magyar Honvédségnek, mint az előző években.”- fogalmazott a parancsnok.

A 2015 feladatairól szólva Vanyur ezredes elmondta, hogy megkezdődik az önkéntes védelmi tartalékosok 25 napos tartalékos alapkiképzése, valamint folytatódik az Ügyfélszolgálati Rendszer (ÜSZR) fejlesztése, amely hosszútávon megkönnyítheti a tartalékosok, a munkáltatók és a katonai igazgatási szakemberek közötti kapcsolattartást, ügyintézést. Kiemelkedő feladat lesz többek között az Önkéntes Tartalékos Konferencia és a NATO Nemzeti Tartalék Erők Tanácsa tavaszi, törzstiszti értekezlet budapesti megrendezése is.

 Dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnök-helyettese az alakulat parancsnokának értékelő beszédét követően elmondta, hogy a parancsnok a realitások talaján álló, korrekt értékelést adott a szervezet munkájáról, majd tolmácsolta dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke elismerését a végrehajtott feladatok vonatkozásában, ám kifejtette, hogy „mindent lehet még jobban csinálni, mint ahogy azt tegnap tettük.” Felhívta a figyelmet az ügyfélszolgálati kommunikáció fontosságára és pozitívumként említette, hogy a szervezet vezetése és állománya keresik az új megoldásokat, lehetőségeket, amely megmutatkozik az elvégzett munka minőségén is. 

 Az állománygyülés végén az MH HKNYP parancsnoka által adományozott elismerések átadására is sor került: Tanácsos-i címet kapott Bárány Sándor közalkalmazott, Kispajzs emléktárgyat kapott Rácz Károly őrnagy, Emlékplakettet kaptak: Németh Andor őrnagy, Vámosi Józsefné törzszászlós és Gergely Zsolt zászlós. Oklevelet kapott Veisz Tibor őrnagy, Pontyik Pál százados, Serb Józsefné törzszászlós, Kohutné Janovics Szilvia zászlós, Gyürüsi Sándor törzszászlós, Talabér László zászlós, Parádi Gyöngyi főtörzsőrmester, Bognár Anikó közalkalmazott, Szentmiklósi Jánosné közalkalmazott, Berki Péterné közalkalmazott, Szabó Jánosné közalkalmazott és Csókásné Villám Dóra közalkalmazott. Az MH HKNYP parancsnoka a 2014. évben végzett eredményes munkájuk elismeréseként „Az év alegysége„ címet adományozta a Bélyegzőkészítő és Ellátó Osztály állományának. Az eredményes együttmüködés elismeréseként „Együttmüködésért–díj” került átadásra az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár és a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. részére.

 Forrás: hknyp.hu 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 17., 12:31
Idén a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét azoknak is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akik korábban munkáltatójuktól kérték az adómegállapítást.
2018. 01. 17., 12:13
2018. január elsejével egy régi szakszervezeti követelés teljesült azzal, hogy a minimálbér nettó értéke végre eléri a létminimumot. Ez az eredmény a 2016. november 24-én a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumában kötött háromoldalú megállapodásnak köszönhető. A megállapodásnak megfelelően 2018-ban a minimálbér 8%-al, 138.000 Ft-ra, a garantált bérminimum pedig 12%-al, 180.500 Ft-ra emelkedik.
2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018-01-17 12:08:49
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018-01-16 15:01:33
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018-01-12 10:11:08
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Indonézia lehet a Szu-35Sz újabb külföldi vásárlója, mivel az elkövetkező hónapokban sor kerülhet a szerződés aláírására, melynek keretein belül 11 darab Szu-35-ös harci repülőgép érkezhet Indonéziába.