2024. 03. 02. szombat
Lujza
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Húsvéti gyermekprogram a Petőfi-laktanyában

Hosz  |  2015. 04. 07., 16:25

 Először rendeztek játékos kézműves húsvéti foglalkoztatót gyermekek számára a Petőfi-laktanyában.  Az április 2-án, csütörtökön délelőtt megtartott programra az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál dolgozók kisiskolás korú csemetéit várták. A Honvédszakszervezet helyi alapszervezete támogatta a rendezvényt, melyen szervezetünket  Garda Zoltán alapszervezeti vezető képviselte…

 Az alakulat humánrészlegének munkatársaiban merült fel az ötlet, hogy a tavaszi szünidőben a dandár dolgozóinak csemetéit meglepik a húsvéti készülődés jegyében egy játékos kézmüves-foglalkozással, amíg a szüleik dolgoznak.

A kezdeményezést Piros Ottó ezredes, a dandár megbízott parancsnoka támogatta, a megvalósulásban pedig segítséget kaptak a Támogató Zászlóaljtól, a Kulturális és Rekreációs Igazgatóságtól, valamint a Honvédszakszervezettől.

 Az április 2-án, csütörtökön délelőtt megrendezett húsvéti foglalkozásra a dandárnál dolgozó szülők kisiskolás korú csemetéit várták. A kézmüves-foglalkoztató keretében nyuszit, csibét, tyúkot és tojástartó dobozkát hajtogathattak a gyermekek H. Vass Ildikó origamialkotó segítségével, aki a Honvéd Kulturális Egyesület tagjaként Veszprémből érkezett, hogy megtanítsa a kicsiknek a különféle hajtogatási praktikákat.

A kora délutánig tartó program során minden résztvevő elkészíthette az egész családnak a húsvéti meglepetéseket, az ünnepi asztal díszeit, valamint beszélgettek a húsvétról és locsolóverseket is tanulhattak. Az első alkalommal megrendezett kézmüves-foglalkozás olyan sikert aratott a szülők és gyermekek körében, hogy a tervek szerint ezentúl minden évben megrendezik.

 Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.