2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Húsvéti gyermekprogram a Petőfi-laktanyában

Hosz  |  2015. 04. 07., 16:25

 Először rendeztek játékos kézműves húsvéti foglalkoztatót gyermekek számára a Petőfi-laktanyában.  Az április 2-án, csütörtökön délelőtt megtartott programra az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál dolgozók kisiskolás korú csemetéit várták. A Honvédszakszervezet helyi alapszervezete támogatta a rendezvényt, melyen szervezetünket  Garda Zoltán alapszervezeti vezető képviselte…

 Az alakulat humánrészlegének munkatársaiban merült fel az ötlet, hogy a tavaszi szünidőben a dandár dolgozóinak csemetéit meglepik a húsvéti készülődés jegyében egy játékos kézmüves-foglalkozással, amíg a szüleik dolgoznak.

A kezdeményezést Piros Ottó ezredes, a dandár megbízott parancsnoka támogatta, a megvalósulásban pedig segítséget kaptak a Támogató Zászlóaljtól, a Kulturális és Rekreációs Igazgatóságtól, valamint a Honvédszakszervezettől.

 Az április 2-án, csütörtökön délelőtt megrendezett húsvéti foglalkozásra a dandárnál dolgozó szülők kisiskolás korú csemetéit várták. A kézmüves-foglalkoztató keretében nyuszit, csibét, tyúkot és tojástartó dobozkát hajtogathattak a gyermekek H. Vass Ildikó origamialkotó segítségével, aki a Honvéd Kulturális Egyesület tagjaként Veszprémből érkezett, hogy megtanítsa a kicsiknek a különféle hajtogatási praktikákat.

A kora délutánig tartó program során minden résztvevő elkészíthette az egész családnak a húsvéti meglepetéseket, az ünnepi asztal díszeit, valamint beszélgettek a húsvétról és locsolóverseket is tanulhattak. Az első alkalommal megrendezett kézmüves-foglalkozás olyan sikert aratott a szülők és gyermekek körében, hogy a tervek szerint ezentúl minden évben megrendezik.

 Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.