2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakértői tárgyalás a 2015. évi illetményen kívüli juttatásokról

Hosz  |  2015. 04. 08., 16:19

 A Honvédszakszervezet tisztségviselői 2014. december óta folytattak tárgyalásokat a 2015. évi illetményen kívüli juttatásokról. 2015. április 08-án a munkáltató képviselőivel folytatott megbeszélés során Nagy Zoltán a HM Védelemgazdasági Hivatal főigazgatója  a korábbi javaslatokat is tartalmazó tervezetről adott tájékoztatást a munkavállalói oldal tárgyaló delegációjának. A Magyar Honvédség személyi állománya 2015. évi egyes illetményen kívüli juttatásairól szóló szakértői tárgyaláson a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök, Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő és Dr. Hajós Dezső szolgáltatás és tagszervező képviselte...

A tárgyalásokon a Honvédszakszervezet egyebek mellett az EMC kártya havi egyenlegének emelését, valamint a lakáskölcsön munkáltatói támogatásának bevezetését javasolta.

Összegzésképpen elmondható, hogy a szakértői egyeztetések során sikerült megőrizni a 30%-os átlagos fizetésemelés mellett az elmúlt évi illetményen kívüli juttatások összegét. A 2015. évi illetményen kívüli juttatásairól az alapszervezeti vezetők tudnak részletes tájékoztatást adni. Az EMC kártya egyenlegének emelését a tárca költségvetési helyzete nem tette lehetővé, a lakáskölcsön munkáltatói támogatásának bevezetéséről pedig tovább folynak a tárgyalások.

 A Magyar Honvédség személyi állománya 2015. évi egyes illetményen kívüli juttatásról szóló megállapodás tervezetét a Honvédszakszervezet elnöksége 2015. április 14-én tárgyalja, melyet követően sor kerülhet a megállapodás hivatalos aláírására.

A munkáltatói oldal képviselője által tartott tájékoztatón elhangzott, hogy a korábbi kérésünknek megfelelően a május 01-i három napos ünnep előtt kerül kifizetésre az április havi illetmény.

Szöveg, fotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.