2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakértői tárgyalás a 2015. évi illetményen kívüli juttatásokról

Hosz  |  2015. 04. 08., 16:19

 A Honvédszakszervezet tisztségviselői 2014. december óta folytattak tárgyalásokat a 2015. évi illetményen kívüli juttatásokról. 2015. április 08-án a munkáltató képviselőivel folytatott megbeszélés során Nagy Zoltán a HM Védelemgazdasági Hivatal főigazgatója  a korábbi javaslatokat is tartalmazó tervezetről adott tájékoztatást a munkavállalói oldal tárgyaló delegációjának. A Magyar Honvédség személyi állománya 2015. évi egyes illetményen kívüli juttatásairól szóló szakértői tárgyaláson a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök, Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő és Dr. Hajós Dezső szolgáltatás és tagszervező képviselte...

A tárgyalásokon a Honvédszakszervezet egyebek mellett az EMC kártya havi egyenlegének emelését, valamint a lakáskölcsön munkáltatói támogatásának bevezetését javasolta.

Összegzésképpen elmondható, hogy a szakértői egyeztetések során sikerült megőrizni a 30%-os átlagos fizetésemelés mellett az elmúlt évi illetményen kívüli juttatások összegét. A 2015. évi illetményen kívüli juttatásairól az alapszervezeti vezetők tudnak részletes tájékoztatást adni. Az EMC kártya egyenlegének emelését a tárca költségvetési helyzete nem tette lehetővé, a lakáskölcsön munkáltatói támogatásának bevezetéséről pedig tovább folynak a tárgyalások.

 A Magyar Honvédség személyi állománya 2015. évi egyes illetményen kívüli juttatásról szóló megállapodás tervezetét a Honvédszakszervezet elnöksége 2015. április 14-én tárgyalja, melyet követően sor kerülhet a megállapodás hivatalos aláírására.

A munkáltatói oldal képviselője által tartott tájékoztatón elhangzott, hogy a korábbi kérésünknek megfelelően a május 01-i három napos ünnep előtt kerül kifizetésre az április havi illetmény.

Szöveg, fotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.