2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A kellemetlen időjárás ellenére, színes programok várták tagságunkat a várpalotai horgásztavaknál

Hosz  |  2015. 04. 20., 12:45

 Az idei évben április 18-án került megszervezésre a II. Horgász-Vadász találkozó a várpalotai S II tavaknál. A régióban érintett alapszervezeteink közül az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, valamint az MH Bakony Harckiképző Központ csatlakozott az immár hagyományosnak mondható rendezvényhez. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök, Németh Nándor nyugat-magyarországi érdekvédelmi ügyvivő, Bogdány Gábor alapszervezeti vezető és Kozma Béla alapszervezet vezető helyettes képviselte a rendezvényen…

 

 A vad és halételek főzőversenyére mindkét alapszervezet csapata benevezett, ahol Bogdány Gábor alapszervezeti vezetőnek köszönhetően sült kárász került ajánlásra, míg Kozma Béla alapszervezeti vezető helyettes üstben főzött csülkös sertéspörköltje vonzotta az oda látogatókat.

 A versenyen induló csapatainkat - a rendezvényre kilátogató- Huszár János vezérőrnagy Úr az MH ÖHP törzsfőnöke bátorította, aki reményét fejezte ki, hogy a szakavatott zsürinél is meglesz a lelkesedés eredménye. A csapathorgász versenyre a kellemetlen időjárás ellenére 8 csapat nevezett, ahol a Honvédszakszervezet csapata tisztes helytállással 1 fogott hallal az 5. helyezést érte el.

 A programok széles skálája lehetőséget adott az önként vállalkozóknak felkészültségük kipróbálására, ügyességük bemutatására. A kardforgatási tudomány gyakorlására, az íjászatra, valamint a kés célba dobásra a baranta bemutató helyen volt lehetősége a hagyományőrzőknek. A légpuska és paintball-lövészet szinte minden korosztály részére kellemes kikapcsolódást biztosított. A vad- és haltrófeák kiállítási helyén rendezték meg a gyermekrajz versenyt, ahol a legkisebbek közvetlenül kaphattak ihletet alkotásaik elkészítéséhez.

A székesfehérvári helyőrségi katonazenekar térzenés produkcióját követően a Cserregő Néptáncegyüttes és Dance Action TSE moderntánc bemutatóit tekinthettek meg az érdeklődők. A nap fénypontját természetesen a hat főzőcsapat által elkészített ételkülönlegesség elfogyasztása jelentette, ahol vaddisznó- és sertéspörköltet, tokányt, babgulyást és rántott kárászt vásárolhattak a szponzorjeggyel rendelkezők. A rendezvényen Czövek János elnök képviselte szakszervezetünk vezetőségét, és reményét fejezte ki, hogy az elkövetkező hónapokra tervezett programjainknál az időjárás kegyesebb lesz a résztvevőkhöz.

Szöveg: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Ausztria új kormánya újra megvizsgálja az előző kormány 2 milliárd dolláros Eurofighter programját. A védelmi miniszter kifejezte a kormány hajlandóságát a tárgyalásokra a gyártókkal folytatott jogi csata során.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.