2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az MH BHD alapszervezetének tagjai is részt vettek a „TeSzedd!” akcióban

Hosz  |  2015. 05. 19., 11:30

 A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önszerveződő mozgalma. Idén immár ötödik alkalommal valósult meg az akció. Azért szervezték meg ezt a mozgalmat, hogy közösen megtisztítsák szűkebb-tágabb környezetüket. Azt is elkívánták érni a szervezők, hogy minél több ember kifejezésre juttassa a benne rejlő igényt a tisztaságra és felhagyjon a szemeteléssel. Hiszen ha a kukába kerül a szemét, akkor nincs mit összeszedni…

Az idén Budapesten több alakulat is csatlakozott az akcióhoz. Köztük az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonái. Ők a Népszigetet varázsolták tisztává május 15-én, pénteken délelőtt. Az alakulat idén csatlakozott először a „TeSzedd! 2015” hulladékgyüjtési programhoz, a HM Hatósági Hivatal kezdeményezésére.

 A dandár környezetvédelmi szakállományának felhívására 38 katona és közalkalmazott gyült össze a szigeten, akiket az olykor eleredő eső sem riasztott vissza attól, hogy több kilométernyi partszakaszt megtisztítsanak a turisták, táborozók által eldobált hulladéktól. A csapat lelkesedését pedig jól tükrözi, hogy a Népszigeten töltött két óra alatt 21 zsáknyi hulladéktól tisztították meg a partszakaszt. Az önkéntesek között volt jó néhány honvédszakszervezeti tag, akik Garda Zoltán az MH BHD alapszervezet vezetőjével közösen képviselték tagságunkat. Így is megmutatva, hogy a dandár szakszervezeti tagjai tudnak és akarnak is segíteni az élet különböző területein.

Szöveg: Lippai CsabaFotó: Garda Zoltán

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.