2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Helyőrségi Tavaszi Szemle és katona-zenekari fesztivál a Hősök terén - A Honvédszakszervezet kihelyezett sátrában szeretettel várjuk az érdeklődőket

Hosz  |  2015. 05. 29., 11:41

 Két színes program is várja a Magyar Honvédség iránt érdeklődőket Budapesten, május 30-án, szombaton. A Hősök terén 10 órakor katonai díszszemlével kezdődik a hagyományos Helyőrségi Tavaszi Szemle, délután pedig a hősök napja alkalmából rendeznek katona-zenekari fesztivált…

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 2012 óta rendezi meg évről évre a Helyőrségi Tavaszi Szemlét. Az idei, május 30-ai, szombati rendezvényen a budapesti katonai alakulatok díszszemléjét láthatja a közönség a Hősök terén, majd a Városligetben számos dinamikus és statikus bemutató várja az érdeklődőket.

A gyerekek és felnőttek megismerhetik például a tüzszerészek eszközeit, a katonai rendészek munkáját és fegyvereit, megszemlélhetik a díszelgők ruháit és fegyvereit, lesz haditechnikai eszköz bemutató, lézeres szimulátor és airsoft lövészet. A hölgyeket az egészségügyi sátrakban pszichológiai és prevenciós tanácsadással, fittségi- és életmód tanácsokkal, és szürővizsgálatokkal várják. A Honvédelmi Minisztérium Tábori Lelkészi Szolgálata és a Katolikus Karitász játékbusszal várja a gyerekeket, Baptista Szeretetszolgálat pedig mentőkutyás bemutatóval, bohóccal és arcfestéssel.

A katonazenészek idén is látványos alaki bemutatók és koncertek keretében mutatják be tudásukat a közönségnek. Városszerte felharsannak a fúvósok, döngnek majd a dobok, s megszólalnak a kedvelt dallamok a legjobb hazai együttesek tolmácsolásában.

A 15 órakor kezdődő „hősök napi” katona-zenekari fesztivál egyik leglátványosabb eleme a „gyepshow” lesz, melyen a zenekarok nemcsak mesterségbeli tudásukról, hanem akrobatikus ügyességükről is tanúságot tesznek. A közös koncertet Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere vezényli. A Honvédszakszervezet kihelyezett sátrában szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendben tovább növeli ázsiai járatainak számát, 96 interkontinentális és 69 európai célállomás lesz elérhető az október végéig tartó időszakban. Budapestre a legtöbb napon öt járat közlekedik majd.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.