2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Helyőrségi Tavaszi Szemle és katona-zenekari fesztivál a Hősök terén - A Honvédszakszervezet kihelyezett sátrában szeretettel várjuk az érdeklődőket

Hosz  |  2015. 05. 29., 11:41

 Két színes program is várja a Magyar Honvédség iránt érdeklődőket Budapesten, május 30-án, szombaton. A Hősök terén 10 órakor katonai díszszemlével kezdődik a hagyományos Helyőrségi Tavaszi Szemle, délután pedig a hősök napja alkalmából rendeznek katona-zenekari fesztivált…

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 2012 óta rendezi meg évről évre a Helyőrségi Tavaszi Szemlét. Az idei, május 30-ai, szombati rendezvényen a budapesti katonai alakulatok díszszemléjét láthatja a közönség a Hősök terén, majd a Városligetben számos dinamikus és statikus bemutató várja az érdeklődőket.

A gyerekek és felnőttek megismerhetik például a tüzszerészek eszközeit, a katonai rendészek munkáját és fegyvereit, megszemlélhetik a díszelgők ruháit és fegyvereit, lesz haditechnikai eszköz bemutató, lézeres szimulátor és airsoft lövészet. A hölgyeket az egészségügyi sátrakban pszichológiai és prevenciós tanácsadással, fittségi- és életmód tanácsokkal, és szürővizsgálatokkal várják. A Honvédelmi Minisztérium Tábori Lelkészi Szolgálata és a Katolikus Karitász játékbusszal várja a gyerekeket, Baptista Szeretetszolgálat pedig mentőkutyás bemutatóval, bohóccal és arcfestéssel.

A katonazenészek idén is látványos alaki bemutatók és koncertek keretében mutatják be tudásukat a közönségnek. Városszerte felharsannak a fúvósok, döngnek majd a dobok, s megszólalnak a kedvelt dallamok a legjobb hazai együttesek tolmácsolásában.

A 15 órakor kezdődő „hősök napi” katona-zenekari fesztivál egyik leglátványosabb eleme a „gyepshow” lesz, melyen a zenekarok nemcsak mesterségbeli tudásukról, hanem akrobatikus ügyességükről is tanúságot tesznek. A közös koncertet Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere vezényli. A Honvédszakszervezet kihelyezett sátrában szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.