2024. 07. 14.
Örs, Stella
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Helyőrségi Tavaszi Szemle és katona-zenekari fesztivál a Hősök terén - A Honvédszakszervezet kihelyezett sátrában szeretettel várjuk az érdeklődőket

Hosz  |  2015. 05. 29., 11:41

 Két színes program is várja a Magyar Honvédség iránt érdeklődőket Budapesten, május 30-án, szombaton. A Hősök terén 10 órakor katonai díszszemlével kezdődik a hagyományos Helyőrségi Tavaszi Szemle, délután pedig a hősök napja alkalmából rendeznek katona-zenekari fesztivált…

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 2012 óta rendezi meg évről évre a Helyőrségi Tavaszi Szemlét. Az idei, május 30-ai, szombati rendezvényen a budapesti katonai alakulatok díszszemléjét láthatja a közönség a Hősök terén, majd a Városligetben számos dinamikus és statikus bemutató várja az érdeklődőket.

A gyerekek és felnőttek megismerhetik például a tüzszerészek eszközeit, a katonai rendészek munkáját és fegyvereit, megszemlélhetik a díszelgők ruháit és fegyvereit, lesz haditechnikai eszköz bemutató, lézeres szimulátor és airsoft lövészet. A hölgyeket az egészségügyi sátrakban pszichológiai és prevenciós tanácsadással, fittségi- és életmód tanácsokkal, és szürővizsgálatokkal várják. A Honvédelmi Minisztérium Tábori Lelkészi Szolgálata és a Katolikus Karitász játékbusszal várja a gyerekeket, Baptista Szeretetszolgálat pedig mentőkutyás bemutatóval, bohóccal és arcfestéssel.

A katonazenészek idén is látványos alaki bemutatók és koncertek keretében mutatják be tudásukat a közönségnek. Városszerte felharsannak a fúvósok, döngnek majd a dobok, s megszólalnak a kedvelt dallamok a legjobb hazai együttesek tolmácsolásában.

A 15 órakor kezdődő „hősök napi” katona-zenekari fesztivál egyik leglátványosabb eleme a „gyepshow” lesz, melyen a zenekarok nemcsak mesterségbeli tudásukról, hanem akrobatikus ügyességükről is tanúságot tesznek. A közös koncertet Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere vezényli. A Honvédszakszervezet kihelyezett sátrában szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.