2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyílt nap az MH Boconádi Szabó József Logisztikai Ezrednél

Hosz  |  2015. 06. 01., 15:25

Az idei évben május 29-én nyitotta meg kapuit a honvédelem iránt érdeklődőknek a kaposvári laktanya, amely számtalan színes programmal várta az ingyenes rendezvényére látogatókat…

Reggel 9 órakor Szombathy Árpád alezredes az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred törzsfőnöke köszöntötte a laktanya alakuló terén várakozó, izgatott vendégsereget, aki a programok felsorolását követően jó szórakozást, gondtalan kikapcsolódást kívánt a megjelenteknek. A mostanra már hagyományossá vált, népszerü eseményen a közönség bepillantást nyerhetett a logisztikusok mindennapjaiba, megismerhette történelmüket, hagyományaikat, felfedezhette korábbi és jelenlegi technikai eszközeiket, és egy élményekben gazdag tartalmas napot tölthetett el a kellemes kora nyári időben.

 A szervezők szokásukhoz híven kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy kicsik és nagyok, gyerekek és szüleik egyaránt jól érezzék magukat és megtalálják a számukra leginkább hívogató elemet a programok sorából.

 Választani pedig volt miből bőven, hiszen lehetőség volt kipróbálni a repülőgép szimulátort, az airsoft lövészetet, az íjászkodást, de a sztárkapusok elleni 7-es labdarugó verseny is próbára tehette az arra vállalkozókat. Az érdeklődőket nagy számban vonzotta a fegyverzeti anyagok és a haditechnikai eszközök, valamint a tüzoltók, a rendőrök és az Országos Mentőszolgálat bemutatója.

 A sportpályán játszótér és légvár várta a fiatal nemzedéket, akik pihenésképpen a rendőrkutya show-t, judo bemutatót, a hagyományőrző huszárok, valamint a Vattacukor együttes müsorát tekinthették meg. A Honvédszakszervezet bemutató sátrában Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő tájékoztató munkáját a kaposvári alapszervezeti tisztségviselők Kovács Gyula, Szőke Árpád valamint Bálint Ákos segítette.

A nyílt nap végeztével Gavlik Péter ezredes a katonai szervezet parancsnoka megelégedéssel nyugtázta, hogy a kilátogató közel 1800 fő részére, minden korosztálynak tartalmas programokkal szolgálhattak, közelebb hozva ezzel a honvédség ügyét és a katonai életformát a civil társadalomhoz.

Szöveg és fotó: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.