2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyílt nap az MH Boconádi Szabó József Logisztikai Ezrednél

Hosz  |  2015. 06. 01., 15:25

Az idei évben május 29-én nyitotta meg kapuit a honvédelem iránt érdeklődőknek a kaposvári laktanya, amely számtalan színes programmal várta az ingyenes rendezvényére látogatókat…

Reggel 9 órakor Szombathy Árpád alezredes az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred törzsfőnöke köszöntötte a laktanya alakuló terén várakozó, izgatott vendégsereget, aki a programok felsorolását követően jó szórakozást, gondtalan kikapcsolódást kívánt a megjelenteknek. A mostanra már hagyományossá vált, népszerü eseményen a közönség bepillantást nyerhetett a logisztikusok mindennapjaiba, megismerhette történelmüket, hagyományaikat, felfedezhette korábbi és jelenlegi technikai eszközeiket, és egy élményekben gazdag tartalmas napot tölthetett el a kellemes kora nyári időben.

 A szervezők szokásukhoz híven kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy kicsik és nagyok, gyerekek és szüleik egyaránt jól érezzék magukat és megtalálják a számukra leginkább hívogató elemet a programok sorából.

 Választani pedig volt miből bőven, hiszen lehetőség volt kipróbálni a repülőgép szimulátort, az airsoft lövészetet, az íjászkodást, de a sztárkapusok elleni 7-es labdarugó verseny is próbára tehette az arra vállalkozókat. Az érdeklődőket nagy számban vonzotta a fegyverzeti anyagok és a haditechnikai eszközök, valamint a tüzoltók, a rendőrök és az Országos Mentőszolgálat bemutatója.

 A sportpályán játszótér és légvár várta a fiatal nemzedéket, akik pihenésképpen a rendőrkutya show-t, judo bemutatót, a hagyományőrző huszárok, valamint a Vattacukor együttes müsorát tekinthették meg. A Honvédszakszervezet bemutató sátrában Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő tájékoztató munkáját a kaposvári alapszervezeti tisztségviselők Kovács Gyula, Szőke Árpád valamint Bálint Ákos segítette.

A nyílt nap végeztével Gavlik Péter ezredes a katonai szervezet parancsnoka megelégedéssel nyugtázta, hogy a kilátogató közel 1800 fő részére, minden korosztálynak tartalmas programokkal szolgálhattak, közelebb hozva ezzel a honvédség ügyét és a katonai életformát a civil társadalomhoz.

Szöveg és fotó: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.