2018. 02. 19. hétfő
Zsuzsanna
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyílt nap az MH Boconádi Szabó József Logisztikai Ezrednél

Hosz  |  2015. 06. 01., 15:25

Az idei évben május 29-én nyitotta meg kapuit a honvédelem iránt érdeklődőknek a kaposvári laktanya, amely számtalan színes programmal várta az ingyenes rendezvényére látogatókat…

Reggel 9 órakor Szombathy Árpád alezredes az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred törzsfőnöke köszöntötte a laktanya alakuló terén várakozó, izgatott vendégsereget, aki a programok felsorolását követően jó szórakozást, gondtalan kikapcsolódást kívánt a megjelenteknek. A mostanra már hagyományossá vált, népszerü eseményen a közönség bepillantást nyerhetett a logisztikusok mindennapjaiba, megismerhette történelmüket, hagyományaikat, felfedezhette korábbi és jelenlegi technikai eszközeiket, és egy élményekben gazdag tartalmas napot tölthetett el a kellemes kora nyári időben.

 A szervezők szokásukhoz híven kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy kicsik és nagyok, gyerekek és szüleik egyaránt jól érezzék magukat és megtalálják a számukra leginkább hívogató elemet a programok sorából.

 Választani pedig volt miből bőven, hiszen lehetőség volt kipróbálni a repülőgép szimulátort, az airsoft lövészetet, az íjászkodást, de a sztárkapusok elleni 7-es labdarugó verseny is próbára tehette az arra vállalkozókat. Az érdeklődőket nagy számban vonzotta a fegyverzeti anyagok és a haditechnikai eszközök, valamint a tüzoltók, a rendőrök és az Országos Mentőszolgálat bemutatója.

 A sportpályán játszótér és légvár várta a fiatal nemzedéket, akik pihenésképpen a rendőrkutya show-t, judo bemutatót, a hagyományőrző huszárok, valamint a Vattacukor együttes müsorát tekinthették meg. A Honvédszakszervezet bemutató sátrában Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő tájékoztató munkáját a kaposvári alapszervezeti tisztségviselők Kovács Gyula, Szőke Árpád valamint Bálint Ákos segítette.

A nyílt nap végeztével Gavlik Péter ezredes a katonai szervezet parancsnoka megelégedéssel nyugtázta, hogy a kilátogató közel 1800 fő részére, minden korosztálynak tartalmas programokkal szolgálhattak, közelebb hozva ezzel a honvédség ügyét és a katonai életformát a civil társadalomhoz.

Szöveg és fotó: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.