2017. 12. 12. kedd
Gabriella
: 314 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyílt nap az MH Boconádi Szabó József Logisztikai Ezrednél

Hosz  |  2015. 06. 01., 15:25

Az idei évben május 29-én nyitotta meg kapuit a honvédelem iránt érdeklődőknek a kaposvári laktanya, amely számtalan színes programmal várta az ingyenes rendezvényére látogatókat…

Reggel 9 órakor Szombathy Árpád alezredes az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred törzsfőnöke köszöntötte a laktanya alakuló terén várakozó, izgatott vendégsereget, aki a programok felsorolását követően jó szórakozást, gondtalan kikapcsolódást kívánt a megjelenteknek. A mostanra már hagyományossá vált, népszerü eseményen a közönség bepillantást nyerhetett a logisztikusok mindennapjaiba, megismerhette történelmüket, hagyományaikat, felfedezhette korábbi és jelenlegi technikai eszközeiket, és egy élményekben gazdag tartalmas napot tölthetett el a kellemes kora nyári időben.

 A szervezők szokásukhoz híven kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy kicsik és nagyok, gyerekek és szüleik egyaránt jól érezzék magukat és megtalálják a számukra leginkább hívogató elemet a programok sorából.

 Választani pedig volt miből bőven, hiszen lehetőség volt kipróbálni a repülőgép szimulátort, az airsoft lövészetet, az íjászkodást, de a sztárkapusok elleni 7-es labdarugó verseny is próbára tehette az arra vállalkozókat. Az érdeklődőket nagy számban vonzotta a fegyverzeti anyagok és a haditechnikai eszközök, valamint a tüzoltók, a rendőrök és az Országos Mentőszolgálat bemutatója.

 A sportpályán játszótér és légvár várta a fiatal nemzedéket, akik pihenésképpen a rendőrkutya show-t, judo bemutatót, a hagyományőrző huszárok, valamint a Vattacukor együttes müsorát tekinthették meg. A Honvédszakszervezet bemutató sátrában Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő tájékoztató munkáját a kaposvári alapszervezeti tisztségviselők Kovács Gyula, Szőke Árpád valamint Bálint Ákos segítette.

A nyílt nap végeztével Gavlik Péter ezredes a katonai szervezet parancsnoka megelégedéssel nyugtázta, hogy a kilátogató közel 1800 fő részére, minden korosztálynak tartalmas programokkal szolgálhattak, közelebb hozva ezzel a honvédség ügyét és a katonai életformát a civil társadalomhoz.

Szöveg és fotó: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2017. 12. 12., 13:58
A LIGA Szakszervezetek szolgáltatáscsomagja a HungaryCard Turizmus kártyával bővült. Közel 770 partner 1000 elfogadóhelyén érvényes kártyákat a LIGA Szakszervezetek tagjai (kártyától függően) 25-75 százalékos kedvezménnyel tudják megvásárolni.
2017. 12. 12., 14:07
A külföldön munkát vállalók ezentúl egyszerűbben vehetnék igénybe a társadalombiztosítási ellátásokat – legalábbis, ha elfogadják a Bizottság előterjesztését Európai Társadalombiztosítási Szám bevezetéséről.
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017-12-04 13:22:51
Az MH 86. Szolnok Helikopterbázis alapkiképzésén résztvevő állomány részére a tartottak tájékoztatót a Honvédszakszervezet tisztségviselői 2017. november 27-én. Szendrei Zoltán alelnök és Mészáros Tibor alapszervezeti vezető tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy milyen előnyökkel jár részükre a szakszervezeti tagság.
2017-11-28 12:31:40
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
2017-11-28 12:28:20
Vasárnap kora délután a Vörösmarty téren és környékén szolgálatot teljesítő katonák arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi összeesik az utcán. Az MH Katonai Rendészeti Központ állományába tartozó Bagyura János törzszászlós és Dusnoki István szakaszvezető azonnal értesítette az adventi vásár egészségügyi biztosításáért felelős szakembereit.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Orosz Védelmi Minisztérium megbízásából ez év augusztusában az „Orosz Helikopterek” konzorcium belekezdett egy hosszú távú projektbe, mely a jövő nagysebességű harci helikopterét hivatott kifejleszteni.

  Háború Művészete magazin

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légitámaszpontra.