2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyílt nap az MH Boconádi Szabó József Logisztikai Ezrednél

Hosz  |  2015. 06. 01., 15:25

Az idei évben május 29-én nyitotta meg kapuit a honvédelem iránt érdeklődőknek a kaposvári laktanya, amely számtalan színes programmal várta az ingyenes rendezvényére látogatókat…

Reggel 9 órakor Szombathy Árpád alezredes az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred törzsfőnöke köszöntötte a laktanya alakuló terén várakozó, izgatott vendégsereget, aki a programok felsorolását követően jó szórakozást, gondtalan kikapcsolódást kívánt a megjelenteknek. A mostanra már hagyományossá vált, népszerü eseményen a közönség bepillantást nyerhetett a logisztikusok mindennapjaiba, megismerhette történelmüket, hagyományaikat, felfedezhette korábbi és jelenlegi technikai eszközeiket, és egy élményekben gazdag tartalmas napot tölthetett el a kellemes kora nyári időben.

 A szervezők szokásukhoz híven kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy kicsik és nagyok, gyerekek és szüleik egyaránt jól érezzék magukat és megtalálják a számukra leginkább hívogató elemet a programok sorából.

 Választani pedig volt miből bőven, hiszen lehetőség volt kipróbálni a repülőgép szimulátort, az airsoft lövészetet, az íjászkodást, de a sztárkapusok elleni 7-es labdarugó verseny is próbára tehette az arra vállalkozókat. Az érdeklődőket nagy számban vonzotta a fegyverzeti anyagok és a haditechnikai eszközök, valamint a tüzoltók, a rendőrök és az Országos Mentőszolgálat bemutatója.

 A sportpályán játszótér és légvár várta a fiatal nemzedéket, akik pihenésképpen a rendőrkutya show-t, judo bemutatót, a hagyományőrző huszárok, valamint a Vattacukor együttes müsorát tekinthették meg. A Honvédszakszervezet bemutató sátrában Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő tájékoztató munkáját a kaposvári alapszervezeti tisztségviselők Kovács Gyula, Szőke Árpád valamint Bálint Ákos segítette.

A nyílt nap végeztével Gavlik Péter ezredes a katonai szervezet parancsnoka megelégedéssel nyugtázta, hogy a kilátogató közel 1800 fő részére, minden korosztálynak tartalmas programokkal szolgálhattak, közelebb hozva ezzel a honvédség ügyét és a katonai életformát a civil társadalomhoz.

Szöveg és fotó: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.