2024. 03. 04. hétfő
Kázmér
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Látogatás a Mercedes-Benz gyárban

Hosz  |  2015. 06. 15., 12:01

A Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség gyárlátogatást szervezett a Honvédszakszervezet segítségével a Mercedes modelleket készítő kecskeméti gyárba 2015. június 09-én. A Honvédszakszervezet szervezeti sajátossága, hogy a Honvéd Vezérkarnál több csoportba szerveződnek a Hosz tagjai. A több csoportfőnökséget átfogó rendezvényünkkel kívántuk népszerűsíteni és megismertetni a szakszervezet munkáját és újabb tagokat toborozni a helyi csoportokba…

A Mercedes-Benz gyár annyira népszerü, hogy a látogatás időpontját már 2014. év ősszén le kellett foglalni, mivel a lehetséges időpontok hamar betelnek.

 A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 2012 márciusában nyitotta meg gyárát Kecskeméten. Kevesebb mint három évvel a termelés indítását követően a város, a dél-alföldi régió, sőt immár Magyarország meghatározó befektetője és munkaadója lett. Három világszerte sikeres Mercedes modell készül itt. Az első Magyarországon is gyártott termék a B-osztály volt; míg 2013-ban a négyajtós CLA coupé, illetve 2015 januárjában a kombi CLA Shooting Brake gyártását is megkezdte a kecskeméti üzem. Külön büszkeség, hogy ez utóbbi két típust kizárólag itt gyártják az egész világ számára.

Nagy izgalom és várakozás előzte meg a gyárlátogatást, hiszen a világ egyik legismertebb autómárkájának „alkotásába” nyerhettünk bepillantást, amelyet immáron magyar kezek formáznak Magyarországon. Szemünk előtt történt a csoda, „kis túlzással” a feltekercselt alumínium lemezek, illetve acéllemezek a gyártósor végére müködő autókká válnak.

Az autógyártás folyamatának teljes láncolatát megtekinthettük: a présüzemtől kezdve a karosszériaüzemen és felületkezelő üzemen keresztül egészen az összeszerelő üzemig. A présüzem feladata, hogy fémlemezekből, illetve tekercsekből a lehető legjobb minőségben állítsa elő a szükséges karosszéria elemeket, amelyek a karosszériaüzem felé veszik útjukat. Itt illesztik össze az elemekből a karosszériákat. Szárítást követően a karosszériaszortírozóba kerülnek a karosszériák, majd a felületkezelő üzemben előkezelés után lefestik azokat az ügyfelek által megrendelt színre. Az összeszerelő üzemben pedig több ezer alkatrészből épül össze a csúcsminőségü autó.

 Lenyügöző volt lépésről lépésre látni az egymásra épülő munkafolyamatokat. Az összeszerelő üzemben azt a mérnöki precizitást, ahogy két percenként befejeződik egy müvelet és tovább gördül a „csoda” a következő helyre, ahol újabb „ruha darabot” öltenek rá és így tovább, a végén pedig az elkészült autó elhagyja az üzemegységet. Köszönjük a kecskeméti Mercedes-Benz gyárnak a lehetőséget, a pontos, szakszerü tárlatvezetést és az élményeket.

 A rendezvényen résztvevők visszajelzése alapján mindenki jól érezte magát, élményekkel gazdagodva tértek vissza szolgálati helyükre. Reményeink szerint a későbbiekben hasonló rendezvényekkel tudjuk népszerüsíteni a Honvédszakszervezetet, amely a tagtoborzásban is eredményekhez vezethet.

Szöveg: Horváth BélaFotó: Lippai Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.