2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Látogatás a Mercedes-Benz gyárban

Hosz  |  2015. 06. 15., 12:01

A Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség gyárlátogatást szervezett a Honvédszakszervezet segítségével a Mercedes modelleket készítő kecskeméti gyárba 2015. június 09-én. A Honvédszakszervezet szervezeti sajátossága, hogy a Honvéd Vezérkarnál több csoportba szerveződnek a Hosz tagjai. A több csoportfőnökséget átfogó rendezvényünkkel kívántuk népszerűsíteni és megismertetni a szakszervezet munkáját és újabb tagokat toborozni a helyi csoportokba…

A Mercedes-Benz gyár annyira népszerü, hogy a látogatás időpontját már 2014. év ősszén le kellett foglalni, mivel a lehetséges időpontok hamar betelnek.

 A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 2012 márciusában nyitotta meg gyárát Kecskeméten. Kevesebb mint három évvel a termelés indítását követően a város, a dél-alföldi régió, sőt immár Magyarország meghatározó befektetője és munkaadója lett. Három világszerte sikeres Mercedes modell készül itt. Az első Magyarországon is gyártott termék a B-osztály volt; míg 2013-ban a négyajtós CLA coupé, illetve 2015 januárjában a kombi CLA Shooting Brake gyártását is megkezdte a kecskeméti üzem. Külön büszkeség, hogy ez utóbbi két típust kizárólag itt gyártják az egész világ számára.

Nagy izgalom és várakozás előzte meg a gyárlátogatást, hiszen a világ egyik legismertebb autómárkájának „alkotásába” nyerhettünk bepillantást, amelyet immáron magyar kezek formáznak Magyarországon. Szemünk előtt történt a csoda, „kis túlzással” a feltekercselt alumínium lemezek, illetve acéllemezek a gyártósor végére müködő autókká válnak.

Az autógyártás folyamatának teljes láncolatát megtekinthettük: a présüzemtől kezdve a karosszériaüzemen és felületkezelő üzemen keresztül egészen az összeszerelő üzemig. A présüzem feladata, hogy fémlemezekből, illetve tekercsekből a lehető legjobb minőségben állítsa elő a szükséges karosszéria elemeket, amelyek a karosszériaüzem felé veszik útjukat. Itt illesztik össze az elemekből a karosszériákat. Szárítást követően a karosszériaszortírozóba kerülnek a karosszériák, majd a felületkezelő üzemben előkezelés után lefestik azokat az ügyfelek által megrendelt színre. Az összeszerelő üzemben pedig több ezer alkatrészből épül össze a csúcsminőségü autó.

 Lenyügöző volt lépésről lépésre látni az egymásra épülő munkafolyamatokat. Az összeszerelő üzemben azt a mérnöki precizitást, ahogy két percenként befejeződik egy müvelet és tovább gördül a „csoda” a következő helyre, ahol újabb „ruha darabot” öltenek rá és így tovább, a végén pedig az elkészült autó elhagyja az üzemegységet. Köszönjük a kecskeméti Mercedes-Benz gyárnak a lehetőséget, a pontos, szakszerü tárlatvezetést és az élményeket.

 A rendezvényen résztvevők visszajelzése alapján mindenki jól érezte magát, élményekkel gazdagodva tértek vissza szolgálati helyükre. Reményeink szerint a későbbiekben hasonló rendezvényekkel tudjuk népszerüsíteni a Honvédszakszervezetet, amely a tagtoborzásban is eredményekhez vezethet.

Szöveg: Horváth BélaFotó: Lippai Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.