2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Látogatás a Mercedes-Benz gyárban

Hosz  |  2015. 06. 15., 12:01

A Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség gyárlátogatást szervezett a Honvédszakszervezet segítségével a Mercedes modelleket készítő kecskeméti gyárba 2015. június 09-én. A Honvédszakszervezet szervezeti sajátossága, hogy a Honvéd Vezérkarnál több csoportba szerveződnek a Hosz tagjai. A több csoportfőnökséget átfogó rendezvényünkkel kívántuk népszerűsíteni és megismertetni a szakszervezet munkáját és újabb tagokat toborozni a helyi csoportokba…

A Mercedes-Benz gyár annyira népszerü, hogy a látogatás időpontját már 2014. év ősszén le kellett foglalni, mivel a lehetséges időpontok hamar betelnek.

 A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 2012 márciusában nyitotta meg gyárát Kecskeméten. Kevesebb mint három évvel a termelés indítását követően a város, a dél-alföldi régió, sőt immár Magyarország meghatározó befektetője és munkaadója lett. Három világszerte sikeres Mercedes modell készül itt. Az első Magyarországon is gyártott termék a B-osztály volt; míg 2013-ban a négyajtós CLA coupé, illetve 2015 januárjában a kombi CLA Shooting Brake gyártását is megkezdte a kecskeméti üzem. Külön büszkeség, hogy ez utóbbi két típust kizárólag itt gyártják az egész világ számára.

Nagy izgalom és várakozás előzte meg a gyárlátogatást, hiszen a világ egyik legismertebb autómárkájának „alkotásába” nyerhettünk bepillantást, amelyet immáron magyar kezek formáznak Magyarországon. Szemünk előtt történt a csoda, „kis túlzással” a feltekercselt alumínium lemezek, illetve acéllemezek a gyártósor végére müködő autókká válnak.

Az autógyártás folyamatának teljes láncolatát megtekinthettük: a présüzemtől kezdve a karosszériaüzemen és felületkezelő üzemen keresztül egészen az összeszerelő üzemig. A présüzem feladata, hogy fémlemezekből, illetve tekercsekből a lehető legjobb minőségben állítsa elő a szükséges karosszéria elemeket, amelyek a karosszériaüzem felé veszik útjukat. Itt illesztik össze az elemekből a karosszériákat. Szárítást követően a karosszériaszortírozóba kerülnek a karosszériák, majd a felületkezelő üzemben előkezelés után lefestik azokat az ügyfelek által megrendelt színre. Az összeszerelő üzemben pedig több ezer alkatrészből épül össze a csúcsminőségü autó.

 Lenyügöző volt lépésről lépésre látni az egymásra épülő munkafolyamatokat. Az összeszerelő üzemben azt a mérnöki precizitást, ahogy két percenként befejeződik egy müvelet és tovább gördül a „csoda” a következő helyre, ahol újabb „ruha darabot” öltenek rá és így tovább, a végén pedig az elkészült autó elhagyja az üzemegységet. Köszönjük a kecskeméti Mercedes-Benz gyárnak a lehetőséget, a pontos, szakszerü tárlatvezetést és az élményeket.

 A rendezvényen résztvevők visszajelzése alapján mindenki jól érezte magát, élményekkel gazdagodva tértek vissza szolgálati helyükre. Reményeink szerint a későbbiekben hasonló rendezvényekkel tudjuk népszerüsíteni a Honvédszakszervezetet, amely a tagtoborzásban is eredményekhez vezethet.

Szöveg: Horváth BélaFotó: Lippai Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.